کد خبر: ۶۴۷۹۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۹
95 درصد مردم به نوعی درگیر فضای مجازی ،اینترنت و گوشی های هوشمند هستند.
بشر ازبدو تولد برای رفع نیازها و ارتباط با جهان پیرامون خود با استفاده  از وسایل ساده تا لوازم پیشرفته امروزی، همه و همه را به نوعی  را درگیر خود کرده است.به طوری که با پیشرفت علم و تکنولوژی بر دامنه و نوع لوازم مدرن نیز افزوده می شود. امروزه لوازم مدرن درانواع مختلف جای خود را میان جوامع مختلف بازکرده اند که می توان از گوشی های همراه با دامنه تنوع زیاد به عموان پرکاربردترین آنها اشاره کرد.


این وسیله آنچنان جای خود رامیان ما باز کرده است که براساس تحقیقات جدید حدود 87 درصد جهان جمعیت جهان یعنی چیزی حدود 6 میلیارد نفر از این وسیله ارتباطی استفاده می کنند. این وسیله الکترونیکی در زندگی هر کدام از ما نقش مختلفی را ایفا می کند.

موبوفوبیا چیست؟

استفاده از گوشی های همراه در زندگی برخی از افراد کاربرد ضروری ندارد و فقط به یک نوع وسواس تبدیل شده است. به طوری که در طولانی مدت تبدیل به یک معضل روانی شده است که در علم روانشناسی به آن موبوفوبیا می گویند.


موبوفوبیا یا هراس از دست دادن گوشی همراه نوعی اختلال و ترس غیر منطقی است که فرد نسبت به از دست دادن گوشی خود دچار آن میشود. به طبع از آنجایی که این ابزار چند اینچی حاوی اطلاعات شخصی شامل عکس،پیام، صوت و اطلاعات شخصی است پس از دست دادن آن جای نگران و ترس نیز دارد اما این دلیل قانع کننده ای برای ابتلای یک فرد به موبوفوبیا نیست.



موبوفوبیایی ها چگونه اند؟
افرادی که دچار بیماری موبوفوبیا می شوند هنگام از دست دادن گوشی های همراه خود و زمانی که احساس کنند گوشی هایشان در کیف یا جیب آنها وجود ندارد عکس العمل های عجیبی نشان می دهند و دچار اضطراب،تغییرات تنفسی ،لرزشی ،آشفتگی و حتی بالا رفتن علائم این نوع بیماری و در برخی موارد ایجاد تکنو استرس یا اضطراب ازنوع ارتباط رودررو با اشخاص دیگر به دلیل استفاده بیش از حد از ابزارهای ارتباطی می شوند.






آسیب های حاصل از این بیماری به آنجایی می رسد که فرد به دلیل افسردگی و انزوا زیاد دیگر جسارت و جرات حرف زدن راندارد و سعی می کند برای انجام کارهایش و ارتباط بادیگران از فضای مجازی یا ارسال پیام استفاده کند.

اعتیاد 95 درصدی مردم به فضای مجازی قبل از خواب

یک فرد عادی به طور معمول درشبانه روز 110 بار و فرد مبتلا به موبوفوبیا حدود 900 بار در شبانه روز گوشی همراه خود راچک می کند. 95 درصد مردم قبل از خواب مشغول پیامک زدن و یا جست وجو در اینترنت هستند. به طور کلی ازهر دوتن اگر یک فرد بدون هیچ دلیل از خواب بیدار شود به سراغ گوشی خود می رود و آن را چک می کند.


با موبوفوبیا چه باید کنیم؟

شاید خیلی از ما دچار اختلالات و آسیب های وابستگی به گوشی های همراه شده باشیم و ازاین موضوع خبر نداشته باشیم اما موبوفوبیا هیچ درمانی جز خود درمانی ندارد و باید از همین لحظه برای درمان این بیماری تلاش کنیم.

گفتنی است؛ فضای مجازی آنچنان جای خود را در زندگی ما بازکرده که به طورمعمول روزانه با انواع آسیب ها و بیماری های مرتبط با آن مواجه می شویم و به طبع خوددرمانی یکی از بهترین راه‌های مقابله با این معضل بزرگ است که با یک حرکت و عزم جدی می توان آن را ازمیان برداشت.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین