|
|
امروز: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۶۳۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶
یک متخصص بیماری های مغز و اعصاب (نورولوژیست)، علائم و نشانه های بیماری تومور مغزی را تشریح کرد.
دکتر سید احسان محمدیانی نژاد شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تومور مغزی به عنوان یکی از بیماری های مغز و اعصاب، رشد نابجا و کنترل نشده سلول های مغزی است و منشا آن می تواند از سلول های مختلف یا پرده های مغزی باشد.

وی با اشاره به اینکه تومور مغزی به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود افزود: باید توجه داشته باشیم که مکان تومور در مغز بسیار اهمیت دارد و به عنوان مثال گاهی یک تومور خوش خیم در یک نقطه حساس و بحرانی از مغز ممکن است عوارض جبران ناپذیری را نشان دهد.

دکتر محمدیانی نژاد تصریح کرد: گاهی یک تومور خوش خیم در یک نقطه حساس مغز ممکن است رفتار بدخیمی داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز در خصوص علل ایجاد تومور مغزی گفت: علت تومورهای مغزی به درستی شناخته شده نیست و در میان تومورهای بدن، کمترین دانش در مورد علت به وجود آمدن تومور مغزی است.

وی ادامه داد: عواملی مانند مصرف سیگار و عوامل ژنتیکی از جمله علل ایجاد این بیماری مطرح شده است.

دکتر محمدیانی نژاد اضافه کرد: استفاده زیاد از تلفن همراه و جریان های الکتریکی فشار قوی زمانی علت ایجاد تومور مغزی مطرح شد اما مطالعات بعدی آن را اثبات نکرد ولی توصیه می شود که از تلفن همراه برای مدت طولانی در طول روز استفاده نشود.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به علائم بیماری تومور مغزی گفت: سردرد یکی از مهمترین علائم این بیماری محسوب می شود که در بسیاری از اوقات هیچ ویژگی خاصی ندارد و در اغلب موارد خفیف تا متوسط بوده و حتی به مسکن نیز پاسخ می دهد و به همین علت بیمار با تاخیر به پزشک مراجعه می کند.

وی ادامه داد: سردرد های تازه و بدون سابقه قبلی بعد از سن 40 سالگی، همراه با استفراغ، تاری دید پیشرونده، تشنج و دو بینی از جمله علائم بیماری تومور مغزی محسوب می شود.

دکتر محمدیانی نژاد اضافه کرد: سردردی که بیمار را از خواب بیدار کند، هر چند در اغلب موارد به علت میگرن است اما نیاز به بررسی بیشتری دارد.

این متخصص بیماری های مغز و اعصاب اظهار کرد: سردردی که در حالت درازکش و یا با تغییر وضعیت بیشتر می شود، همراه با احساس ضعف در یک نیمه بدن باشد، سردرد در منطقه خاصی از سر، بدتر شدن ظرف چند هفته تا چند ماه از جمله دیگر علائم تومور مغزی است.

وی افزود: همچنین سردردی که علی رغم تشخیص اولیه به عنوان یک سردرد خوش خیم، به درمان های دارویی، پاسخ موردانتظار را نمی دهد از جمله مواردی است که باید از نظر تومور مغزی بررسی شود.

دکتر محمدیانی نژاد گفت: بدیهی است در همه موارد فوق، ارزیابی بیمار از نظر ابتلا به تومور مغزی با تصویربرداری مغزی ضرورت دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در صورت نیاز به تصویر داری، انجام ام آر آی مغز به سی تی اسکن ارجحیت دارد، هرچند تشخیص در نهایت به عهده پزشک است.

وی به تشنج به عنوان دیگر علامت تومور مغزی اشاره کرد و ادامه داد: هر فردی که برای اولین بار و بدون علت مشخصی بعد از سن 18 سالگی دچار تشنج شود نیاز به تصویربرداری مغزی دارد.
دکتر محمدیانی نژاد گفت: تغییر رفتار نیز به عنوان یکی دیگر از علائم این بیماری است که به خصوص در تومورهایی که در نواحی پیشانی یا غدامی مغز وجود دارد که این دسته از بیماران دچار افسردگی می شوند.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب اضافه کرد: تغییر شخصیت در افراد نیز ممکن است علامت بیماری باشد به همین علت تغییر در رفتار یا شخصیت فرد جوان، میانسال و یا سالمند خانواده ظرف چند هفته یا چند ماه با پیشرفت تدریجی و به ویژه همراه با سردرد نیازمند تصویربرداری مغزی است.
وی اظهار کرد: درمان بیماران بر اساس نوع و مکان تومور کاملا متفاوت است که استفاده از درمان های جراحی، اشعه درمانی و شیمی درمانی کاربرد دارد.

دکتر محمدیانی نژاد تصریح کرد: تومورهای خوش خیمی که در نقطه قابل برداشت مغز هستند با برداشت کامل تومور ممکن است بهبود یابند اما در مواردی که امکان برداشت کامل آنها وجود ندارد، درمان های کمکی مانند اشعه درمانی و یا شیمی درمانی براساس نوع تومور نیاز است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین