کد خبر: ۶۶۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰
صندوق بین المللی پول با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که اگر ایران بتواند در دوران پساتحریم، همزمان با اصلاحات اقتصادی، تولید نفت خود را نیز افزایش دهد، رشد اقتصاد این کشور در سال مالی 17-2016 تا «پنج و نیم درصد» خواهد رسید.
به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، «مارتین کریسولا» معاون مدیر این صندوق در خاورمیانه و آسیای میانه، در بیانیه ای، پایان تحریم های ایران پس از توافق هسته ای را فرصتی برای سازندگی و افزایش دستاوردهای اقتصادی در 2 سال گذشته دانست، اما تاکید کرد بهره برداری بهینه از فرصت های نو، نیازمند اصلاح اقتصادی و اراده سیاسی است.

وی گفت این اصلاحات شامل حذف یارانه ها، کاهش بدهی بخش دولتی و دنبال کردن سیاست های مالیِ دوراندیشانه و حسابگرانه است.

کریسولا گفت: پیچیدگی و ابعاد مشکلات اقتصادی، نیازمند پشتیبانی رهبران سیاسی و اقدامات هماهنگ است.

روزنامه وال استریت ژورنال با یادآوری اینکه دولت حسن روحانی تاکنون توانسته است نرخ تورم را به 12 درصد برساند و در بازار ارزهای خارجی نیز ثبات برقرار کند، نوشت: با این حال، کاهش شدید بهای نفت برای ایران که بیشتر بازرگانی خارجی اش با نفت است، به مشکلی تبدیل شده است. بر همین اساس، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که کاهش اقتصادی ایران در نیمه نخست سال مالی 2016-2015 که از مارس (فروردین) آغاز می شود، دور از ذهن نخواهد بود. بر مبنای همین پیش بینی، رشد اقتصادی ایران در بازه زمانی یادشده، شاید چیزی بین «منفی نیم درصد» تا «مثبت نیم درصد» باشد.

با این همه، کریسولا تاکید می کند پس از دوره یادشده، چشم انداز روشنی برای اقتصاد ایران می تواند متصور باشد و اگر تهران بتواند تولید نفت خود را روزانه یک میلیون بشکه افزایش دهد، رشد اقتصاد کشور در سال 17-2016 به چهار تا «پنج و نیم» درصد خواهد رسید.

وال استریت ژورنال در پایان نوشت: کریسولا و دیگر مقام های صندوق بین المللی پول، در راستای تحلیل سالانه اقتصادی، از ایران بازدید کرده اند و قرار است متن گزارش کامل آنان اوایل ماه دسامبر (اواسط آذر) منتشر شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین