کد خبر: ۶۲۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲
جان کری وزیر خارجه آمریکا از نتیجه به دست آمده در سنای امریکا که رد توافق هسته ای ایران را ناکام گذارد، استقبال کرد و این رای گامی مهم برای آمریکا و شرکای بین المللی آن در مسیر اجرای برجام دانست.
جان کری روز جمعه با صدرو بیانیه ای در این ارتباط که بر روی سایت وزارت خارجه آمریکا قرارگرفته است، نوشت: رای امروز سنا گامی مهم برای آمریکا و شرکای بین المللی آن به جهت اجرایی کردن توافقی است که در تاریخ 14ژوییه در وین به دست آمد و می تواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای در آینده باشد.

وزیرخارجه آمریکا در بیانیه خود یاد آور شده است که بعد از اجرای توافق هسته ای موجب امنیت بیشتر خاورمیانه و جهان برای آمریکا و دوستان و متحدانش خواهد شد .

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه خود با قدردانی از اعضای سنا که به گفته او با دقت توافق (وین) را مورد بازبینی قرار داده و به مفاد آن اندیشیده اند، یادآور شده است:می دانم که برای بسیاری از همکاران سابقم (درسنا) این تصمیم به غایت دشوار بود، اما معتقدم که فواید توافق بیش از هر نقطه ضعف بالقوه آن است.

جان کری در بیانیه خود مدعی شده است: 'برجام' شامل مفاد گسترده راست آزمایی و شفاف سازی است که بنابرآن فعالیت های هسته ای ایران را کاهش داده و محدود می سازد و همچنین این کشور را از دستیابی به سلاح هسته ای برای همیشه باز می دارد.

در بیانیه جان کری خاطرنشان شده است: وزارت خارجه و تمامی دولت آمریکا کاملا متعهد به اجرا و راستی آزمایی این توافق بوده تا از پایبندی ایران به آن اطمینان یابند.

بامداد امروز (جمعه) برابر با 20 شهریور به وقت تهران، 42 نماینده دموکرات در مجلس سنای آمریکا به طرح جمهوریخواهان برای کفایت مذاکرات و آغاز رای گیری درباره پیش نویس طرح انتقادی آنها از توافق هسته ای ایران، رای منفی دادند.

شکست جمهوریخوهان آمریکا در مسیر مانع تراشی در اجرای برجام و پیروزی سیاسی تاریخی اوباما درحالی امروز رخ داد که ساعتی پیش از شروع رای گیری در سنای آمریکا، نخست وزیر انگلیس، رئیس جمهوری فرانسه و صدر اعظم آلمان در مقاله ای مشترک در روزنامه واشنگتن پست، حمایت کامل خود را از این توافقنامه اعلام و از آن به عنوان سنگ بنای حل دائمی مناقشه بر سر برنامه هسته ای ایران یاد کردند و خواهان حمایت کنگره از آن شدند.

** شکست آیپک و خشم صهیونیستها
لابی رژیم صهیونیستی در آمریکا (آیپک) نیز که از ابتدای توافق هسته ای وین به شدت فعالیت هایش علیه برجام را شدت بخشیده و تاکنون حداقل ۲۰ میلیون دلار صرف آگهی های تبلیغاتی علیه توافق کرده است تاکنون نتوانسته در اردوی دموکرات ها شکاف جدی ایجاد کند.

این لابی که از عبور توافقنامه هسته ای ایران از سد سنای آمریکا به خشم آمده است بعد از این رای گیری، در بیانیه ای مشروعیت این توافقنامه را زیرسئوال برد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین