»
کد خبر: ۶۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سفر خود به نیویورک در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور که از تلویزیون سی‌ان‌ان پخش شد، در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت سانسور آنلاین در ایران، گفته بود که در چند ماه آینده تلاش خواهد کرد که به وعده‌های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند که دسترسی آزادانه به اطلاعات یکی از آن‌هاست.
جک دورسی، عصر سه‌شنبه در یک توییت خطاب به حسن روحانی، رییس‌جمهوری گفت: «عصر به‌خیر آقای رییس‌جمهور. آیا شهروندان ایران قادر به خواندن توییت‌های شما هستند؟»

 او چند ساعت بعد با این پاسخ روبه‌رو شد: «عصر به‌خیر جک. همان‌طور که در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور (از شبکه سی‌ان‌ان) گفتم، همه تلاش من این است که مردم ایران بتوانند از همه اطلاعات موجود در سطح جهانی استفاده کنند، چون این حق آن‌هاست.»

 پیش‌تر حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سفر خود به نیویورک در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور که از تلویزیون سی‌ان‌ان پخش شد، در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت سانسور آنلاین در ایران، گفته بود که در چند ماه آینده تلاش خواهد کرد که به وعده‌های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند که دسترسی آزادانه به اطلاعات یکی از آن‌هاست.

 او در این مصاحبه همچنین با اشاره به استفاده حامیانش از شبکه‌های اجتماعی در جریان رقابت‌های انتخاباتی در ایران گفت: «امروز شبکه‌های اطلاعاتی و شبکه‌های اجتماعی بزرگی در سطح جهان وجود دارد که استفاده از آن‌ها حق همه انسان‌ها و حق همه ملت‌هاست.»

 اکانت جک دورسی گرچه متعلق به خود اوست اما صحفه توییت با نام حسن روحانی، هیچ گاه متعلق به رییس‌جمهوری ایران نبوده است. مشاوران رییس‌جمهوری پیش از این اعلام کردند که طرفداران حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی در اینترنت صفحاتی را با اسامی نزدیک به روحانی راه‌اندازی کرده و با نام او فعالیت می‌کردند که اکنون نیز این فعالیت ادامه دارد؛ هرچند آن‌ها این افراد را می‌شناسند و از طرفداران و علاقه‌مندان به حسن روحانی هستند و بعضا اقدامات آن‌ها نیز مورد تایید است.

مشاوران رییس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش که با توجه به حضور بعضی روسای دولت‌ها در شبکه‌های اجتماعی این برداشت در رسانه‌ها و اذهان دیگر کشورها صورت می‌گیرد که این صفحه نیز متعلق به شخص رییس‌جمهوری بوده و واقعی است، می‌گویند: «تمام اخبار و فعالیت‌های ایشان در بعد از انتخابات از سوی دفتر رییس‌جمهوری منعکس می‌شود و تنها، اخباری که از این مجرا منتشر می‌شود رسمیت دارد و آقای روحانی حساب توییتر ندارند.»

این برای سومین بار است که مکالمه‌ای کوتاه در توییتر تبدیل به خبری داغ در بسیاری از رسانه‌های جهانی می‌شود؛ با یک توییت کوتاه از سوی جک دورسی، بنیانگذار سرویس توییتر و پاسخ به آن توسط اکانتی منتسب به رییس‌جمهور. پیش از این نیز انتشار پیام تبریک در صفحه منسوب به حسن روحانی رییس‌جمهوری به مناسبت تبریک سال نو یهودی در توییتر با واکنش‌های گسترده‌ای در رسانه‌های خارجی روبه‌رو شد. حسن روحانی در توییتر متنی را به زبان انگلیسی این‌گونه منتشر کرد: «هنگامی که خورشید اینجا در تهران در حال غروب است من به همه یهودیان به‌ویژه یهودیان ایرانی «روش هشانا» (سال نو میلادی عبری) را تبریک می‌گویم.»

همچنین پس از گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا که گفته شده تابوی «مذاکره مستقیم» را شکست، این توییتر روحانی بود که مشروح مکالمات را منتشر کرد و منبعی مطمئن برای بسیاری از رسانه‌ها شد. در پی این رویدادهای تحول‌ساز، تعداد کسانی که اکانت‌های حسن روحانی در توییتر را دنبال می‌کنند، سیری صعودی در پیش گرفته است.

 دو اکانت توییتر او حالا بیش از ۱۰۰‌هزار دنبال‌کننده از سراسر جهان دارد. شبکه خبری دویچه‌وله در این‌باره می‌نویسد: «سوال بنیانگذار توییتر ساده بود، اما به فیلترینگ در ایران اشاره داشت که امکان دسترسی آزادانه به بسیاری از سرویس‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی، از جمله توییتر را از کاربران ایرانی سلب کرده است. او می‌خواست بداند چرا در شرایطی که رییس‌جمهوری ایران حضوری موثر و منسجم در توییتر دارد، کاربران ایرانی از دسترسی آزادانه به این سرویس محرومند.» نکته‌ای قابل توجه در پاسخ به سوال جک دورسی است؛ استفاده از عدد «2» به جای کلمه «to» و همچنین «ppl'll» به جای «people's» در این توییت نشان می‌دهد فردی که پاسخ‌دهنده بوده، آشنایی کامل به ادبیات فضای مجازی داشته و از عبارت مختصرشده استفاده کرده است.

وب‌سایت مشبل، از مهم‌ترین رسانه‌های آنلاین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هم به‌تازگی به بررسی این موضوع پرداخته و در گفت‌وگو با کارشناسان به این نتیجه رسیده که تیمی زبده سکان هدایت توییتر روحانی را برعهده گرفته است.

رسانه‌های خارجی بیان می‌کنند: «حسن روحانی با حمایت کامل از کسانی که حضور اجتماعی او در شبکه‌های اجتماعی را مدیریت می‌کنند، نشان داده است که مقتضیات زمان خود را می‌شناسد و به بهترین نحو از ظرفیت‌های آنلاین برای تحقق اهداف دولتش بهره می‌گیرد.» با این همه، آخرین اظهارنظر در این‌باره از سوی یکی از مشاوران رییس‌جمهوری بیان شد که بار دیگر همه فعالیت‌های آنلاین رییس‌جمهوری به «طرفداران و علاقه‌مندان ایشان» ربط داده شد؛ گرچه هرگونه ارتباط سازمانی میان آن‌ها با شخص رییس‌جمهوری تکذیب شده است اما انتشار محتوای این توییت‌ها هرگز تکذیب نشد.

منبع:روزنامه بهار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین