|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۶۲۷۶۸
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
اين مقام مسئول در بانک مرکزي با بيان اينکه جعل يعني شبيه سازي ويژگي هاي امنيتي اسکناس، اظهار داشت: تاکنون موردي ديده نشده که در آن ويژگي هاي امنيتي اسکناس در آن جعل شده باشد.
رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک گفت: کپي رنگي اسکناس‌هاي در دست مردم که به عنوان اسکناس جعلي شناخته مي شود، جعلي و تقلبي محسوب نمي‌شود، زيرا هيچکدام از ويژگي هاي امنيتي در آنها عايت نشده است.

امير شکري در مراسم بازديد خبرنگاران از مراحل چاپ اسکناس و ضرب سکه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، مبني بر اينکه در حال حاضر پروسه چاپ اسکناس ۱۰ هزار توماني متوقف است، بانک مرکزي چه ميزان از اين اسکناس ها را پاپ و آماده انتشار دارد؟ گفت: فرآيند و پروسه چاپ با پروسه نشر اسکناس با يکديگر متفاوت است. با مجوزهاي مربوطه انتشار اسکناس انجام مي شود.

رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي افزود: هيات نظارت بر اندوخته اسکناس متشکل از قوا هستند که بر اساس پروتکل، ميزان اسکناس و چک پول قابل انتشار را مشخص مي کنند و بر اساس آن تصميم به اجازه انتشار گرفته مي شود.

وي اضافه کرد: سازمان توليد اسکناس و سکه ها متولي چاپ اسکناس است و براين اساس اوراق امنيتي را چاپ کرده و به اداره نشر اسکناس تحويل مي دهد و اين اداره به تناسب شرايط نسبت به توزيع اقدام مي کند.

شکري از نهايي شدن چاپ ايران چک هاي ۵۰ هزار توماني جديد خبر داد و افزود: تمام ايران چک هاي سفارش داده شده، چاپ و تحويل اداره نشر اسکناس هاي بانک مرکزي شده که بخش عمده آن از طريق بانک ها بين مردم توزيع شده است.

رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک هزينه بازتوليد اسکناس هاي فرسوده را حدود ۱۰۰ ميليارد تومان در سال عنوان کرد و گفت: به اين هزينه بايد هزينه امحاء اسکناس هاي فرسوده را نيز اضافه کرد. از روز توليد تا روز خروج هر قطعه اسکناس از سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي يک ماه طول مي کشد.

وي با بيان اينکه هزينه چاپ هر برگ اسکناس حدود ۱۲۰ تومان است، اظهار داشت: سال گذشته ۷۰۰ ميليون قطعه اسکناس امحا شده و اين حالي است که در رکورد امحاء ۱.۲ ميليارد قطعه اسکناس را در سال نيز داشته ايم.

وي درباره وجود اسکناس هاي تقلبي ۱۰ هزار توماني در بازار گفت: تاکنون با هيچ مورد جعل اسکناس که در آن ويژگي هاي امنيتي اسکناس در آن شبيه سازي شده باشد، برخورد نکرده ايم. کپي رنگي از اسکناس که در دست مردم به عنوان اسکناس جعلي شناخته مي شود، جعل محسوب نمي شود.

اين مقام مسئول در بانک مرکزي با بيان اينکه جعل يعني شبيه سازي ويژگي هاي امنيتي اسکناس، اظهار داشت: تاکنون موردي ديده نشده که در آن ويژگي هاي امنيتي اسکناس در آن جعل شده باشد.

رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي در پاسخ به اين سوال که چرا کپي هاي رنگي اسکناس در کشور وجود دارد، گفت: دليل اين امر را مي توان در زياد بودن دستگاه هاي کپي رنگي در کشور دانست که به وفور يافت مي شود.

شکري گفت: بانک مرکزي در بخش عرضه تمام تلاش خود را به کار مي برد تا وجوه مميزه قابل تشخيص براي اصل بودن اسکناس قرار دهد و در بخش تقاضا هم مردم بايد دقت لازم را به خرج داده و وجوه مميزه را شناسايي کنند تا بتوانند اسکناس اصل را از جعل تشخيص دهند.

وي در مورد برنامه بانک مرکزي براي توليد اسکناس در سال جاري نيز گفت: طبق برنامه قرار است ۸۰۰ ميليون قطعه اسکناس تا پايان سال توليد شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین