کد خبر: ۶۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
در حالی که بسیاری از دیدنی‌های تاریخی جهان سالانه میلیونها گردشگر را به خود جذب می‌کنند، مکانهای باستانی زیر معمولاً از چشم جهانگردان دور می‌مانند.
 وقتی که صحبت از عجایب باستانی جهان می‌شود، به غیر از پِترا، انگکور وات و کلوزیوم، بناهای دیگری هم هست، ولی کمتر راجع آنها صحبت می‌شود. در زیر با این بناهای کمتر شناخته شده آشنا می‌شوید:
 
درینکویو، ترکیه 
زیر شهر کوچک درینکویو، در 750 کیلومتری جنوب استانبول، بزرگترین سیستم غارهایی که توسط بشر ساخته شده‌اند، واقع شده است.
 
این بنای عجیب باستانی آناتولی، همۀ ویژگی‌های یک شهر توسعه‌یافته نظیر مدارس، اسطبلها، و کلیساها را دارد، اما به جای آنکه روی زمین باشد، 60 تا 85 متر زیر زمین قرار دارد و از صخرۀ آتشفشانی نرم تراشیده شده است.  
این مکان بین قرنهای هفتم و هشتم پیش از میلاد ساخته شده بود تا به هنگام حملات دشمنان بتوان در آن پناه گرفت. اگرچه ابتدا هدف از ساخت آن، ایجاد پناهگاهی موقت بوده، اما امکانات آن حیرت انگیز است: این بنا دارای 600 در روی زمین بوده که فرد از طریق آنها امکان ورود به شهر را می‌یافته و همچنین 15000 مجرا تهویه، هوای تازۀ شهر زیرزمینی را تامین می‌کرده‌اند. همچنین شبکۀ پیچیده‌ای از راهروها و تونلها در این شهر تعبیه شده است.
 
این شهر زیرزمینی به اندازۀ کافی بزرگ بوده که بتواند پذیرای 20000 نفر به همراه ذخایر غذایی و دامهایشان باشد. 



نان مادول، ایالات فدرال میکرونزی 
نان مادول حوالی سال 1200 بنا شده، و شهر شناور اسرارآمیزی است که از جزیره‌های کوچک از جنس سنگ بازالت که به دست بشر ساخته‌شده‌اند تشکیل شده و این جزایر به وسیله‌ شبکه‌ای از کانالها به هم پیوسته‌اند. این مکان در پوهنپی، بیش از 3600 کیلومتر در شرق فیلپین و در میان اقیانوس آرام واقع شده است و به همین دلیل خیلی شناخته شده نیست.
 
ظاهراً نان مادول مجتمعی برای سکونت اشراف جزیره بوده و هر یک از جزیره‌های کوچک کاربرد خاصی نظیر ساخت کانو، پخت و پز، نگهداری از بیماران را داشته و احتمالاً برای مسقف کردنش از کاهگلی که با استفاده از درخت نخل درست می‌شده، استفاده می‌شده است.


 
بعلبک، لبنان
بعلبک در درۀ بقاع در شرق لبنان واقع شده است. جایی که از 9000 سال پیش مورد سکونت قرار گرفته و نظر مردمان عهد باستان نظیر فنیقی‌ها، یونانی‌ها و رومی‌ها را به خود جلب کرده بود. این مکان عمدتاً به عنوان مکانی مذهبی مورد استفاده قرار می‌گرفته و معابدی برای پرستش خدایانی نظیر باکوس، ونوس و ژوپیتر در آن بنا شد.
 
معبد باکوس به تنهایی از پانتئون یونان بزرگتر است. با وجود اینکه از 54 ستون معبد ژوپیتر، تنها 5 ستون پابرجاست، اما ارتفاع 22 متری و قطر دو متریشان هر بیننده‌ای را به حیرت وامی‌دارد.



نیوگرانج، ایرلند 
گنبد عظیم و گرد نیوگرانج در دشتهای کانتی میثِ ایرلند، همچون یک سفینه با سقفی از چمن است. این بنا بیش از 5000 سال پیش از دوران نوسنگی ساخته شده است.


 
این بنا تپه‌ای با پوشش چمن است، که از لایه‌های یکی در میان از سنگ و خاک تشکیل شده است. این بنا 76 متر قطر و 12 متر ارتفاع دارد و زمینی به مساحت 4500 متر را پوشانده است. درداخل آن یک راهرو وجود دارد که 19 متر طول داشت و در نهایت به سه اتاق کوچک که حدس زده می‌شود قبرهای باستانی بوده باشند، ختم می‌شود. رازی که این بنا در خود دارد این است که در واقع دستگاهی است که به طرز بسیار دقیقی زمان را نشان می‌دهد. این بنا با خورشید در حال طلوع در یک راستاست و اتاقهای آن در هنگام انقلاب زمستانی (1 دی) سرشار از نور می‌شوند.
 
غارهای آجانتا و الورا، ماهاراشترا، هند 
غارهای الورای هند واقع در 30 کیلومتر شمال غرب شهر اورنگ آباد، یکی از نمادهای معماری صخره تراشی هند محسوب می‌شود. 34 غاری که در این مکان وجود دارند از سنگ سطح تپه‌های چاراناندری مابین قرون ششم تا نهم تراشیده شده‌اند.  
ارزش این غارها بیشتر به خاطر نقاشی‌ها و مجسمه‌های باستانی آنهاست که شاهکارهای هنر بودایی محسوب می‌شوند. برخی آثار موجود در اینجا را بهترین نمونه‌های به جا مانده از هنر هندی، به خصوص در زمینه نقاشی، می‌دانند. این جا همچنین محل معبد کالیاسا هم هست که به تمامی از یک صخره تراشیده شده و اندازه و نبوغی که در معماری آن به کار رفته، هر کسی را متحیر می‌کند.
 
در حدود 100 کیلومتری شمال شرق اینجا غارهای آجانتا واقع شده‌اند. برخی این غارها را یکی از بزرگترین عجایب جهان باستان می‌دانند. این غارهای مستحکم، مابین قرون دوم تا هفتم در صخره‌ها تراشیده شده‌اند تا محلی برای معابد، نمازخانه، و خوابگاه بوداییان باشند. 
در طول سالیان و در اثر بی‌توجهی، اغلب نقاشی‌های دیواری غار از بین رفته‌اند، ولی شکوه سابق آن را هنوز از روی نقاشی‌های به جا مانده می‌توان تصور کرد.









ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین