|
|
امروز: سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳
کد خبر: ۶۳۱۱۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۶
معاون آموزشی سازمان سواد آموزی کشور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر ریشه کنی بی سوادی گفت: دولت تدبیر امید عزم جدی برای ریشه کنی بی سوادی در کشور دارد و در این رابطه تمامی دستگاه های اجرایی را بسیج کرده است.
محمد مهدی زاده روز چهارشنبه در نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان جیرفت افزود: امام خمینی (ره) با توجه به حساسیت سواد در کشور و اسلام، پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستور تشکیل نهضت سواد آموزی را صادر کردند و با تمام توان در این راه قدم برداشتند.

وی تصریح کرد: سواد آموزی در کشور دوران مختلفی را پشت سر گذاشته و در دوره ای با همراهی مردم رشد خوبی در این زمینه حاصل شد اما اکنون به سختی در این مسیر حرکت می کنیم.

مهدی زاده با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای ریشه کن کردن بی سوادی، خاطر نشان کرد: ایشان فرمودند تا زمانی که یک نفر بی سواد در کشور وجود داشته باشد باید فعالیت کنیدو پس از آن در جوامع مختلف مسلمان باید کار کنید زیرا رسالت شما کار فرهنگی است.

وی بیان کرد: پوشش آموزش و پرورش در کشور از نرم جهانی هم بالاتر است و برای هر 11 نفردانش آموز یک معلم در کشور وجود دارد.

وی افزود: در کشور 9 میلیون 700 هزار نفر بی سواد مطلق داریم که از این میزان سه میلیون 450 هزار نفر سنین 10 تا 50 سال را تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: بیش از 600 هزار نفر از اولیا دانش آموزان بی سواد هستند که این امر باید مد نظر قرار گیرد.

مهدی زاده با اشاره به بسیج همگانی دولت در سال 69 برای ریشه کنی بی سوادی، خاطر نشان کرد: در سال 69 با بسیج همه دستگاه ها از سوی دولت توانستیم سه میلیون بی سواد را سواد آموز کنیم اما نبود آمار صحیح موجب شد که نتوانیم جشن ریشه کنی را داشته باشیم.
وی گفت: در سال گذشته نیز با مصوبه هیات دولت و رییس جمهور بسیجی دیگر در ریشه کنی بی سوادی رخ داده است و همه دستگاه های اجرایی برای این امر پای کار هستند.

وی با اشاره به عزم دولت دراین راستا بیان کرد: پرداخت هزینه برای سواد آموزی افراد در دنیا انجام نمی شود اما با مصوبه دولت برای هر شخصی که سواد فرا گیرد، مبلغ یک میلیون و 340 هزار ریال پرداخت می شود.

مهدی زاده گفت: در این رابطه هیچگونه مشکل اعتباری نداریم و هر اندازه که اعتبار لازم باشد، دولت در اختیار سازمان مربوطه قرار می دهد و این نشان از جدیت دولت تدبیر و امید برای ریشه کنی بی سوادی در کشور دارد.

وی تصریح کرد: سه شاخص بهداشت، رفاه و آموزش برای توسعه هر کشور بسیار مهم هستند که ایران اسلامی در این زمینه رتبه 17 را در سطح منطقه دارد که باید این رتبه را افزایش داد.
وی با بیان این مطلب که آمار و اطلاعات دقیق می تواند سبب برنامه ریزی بهتر شود، گفت: بانک اطلاعاتی بسیار مناسبی را در دست داریم.

مهدی زاده با بیان کرد: اولویت سواد آموزی در کشور برای افراد 10 تا 49 ساله است اما در مشاغل کشاورزی، عشایر، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و زندانیان این سن تا 60 سال نیز ارتقا می یابد.

وی افزود: اگر خانواده ای می تواند شخص بیسواد خانواده را باسواد کند علاوه بر هزینه سواد آموزی، بیش از شش میلیون ریال به خانواده پرداخت می شود.

مرکز شهرستان جیرفت با بیش از 280 هزار نفر جمعیت در فاصله 230 کیلومتری جنوب استان کرمان قرار دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین