|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
کد خبر: ۶۵۲۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸
مشاور امنیتی ریس جمهوری اسبق آمریکا گفت که حل بحران سوریه از طریق مقابله با گروه های تروریستی و رویکرد قاطعانه در زمینه فاجعه منا اولویت اصلی و برجسته ترین ویژگی نطق روحانی درمجمع عمومی سازمان ملل بوده است.
سرهنگ لاورنس ویلکرسون رییس دفتر کالین پاول وزیر خارجه سابق آمریکا و مشاور امنیتی رونالد ریگان رییس جمهور اسبق این کشور درگفتگو اختصاصی با ایرنا افزود: قاطعیت رییس جمهوری ایران در مورد خطاب قرار دادن مقامات رژیم سعودی مبنی بر مسئولیت پذیری در مورد فاجعه دردناک منا، بسیار قابل تامل و ستودنی بوده است.

وی درادامه گفت که تاکید روحانی بر اولویت بخشیدن به حل بحران سوریه و مقابله و شکست گروه های تروریستی در این کشور به عنوان نخستین قدم و تشکیل یک دولت فراگیر ملی با حضور بشار اسد رییس جمهوری فعلی این کشور ولو بطور موقت نشانه ای از واقع بینی و رویکرد درست سیاسی است.

این کارشناس نظامی، پرداختن به مسائل امنیتی منطقه و همکاری های ایران برای حل آن ها را یک ضرورت قطعی دانست و با تاکید بر این که چنین همکاری هایی باید با حضور همه بازیگران عمده منطقه و جهان صورت بگیرد، گفت که مهمترین گام در این همکاری ها ، مشارکت همه ی طرف های درگیر برای حل بحران سوریه است.

وی تاکید کرد که بحران سوریه ، عراق ، یمن و افغانستان جز راه حل سیاسی راه حل دیگری ندارند و همه بازیگران ذی نفع منطقه باید برای دستیابی به این راه حل با یکدیگر همکاری کنند.

ویلکرسون، در ادامه در خصوص چشم انداز روابط میان ایران و آمریکا گفت که گرچه چنین گشایشی از نظر همه کشور های جهان یک تحول ایده آل و ضروری بنظر می رسد اما در شرایط کنونی به نظر نمی رسد اشتها و اشتیاق کافی برای شکل گیری این روابط از سوی طرفین وجود داشته باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی و نظامی، تنها شرط لازم برای چنین تحولی در روابط میان دو کشور را پیدایش اشتیاق و اشتهای لازم از سوی هر دو کشور و آنچه که او 'گرسنگی سیاسی- اقتصادی' از سوی طرفین خواند، دانست.

رییس دفتر وزیر کشور سابق آمریکا در توضیح این سخنان خود گفت: در این مسئله تردیدی نیست که بحران های چالش برانگیز جنوب غربی آسیا و خاورمیانه تنها از طریق همکاری میان قدرت های مهم منطقه ای و بین المللی قابل حل خواهد بود و آمریکا و ایران از جمله قدرت های مهم بشمار می روند.

ویلکرسون ادامه داد : مهمترین عامل بازدارنده دو دولت ایران و آمریکا در برقراری روابط ، بی اعتمادی های ریشه دار میان آن ها است و به نظر می رسد هر دو طرف در انتظار برداشتن قدم های نخستین برای رفع این بی اعتمادی ها از سوی طرف مقابل نشسته اند.

وی تصریح کرد که مذاکرات هسته ای به دلیل عدم تمایل طرفین برای حل مساله 13 سال به درازا کشید اما توافق وین نشان داد که در عین بی اعتمادی، می توان بدون انتظار نخستین قدم از سوی رقیب با نشان دادن کوچکترین نشانه همکار ی، راه را برای حل یک مسئله بزرگ هموار کرد.

سرهنگ لارنس ویلکرسون مشاور امنیتی دولت ریگان و رییس دفتر کالین پاول وزیر خارجه اسبق امریکا راز موفقیت در مذاکرات هسته ای را واقع بینی و آگاهی دکتر روحانی و تیم هسته ای به سرپرستی دکتر جواد ظریف به رویکرد های درست سیاسی دانست و گفت که به نظر او این تجربه موفقیت آمیز بی تردید می تواند منجر به ادامه روحیه مذاکرات در جهت رفع اختلافات باقی مانده و گشودن فصل تازه ای از مناسبات میان دو کشور شود و ایران و امریکا با برداشتن قدم های کوتاه خواهند توانست بر گره کور بی اعتمادی غلبه کنند و راه را برای حل بحران های منطقه و استقرار صلح وثبات درخاورمیانه وجهان هموار سازند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین