کد خبر: ۶۴۷۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴
مدیرکل استاندارد استان تهران، خواستار تشدید مجازات در پرونده های تعزیراتی شد و گفت: 60 مورد پرونده جعل نشان استاندارد در مرجع قضایی در حال رسیدگی است.
مسلم بیات شامگاه یکشنبه در حاشیه جلسه نظارت بر وضعیت تولید آبمیوه و آب لیموها در اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران افزود: مجازات هایی که برای بسیاری از پرونده ها در تعزیرات در نظر گرفته می شود بازدارنده نیست و این باید تشدید شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال برای یک متخلف میلیونی رقم ناچیزی مجازات در نظر گرفته می شود و افراد متخلف باید در فهرست سیاه قرار گرفته و حداقل حق فعالیت در آن واحد صنعتی مربوطه را نداشته باشند.
بیات از مردم به عنوان ناظر و همکار استاندارد خواست تا با مشاهده نشان استاندارد روی یک کالا، کدهای ردیابی آن را به شماره 10001517 پیامک کنند و در صورت اثبات اصالت آن کالا مشکلی ندارد.
مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان اینکه 60 مورد جعل استاندارد شناسایی شده است گفت: پرونده های این افراد در مرجع قضایی در حال رسیدگی است و از مردم می خواهیم اگر در مواردی احساس می کنند آبیموه یا آبلیمو از لحاظ طعم و مزه ویژگی های لازم را ندارد با شماره تلفن چهار رقمی 1517 تماس گرفته و موارد را به ما اطلاع دهند.
وی اضافه کرد: این شماره تلفن شبانه روزی صدای مردم را ثبت و ضبط می کند.
بیات با بیان اینکه آب میوه ها براساس استانداردهای ملی به سه دسته نوشیدنی های میوه ای، نکتارها و آب میوه طبیعی تقسیم بندی می شوند گفت: نوشیدنی های میوه ای اساسا آب میوه نیستند بلکه به عنوان ساندیس که 20 درصد آن آب میوه است در بازار عرضه می شود و البته واژه نوشیدنی میوه ای باید به صراحت روی کالا قید شود.
به گفته وی، نکتارها 35 تا 55 درصد آب میوه و آب میوه طبیعی بیش از 90 درصد آب میوه است.
مدیرکل استاندارد استان تهران در مورد آبلیمو اظهار داشت: این تقسیم بندی در آب لیمو وجود ندارد و آبلیمو باید آب «لیمو» باشد.
وی تخلفات در بخش آب لیمو را به مراتب بیشتر از سایر بخش ها عنوان کرد و ادامه داد: سازمان استاندارد به همین دلیل بیش از چهار بار استاندارد را مورد تجدیدنظر و بازنگری قرار داد تا موارد را اضافه کرده و تخلفاتی که در این زمینه وجود دارد ردیابی کند.
بیات با تخصصی دانستن تخلفات اضافه کرد: تخلفات در بخش آب لیمو به قدری تخصصی است که قابل ردیابی نیست و پژوهشگاه استاندارد اخیرا دو عنصر و ماده طبیعی را شناسایی و در فهرست استاندارد اضافه کرده که با این مواد جدید می توانیم ردیابی و آب لیموهای طبیعی و تقلبی را از هم تفکیک کنیم.
این مقام در استاندارد، از توقیف بیش از 97 هزار بطری آب لیمو در استان تهران خبر داد و گفت: در سال 86 و 92 استاندارد استان تهران در ارتباط با دستچین این پرونده را مرجع قضایی معرفی کرده است.
بیات گفت: در سال گذشته بیش از 25 هزار بازرسی در سطح عرضه بیش از سه هزار و 500 مورد نمونه برداری انجام شد که 15 برند در ارتباط با آبلیمو توقیف و 60 مورد تخلف در ارتباط با جعل نشان استاندارد به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین