کد خبر: ۶۶۲۵۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
رئیس پلیس آگاهی ناجا از جدیدترین اخبار درباره پرونده اسیدپاشی اصفهان تا دلیل دستبرد سارقان مسلح به بانک‌های دولتی را تشریح کرد.
سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به بی کفایتی آل سعود در فاجعه منا، اظهار کرد: امیدواریم در سال‌های آینده شاهد هماهنگی بیشتری در مراسم حج باشیم.

وی با بیان اینکه در هفته ناجا قرار داریم،افزود: مشارکت عمومی شهروندان در پیشگیری اجتماعی یکی از موضوعات قابل توجه ای است که در پلیس آگاهی به آن به صورت ویژه تاکید می شود.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه سه عامل در پیشگیری از جرم نقش دارند، تصریح کرد: فضای اجتماعی، قربانی و مجرم از عواملی است که  پلیس باید آن را مدیریت کند چرا که با مدیریت این سه ضلع، ضلع‌های دیگر کنترل می‌شوند‌.

سردار مقیمی با اشاره به هشدار بیرون رفتن در شب، یادآور شد: خانمی که آخر شب قصد رفتن به منزل را دارد و در مسیری حرکت می کند که از روشنایی زیادی برخوردار نیست باید کیف خود را به سمت خیابان قرار ندهد، به این منظور که اگر فضای اجتماعی مناسب نباشد قطعا اتفاق رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه برای مبارزه و مقابله آسیب‌شناسی باید سه ضلع‌ اساسی را بررسی کنیم، گفت: مردم با همکاری پلیس باید اقدامات پیشگیرانه ای انجام دهند و فرصت ارتکاب سرقت را از سودجویان بگیرند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا تاکید کرد: کاهش مشارکت مردم در افزایش جرم تاثیر گذار است و مشارکت با پلیس لازم به مقابله ندارد تکلیف اجتماعی ، همکاری و همچنین اطلاعات دادن از حادثه‌ای که شما شاهد آن بوده اید در مشارکت با پلیس کافی است.

سردار مقیمی با بیان اینکه حفظ حقوق شهروندی از وظایف اصلی پلیس است، تصریح کرد: خیلی از سرقت‌ها در زمان برگشتن از مسافرت اتفاق می‌افتد چراکه فرد اثاثیه‌اش را از داخل ماشین به داخل منزل جا به جا می‌کند و در این بین ماشین او سرقت می‌شود و این  بی توجهی فرد است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت : سرقت منازل از آمار بالایی برخوردار بوده و نیازمند دقت و توجه بیشتر و رعایت اصول ایمنی از طرف شهروندان است.

سردار مقیمی در ادامه تصریح کرد: همکاری پلیس و شهروندان به وسیله اطلاعاتی که توسط مردم از صحنه‌های جرم به پلیس ارائه می‌شود در کشف و دستگیری مجرمین موثر است.

وی افزود: شهروندان در امور روزانه خود مثل خرید و فروش‌ وسایل برقی رایانه‌ای با کمی دقت می‌توانند ما را در کشف بسیاری از باندهای قاچاق و سرقت کمک کنند.

سردار مقیمی گفت: ارتقای آگاهی افراد در نگهداری از اموال و پیشگیری و ایمنی نقش بسیار مهمی در کاهش میزان جرایم دارد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه افزود: پلیس آگاهی با انواعی از سرقت‌ها مبارزه کرده و از وقوع آنها پیشگیری  می‌کند که این سرقت‌ها از قبیل سرقت‌های مهم و سرقت‌های خرد است.

 وی اظهار داشت: سرقت‌های مهم از این جهت مهم هستند که تاثیر جدی در امنیت جامعه داشته و از نظر کمی و کیفی رقم بالایی دارند.

سردار مقیمی تاکید کرد: سرقت‌های خرد مثل جیب بری، دزدی وسایل خودرو، احشام و منازل سرقت‌هایی هستند که از لحاظ کمی و کیفی رقم پایینی داشته و 52 درصد جمع کل سرقت‌ها را شامل می‌شود که با کنترل صحیح فضای اجتماعی و مدیریت دقیق و با رعایت نکات ایمنی می‌توان بروز این گونه سرقت‌ها را به نصف آنها نیز کاهش داد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: از صد درصد وقوعات سرقت خرد، 70 درصد سرقت‌ها کشف شده است و موفق به کاهش ده درصدی از وقوعات خرد نسبت به درصد شش ماهه نخست سال گذشته شده‌ایم.

سردار مقیمی گفت: درصد وقوع به کشف پلیس نسبت به سال‌های گذشته 7 درصد بهتر شده است.

وی اظهار داشت:سرقت‌های بزرگ مثل سرقت از منازل، مغازه‌ها، طلافروشی‌ها و کیف قاپی‌ها است که 70 درصد وقوعات توسط پلیس آگاهی کشف شده و نسبت به گذشته پنج درصد کاهش پیدا کرده است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: پلیس آگاهی برای کشف سرقت‌های باندی و سازماندهی شده که با شگردهای یکسان و به صورت حرفه‌ای عمل می‌کنند نیازمند نیروهای متخصص و با آگاهی بالا است و صرفا بر اساس شناسایی شدن سارقین پرونده‌ها را مختومه اعلام نکرده و  بلکه بر اساس دستگیری سارقین پرونده‌ها را مختومه اعلام  می‌کند.

سردار مقیمی افزود: ماموران پلیس آگاهی  در حادثه‌های بزرگ مثل پرواز سال گذشته  و سقوط هواپیما در فرودگاه مهرآباد با حضور تیم‌های تخصصی به بررسی صحنه‌ پرداخته و با نمونه برداری‌ها و شناسایی عمده اجساد در زمان کوتاه و با استفاده از تکنیک‌های علمی در تشخیص هویت افراد  قدام می‌ کنند.

وی افزود:  پلیس در زمینه بررسی پرونده‌های اسید پاشی در اصفهان نیز با دقت و درایت  و با مشخص کردن تیم‌های تخصصی به بررسی پرونده‌ها می‌پردازد و تاکنون مظنون‌های زیادی دستگیر شده اند حتی یک نفر نیز به این جنایت اعتراف کرده بود ،‌ بعدا مشخص شد که توسط وی صورت نگرفته شده است.

این مقام مسئول انتظامی درباره اینکه با توجه به شواهد موضوع به نظر می رسد که اسیدپاشی اصفهان سازمان یافته است، گفت: تا تکمیل نشدن این پرونده نمی توان به طور قطعی نظر داد.

وی درباه اینکه متهم پرونده هم اکنون در ایران است و یا در خارج به سر می برد،‌گفت: نتایج نشان می‌دهد،‌متهم هم اکنون در ایران است و با نیز جهت دستگیری این جنایتکار به سرنخ‌هایی بسیار خوبی رسیدیم.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: در بررسی برخی از پرونده‌های ویژه مثل قتل‌های سریالی یا پرونده‌های جنایی پلیس با استفاده از افسران بازنشسته در شناسایی و دستگیری مجرمین اقدام می‌ کند و بر اساس برخی مستندات مبنی بر احتمال مجرم بودن فرد بازجویی و دستگیر می‌شود و پلیس آگاهی همچنان در حال بررسی پرونده اسید پاشی اصفهان است.

سردار مقیمی در خصوص پرونده‌های زمین خواری تصریح کرد: این جرایم در اصل کلاهبرداری بوده و نقش شورایاری‌ها و دهیاری‌ها در کاهش این قبیل جرایم موثر بوده است که متاسفانه عدم دقت و توجه این گروه‌ها به گسترش چنین جرایمی موجب زمین خواری زیادی در مناطق مختلف در شمال کشور شده است و همچنین  افراد محلی نیز می‌توانند در جلوگیری از این قبیل جرایم نقش موثری را ایفا کنند.

وی افزود: پلیس با برگزاری جلسات زیادی در استان‌های شمالی از زمین‌ها تصویر برداری کرده و با اعلام به سازمان جنگل‌ها و مناطق و همچنین شورایاری‌های محلی و دهیاری ها دستور به جلوگیری از زمین خواران را داده است .

رئیس پلیس آگاهی ناجا در خصوص جرایم گفت: متاسفانه جرایم اقتصادی در حال حاضر در کشور متولی خاصی ندارد و مسئول رسیدگی به این جرایم سازمان بازرسی کشور است و ما فقط با دادن اخطار و قوانین در این زمینه پیشگیری کنیم.

وی گفت: در مبارزه با جرایم اقتصادی از دستگیری افراد خوشحال نمی‌شویم و آنچه در فضای اقتصادی کشور لازم است آرامش هست که به تولید ملی و کاهش تورم کمک می‌کند و می‌توان با پیشگیری جلوی وقوع این گونه جرایم را گرفت چرا که  کمک شایانی به ایجاد اشتغال و کاهش جرایمی مانند سرقت و افزایش امنیت در جامعه میکند.

سردار مقیمی با اشاره به جرایم سازمان یافته اینترنتی افزود: مبارزه با این گونه جرایم بر عهده پلیس فتا است که به عنوان پشتیبان به ما کمک می‌کند.

وی گفت: تفاوتی میان تجهیزات پلیس ایران و پلیس خارج از کشور وجود ندارد . در بحث نرم افزاری همگام با پلیس جهانی و در بحث سخت افزاری در فاصله کمی با استاندارد جهانی قرار داریم به طوری که بارها از کشورهای دیگر درخواست آموزش و دریافت تجهیزات را داشته‌ایم.

رئیس پلیس آگاهی ناجا در خصوص به روز رسانی آموزش‌های درون سازمانی پلیس آگاهی افزود: حسنی که در آگاهی وجود دارد این است که نیروهای پلیس آگاهی همه روزه در آموزش هستند و در تمام استان‌‌ها اتاق‌های فکری وجود که نیروهای ما جرایم جدید و مقابله با آنها آموزش می‌بیننند و این آموزش‌ها به طور مستمر در زمینه قاچاق کالا و سرقت است.

سردار مقیمی در خصوص جرایمی که در سطح جامعه و جلوی چشم شهروندان اتفاق می‌افتد ،گفت: این گونه جرایم شامل خرده فروشی‌های مواد مخدر و معتادین خیابانی است که 60 درصد جرایم را شامل می‌شود به همین جهت  جمع آوری معتادان خیابانی تاثیر زیادی در کاهش سرقت‌ دارد.

وی افزود: در خصوص پیگیری گوشی‌های سرقتی نیاز به تجهیزات زیادی وجود دارد که  این وظیفه در دست سازمان ارتباطات است و معمولا چون این گونه سرقت‌ها از آمار بالایی برخوردار هستند کشفیات با تاخیر صورت می‌گیرد.

سردار مقیمی تاکید کرد: در برخی از جرایم هزینه جرم پایین است که باعث می‌شود افراد جدیدی وارد این گونه جرایم شوند حال نباید هزینه جرم را فقط زندان دانست بلکه کارهای بازدارنده دیگری وجود دارد  که در قانون جدید مجازات مطرح  و این موارد در نظر گرفته شده است .

وی گفت: در بعضی از موارد دست و پا در جرایمی مانند سرقت مسلحانه می‌تواند در کاهش این جرم تاثیر زیادی داشته باشد که مواردی از آن در مشهد اتفاق افتاده است.

این مقام مسئول پلیس آگاهی ناجا درباره اینکه چرا بیشترین سرقت‌‌های مسلحانه از بانک‌های دولتی صورت می‌گیرد،‌بیان داشت: اولین دلیل این موضوع نبود امکانات ایمنی در شعبات بانک‌های دولتی است که پلیس بنا به وظیفه خود بار‌ها این موضوع را به روسای بانک‌ها تذکر داده است.

به گفته مقیمی،‌دلیل دوم وقوع سرقت‌های مسلحانه در بانک‌های دولتی وجود شعبات زیاد آنان نسبت به بانک‌های خصوصی در سطح شهر‌ها و شهرستان است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا  افزود: بیشترین جرم در سطح جامعه سرقت است که 89 درصد جرایم را شامل می‌شود و در بین جرایم سرقت لوازم خودرو با 25 درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده  و در شش ماه نخست سال سرقت لوازم داخلی خودرو با 32 درصد بیشترین جرم را در بین جرایم داشته است.

سردار مقیمی درباره موضوع سرقت خودرو‌ها بیان کرد: متاسفانه در این موضوع بیش از 70 درصد از سرقت‌ها مربوط یک خودروی شاخص و ارزان است،‌ که به طور مثال می‌توان گفت از هر 10 خودرو سرقتی، 7 خودرو مختص به این خودروی شاخص است.

وی  گفت: در چند ماهه اخیر درصد خوبی در کشفیات ترانزیت با همکاری بین گمرک و ستاد مرکزی قاچاق کالا و پلیس مرکزی داشته‌ایم.

سردار مقیمی تاکید کرد: در ماه‌های اخیر چندین کامیون ترانزیت کالای خانگی و 5 بار ترانزیت میوه توسط نیروهای آگاهی کشف شده است که در آخرین مورد یازده کامیون لوازم کالای خانگی  به ارزش ریالی 850 میلیارد ریال که قصد داشت از مرز استان آذربایجان شرقی وارد و  از مرزهای کشور عراق خارج شود در یکی از انبارها استان تهران با هماهنگی ستاد مرکزی قاچاق کالا در هفته اول ناجا کشف شد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا اظهار داشت: تمام متهمین این پرونده دستگیر شده‌اند و با توجه به اینکه این جرم جزء جرایم سازمان یافته بوده لذا  شناسایی عوامل دیگر در دست پیگیری است.

وی بیان کرد: از مردم درخواست دارم که اگر از محل انبار این گونه کالاها با خبر هستند  ازطریق تماس با شماره‌های 110 و 197 پلیس آگاهی در این زمینه همکاری کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین