کد خبر: ۶۴۶۶۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۵
افتخار حسین عارف رییس موسسه فرهنگی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) گفت: ایران کشوری با قدمت تاریخی و فرهنگی بالاست و باید ظرفیت ها و جاذبه های ایران را به خوبی بشناسیم.
افتخار حسین عارف عصر یکشنبه در بیستمین نشست کمیسیون فرهنگی اکو که در شهرستان لاهیجان در شرق استان گیلان در حال برگزاری است، بیان کرد: برگزاری این نشست ها به ما فرصت می دهد تا ایران و جاذبه های این کشور را به خوبی بشناسیم و پیش از این نیز، نشستی در کاشان برگزار شد که مایه مباهات بود.

وی ادامه داد: با حضور در ایران، به عمق قدمت تاریخی و غنای بالای فرهنگی این کشور پی بردم که چه جایگاه والایی دارد.

رییس موسسه فرهنگی اکو افزود: برگزاری این نشست ها ، بی تردید باعث افزایش همکاری ها می شود و من به شما اطمینان می دهم این همکاری ها افزایش خواهد یافت.

افتخار حسین عارف که از چهره های سرشناس فرهنگی پاکستان است، بر لزوم تشکیل یک کارگروه متشکل از کارشناسان فرهنگی به منظور فراهم کردن زمینه همکاری های فرهنگی تاکید و اضافه کرد: اگر بطور مشترک با هم همکاری کنیم، مایه خوشحالی است و سران کشورهای ما هم ، با این روند موافق خواهند بود.

وی با قدردانی از ابتکار وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این نشست و قدردانی از شهرداری لاهیجان در میزبانی از این اجلاس گفت: اینکه اولین کتابخانه و شعبه بانکی در استان گیلان قرار داشته، مایه شگفتی است چراکه پیش از این، اطلاعاتی در این زمینه نداشتم.

بیستمین نشست سفرا و شورای نمایندگان دائم موسسه فرهنگی اکو، عصر یکشنبه با حضور سفرای افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، جانشین سفیر ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو و رییس موسسه فرهنگی اکو در شهرستان لاهیجان واقع در شرق استان گیلان گشایش یافت.
این نشست طی امروز و فردا (پنجم و ششم مهرماه) ادامه دارد و در آن، در ارتباط با مسائل مربوط به موسسه فرهنگی اکو بحث و تبادل نظر خواهد شد.

بازدید از موزه تاریخ چای و مزار کاشف السلطنه بانی چای ایران و جاذبه های شهر لاهیجان و تله کابین از برنامه های جنبی این نشست می باشد.

سازمان همکاری اقتصادی (اکو) ، یک سازمان اقتصادی منطقه ای است و کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1964 میلادی نخستین بار این سازمان را پایه ریزی کردند.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان به اکو پیوستند و این سازمان هم اکنون با 10 عضو، حدود 330 میلیون جمعیت را شامل می شود.

طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می کند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.

تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این 10 کشور از دیگر اهداف اکو اعلام شده است.

زبان رسمی اکو، انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران است.

مؤسسه فرهنگی اکو نیز نهاد فرهنگی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) است که در سال 1374 تأسیس شده و مرکز آن در ایران و شهر تهران است.

وظیفه این موسسه، گسترش همکاری و تبادل های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین