|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
کد خبر: ۶۳۷۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
"یوبوت" نام نسل اول زیردریایی‌ها است که آلمان در جنگ جهانی اول و دوم به عنوان سلاحی پیشرفته علیه دشمن خود به کار می‌برد بیشتر جلوی کشتی‌های تجاری را می‌گرفت.
 گرچه اولین زیردریایی ها توسط ارتش ایتالیا در جنگ میان ایتالیا و ترکیه و بعدها توسط یونانی‌ها در نبرد بالکان به کار گرفته شد اما این آلمان‌ها بودند که در جنگ جهانی اول صنعت ساخت زیردریایی را متحول کردند و آن را به سلاحی مخوف تبدیل کردند.

زیردریایی ساخت آلمان که به آن "یوبوت" می‌گفتند در واقع نسل اول زیردریایی های پیشرفته بود که در دو جنگ جهانی به نقطه قوت این کشور در نبرد دریایی تبدیل شد. مورخان نوشته اند در جنگ جهانی اول 5 هزار کشتی جنگی متفقین با حملات یوبوت‌ها به زیر آب رفت و به همین خاطر به آنها "کوسه‌های شکارچی ناو" لقب داده بودند.

آلمان ها در آغاز جنگ جهانی اول تنها 20 فروند "یوبوت" ساخته بودند اما همین تعداد به لحاظ سرعت، زمان ماندن در زیر آب و عمقی که از سطح آب می‌گرفت در آن زمان بی رقیب بود.

به روایت منابع تاریخی در آگوست 1914 زمانی که نیمی از این یوبوت ها ماموریت یافتند تا از آلمان به سمت دریای شمال و کشتی های جنگی بریتانیا حرکت کنند اولین ماموریت گروهی زیردریایی‌ها در تاریخ به ثبت رسید. این ماموریت گرچه با نابودی شماری از ناوهای بریتانیا همراه شد اما برای قوای آلمان‌ها هم چندان بدون هزینه نبود. در شروع عملیات یکی از 10 یوبوت آلمان ها که در سطح آب به سرعت به بندر نزدیک می شد توسط دیده بان‌ها دیده شد و مورد هدف قرار گرفت؛ یوبوت پس اصابت توپخانه انگلیس آتش گرفت و چیزی نگذشت که به زیر آب رفت و از 41 خدمه آن تنها 9 نفر نجات پیدا کردند.


















ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین