|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۶۳۷۲۱
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴
وی با بیان اینکه سیل یکی از اتفاقات غیرمنتظره است که نیاز به پیشگیری دارد گفت: دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی باید در حوضه‌های آبخیز منتهی به شهر تهران به صورت جدی وارد عمل شوند.
پس از گذشت سه روز از وقوع سیلاب در پاکدشت و حریم مناطق شهر تهران هنوز هم محلی‌ها به دنبال تازه عروس دامادی می‌گردند که می‌گویند برای گرفتن عکس‌های یادگاری‌شان به ارتفاعات پاکدشت مراجعه کرده اما طعمه سیلاب شده و نه تنها جنازه‌شان بلکه به جز پلاکی، ماشین عروس نیز پیدا نشده است.

پس از گذشت سه روز هنوز هم در بلوار هجرت محله افسریه، می‌توان کارگرانی را یافت که با بیل نسبت به جمع آوری درختان شکسته و یا آسفالت‌های کنده شده اقدام می‌کنند و سرعت‌گیرهای تکه تکه شده که سیلاب آن را با خود برده نیز سرعت کارشان را نمی گیرد.

در سومین روز از سیل تهران، دو تن از اعضای شورای شهر تهران به همراه عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران و شهرداران مناطق 15 و 14 برای بازدید از مناطق و حریم شهر تهران عازم منطقه سیل‌زده شدند.

به گزارش خبرنگار شهری ایسنا، دکتر اقبال شاکری صبح امروز در حاشیه بازدید از مناطق سیل‌زده حریم شهر تهران با بیان اینکه سیلاب تهران یک اتفاقی است که مربوط به شهر تهران نبوده است گفت: مسئولیت ساماندهی و پیشگیری از وقوع سیلاب به حاکمیت و وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی مربوط می‌شود که می‌بایست بارش‌ها را مدیریت کنند.

وی با اشاره به تغییر شرایط اقلیمی گفت: با تغییر شرایط، بارندگی‌ها به صورت رگباری شده است و احتمال سیلابی شدن مسیرهای متروک افزایش یافته و باید وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در خصوص ساماندهی روددره‌ها تمهیداتی را بیندیشد.

رئیس کمیته عمران شورای شهر با بیان اینکه سیل اخیر نشان داد که به بستر و حریم رود دره‌ها توجه و دقت کافی نشده است، گفت: احتمال دخل و تصرف در رود دره‌ها و ناهماهنگی دستگاه‌ها نیز به چشم می‌خورد به گونه‌ای که سازمانی با ایجاد کانال‌های آب قصد داشته آب را مدیریت کند اما سرعت آب را افزایش داده است.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت آبهای سطحی باید نسبت به ایجاد حوضچه‌های آرامش اقدام کرد گفت: با ایجاد این حوضچه‌ها آب و سیلاب حریم تهران وارد شهر نخواهد شد.

شاکری با بیان اینکه سیلاب اخیر کلا از حوزه اختیارات شهرداری خارج بود گفت: با این حال سیلاب وارد بلوار هجرت شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

رئیس کمیته عمران شورای شهر کار معاونت خدمات شهری در ساماندهی و پاکسازی معابر از گل و لای را مطلوب دانست و گفت:‌ البته بخشی از سیلاب در درون پادگان‌ها رخ داده که نیروهای شهرداری دسترسی به آن نداشتند.

شاکری سازمان مدیریت بحران را مسئول اصلی رسیدگی به حادثه سیلاب دانست و گفت: مسئولان این سازمان باید برای کاهش خطرپذیری سیلاب اقدام قوی‌تر انجام دهند و سامانه هشدار سریع سیلاب را جزو اولویت‌های مهم خود قرار دهند.

وی افزود: مطالعات ایجاد سامانه هشدار سریع سیلاب آغاز شده اما از آنجایی که قابل رویت نیست به کندی پیش می‌رود.

تهران شهر بی دفاع در مقابل سیل و زلزله

به گزارش ایسنا، در ادامه رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با بیان اینکه سیلاب اخیر خارج از شهر و حریم تهران بود، گفت: اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که تهران شهر بی دفاع در مقابل سیل و زلزله است و باید مسئولان متولی امر موضوعات این چنینی را جدی تر بگیرند.

وی با انتقاد از عملکرد سازمان مدیریت بحران گفت: این سازمان باید جدی تر به وظایف خود عمل کند. اما چون جایگاه این سازمان در حد معاون وزیر است سایر دستگاه‌ها از آن تبعیت نمی‌کنند و لازم است جایگاه آن ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه بایستی جایگاه ستاد مدیریت بحران به گونه‌ای باشد که رئیس جمهور، ریاست آن را بر عهده داشته باشد، گفت: برای آنکه سازمان‌های نظامی و انتظامی نیز از تصمیمات مدیریت بحران تبعیت کنند باید جانشین رئیس سازمان مدیریت بحران با تایید فرمانده کل قوا منصوب شود.

حافظی افزود: برای خروج از این استیصال سازمان مدیریت بحران، تنها راهکار اصلاح ساختار است و حتی می‌توان سازمان پدافند غیرعامل نیز در این ستاد ادغام شود.

وی با بیان اینکه منشا سیلاب روز جمعه خارج از شهر تهران بود گفت:‌ باید وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، و سایر سازمان‌های متولی برای بهبود وضعیت اطراف تهران وارد عمل شده و نقاط خطرپذیر را شناسایی و رفع کنند و مناسب ترین و کم هزینه ترین روش نیز ایجاد حوضچه‌های وسیع آرامش در مسیر سیل است.

به گفته حافظی، وظیفه مطالبه و شناسایی دستگاه‌های دخیل بر عهده سازمان مدیریت بحران است اما این سازمان در خواب عمیقی فرو رفته و حاصل آن نیز این آسیب‌ها است.

وی با بیانن اینکه سیل در شرقی ترین قسمت اتوبان هجرت رخ داده و گل و لای ناشی از آن تا بیمارستان بعثت رسیده بود، گفت: سیلاب گل و لای حریم را به سمت تهران حرکت داده و شهرداری نیز در 48 ساعت بعد از حادثه عملکرد قابل تقدیری در خصوص جمع آوری گل و لای و سنگ‌ها داشته و محیط شهری را برای حضور مردم فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا در ادامه فرهود حمیدی شهردار منطقه 14 نیز با بیان اینکه اراضی این منطقه جزو مناطق حفاظت شده و از نقاط سرخه حصار است گفت: این منطقه در اختیار اداره کل منابع طبیعی قرار دارد و باید دستگاه‌های متولی در حوزه‌های آبخیز، مطالعاتی را انجام دهند تا آسیب‌های آن کاهش یابد.

وی با بیان اینکه سیل یکی از اتفاقات غیرمنتظره است که نیاز به پیشگیری دارد گفت: دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی باید در حوضه‌های آبخیز منتهی به شهر تهران به صورت جدی وارد عمل شوند.

همچنین علی اکبر انجمنی شهردار منطقه 15 نیز با بیان اینکه بلافاصله پس از وقوع سیلاب نسبت به پوشش و امداد رسانی اقدام شد، گفت: بارندگی روز جمعه علاوه بر ایجاد سیلاب در پاکدشت و جاده امام رضا (ع) موجب بروز سیل در شرق تهران نیز شد.

وی با رد برخی از شایعات مبنی بر شکسته شدن سد دهک، گفت:‌ سدی شکسته نشده اما این اولین و آخرین سیلاب نیست و باید برای حل مشکل، یک فکر و کار ملی صورت بگیرد و وزارتخانه‌های دخیل برای پوشش این منطقه وارد شوند.

وی افزود:‌ به علت شدت حادثه تمامی نیروهای خدماتی 48 ساعت در حالت آماده‌باش قرار داشتند و حتی خود من نیز در ساعت 3 بامداد در گل و لای تا کمر گیر کرده و اگر نجات نمی‌یافتم قطعا جان خود را از دست می‌دادم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین