|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
کد خبر: ۶۲۹۰۶
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۷
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اهمیت روابط استراتژیک و راهبردی تهران و پکن خاطرنشان کرد: ایران امیدوار است چین به نقش سازنده خود در مرحله اجرای برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» نیز ادامه دهد.
«محمد جواد ظریف» که دوشنبه شب (به وقت محلی) در راس هیاتی وارد پکن پایتخت چین شد، در گفت وگو با خبرنگاران این مطلب را بیان کرد و یادآور شد چین به عنوان یکی از اعضای فعال و موثر گروه 1 +5، همواره نقشی سازنده ای در گفت وگوها داشت و امیدواریم شاهد ایفای این نقش در مرحله اجرای «برجام» نیز باشیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین روابط بسیار گسترده ای در زمینه های سیاسی، اقتصادی و همچنین در حوزه های ارتباطات منطقه ای و بین المللی دارند و تهران این آمادگی را دارد تا روابط خود با پکن را در همه زمینه ها توسعه دهد.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران به دیدگاههای مشترک، منافع مشترک و تهدیدهای مشترک میان دو کشور اشاره کرد و گفت: همین نقاط مشترک سبب شده دو کشور در طول سالیان گذشته مشورت های گسترده و سازنده ای با یکدیگر داشته باشند.

وی همچنین یادآور شد که دو کشور با نگرانی های مشترکی از جمله افراطی گرایی، فرقه گرایی، تروریسم، مشکلات منطقه ای، بحران در افغانستان یمن و سوریه مواجه هستند که لازم است در خصوص این موضوعات نیز در این سفر با طرف چینی به بحث و گفت وگو بپردازیم.

ظریف روابط دو کشور در حوزه اقتصادی را نیز روابطی خوب و گسترده دانست و گفت: این موضوع با توجه به تصمیم گیریهای خوبی که بین رهبران دو کشور صورت گرفته روز به روز در حال گسترش است.

وی ادامه داد: در طول دو سال گذشته دکتر «حسن روحانی» و «شی جین پینگ» روسای محترم جمهوری ایران و چین چهار ملاقات با یکدیگر داشتند که این دیدارها نشان دهنده عمق علاقه دو کشور در توسعه مناسبات فی مابین است.

وی ادامه داد: همچنین در طول این مدت تصمیم گیریهای خوب و مناسبی برای سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور اتخاذ شده و ضرورت داشت با توجه به مرحله جدیدی که در حال ورود به اجرای آن در مرحله «برجام» هستیم با دوستان چینی در خصوص نحوه استفاده از شرایط جدید برای گسترش فعالیت های مشترک بنیادی و زیر ساختی اقتصادی و در راستای منافع مشترک گفت وگو کنیم.

ظریف به پروژه احیای جاده ابریشم اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در اجرای این طرح دارد و می تواند با ایجاد مسیرهای ارتباطی جدید میان چین و خلیج فارس از طریق آسیای میانه، شرایط بسیار مناسبی را برای ایجاد فضای جدید همکاریهای بین المللی فراهم آورد.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص سفر «شی جین پینگ» رییس جمهور چین به ایران نیز اظهار داشت: بررسی چگونگی انجام این سفر نیز یکی از محورهای گفت وگو با مقامات چینی است که در این سفر به آن پرداخته خواهد شد.

ظریف گفت که قرار است طرف چینی برای این سفر تاریخی را مشخص کند تا برنامه ریزی های لازم در خصوص انجام آن از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت بگیرد.

گفتنی است، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با هدف انجام گفت وگوهای دوجانبه و بین المللی با مقامات عالی چین، دوشنبه شب (به وقت محلی) در راس هیاتی وارد پکن پایتخت این کشور شد.

وی در سفر یک روزه خود دیدارهایی با مقامات عالیرتبه چین از جمله «وانگ یی» وزیر امور خارجه، «لی کچیانگ» نخست وزیر و «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی و رایزن عالی سیاسی و امنیتی خواهد داشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین