کد خبر: ۶۱۳۵۲
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۶
حیدرالعبادی نخست وزیر عراق اطمینان داد که دولت وی تا از بین بردن فساد و فاسدین از تعقیب آن ها دست بر نخواهد داشت.
نخست وزیر عراق چهارشنبه شب فاسدان و سردمداران جریان سازمان یافته جرم و جنایت در عراق را عامل عملیات آدم ربایی اتباع ترکیه ای در بغداد دانست و گفت، پشت این عملیات طرح های خارجی قرار دارد که هدف آن ایجاد اختلاف و تفرقه میان طوایف عراق است.

 16 کارگر ترکیه ای، روز چهارشنبه، هنگام کار در یک ورزشگاه فوتبال در بغداد، به وسیله افراد مسلح ناشناس که لباس نیروهای امنیتی عراق را به تن داشتند، ربوده شده و به نقطه نامعلومی انتقال داده شدند.

آنان در یک طرح ساخت ورزشگاه فوتبال در منطقه حبیبیه در شرق بغداد کار می کردند که مردان مسلح با چند دستگاه خودرو این کارگران را ربودند.

حیدرالعبادی نخست وزیر عراق اطمینان داد که دولت وی تا از بین بردن فساد و فاسدین از تعقیب آن ها دست بر نخواهد داشت.

وی برخی طرف ها را متهم کرد که تلاش می کنند اصلاحات را بی اهمیت و اوضاع کشور را خطرناک جلوه دهند چرا که اصلاحات آن ها را نیز شامل می شود.

العبادی تصریح کرد، همانند موضوع مقابله با تروریسم دستورات لازم را برای مقابله با عوامل آدم ربایی در بغداد صادر کرده و با عوامل آدم ربایی همانند تروریست ها برخورد خواهد کرد.

در همین حال، «سعد مطلبی» عضو کمیته امنیتی شورای استان بغداد از شروع عملیات بازبینی فیلم دوربین های امنیتی در کلیه مناطق پایتخت برای شناسایی عاملان آدم ربایی روز چهارشنبه در بغداد خبر داد که به وسیله فرماندهی عملیات بغداد در حال انجام است.

وی گفت، به محض اعلام نتایج تحقیقات درباره این اقدام که احتمالات زیادی درباره انگیزه آن وجود دارد، نتایج در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه عملیات آدم ربایی روز چهارشنبه بغداد، عملیاتی پیچیده است و هنوز کسی علت و انگیزه آن را نمی داند، گفت که احتمالات زیادی از جمله درخواست پول می تواند در پشت این آدم ربایی وجود داشته باشد، کما اینکه می تواند ماهیت تروریستی و یا ابعاد منطقه ای داشته باشد.

در عین حال «علی التمیمی» استاندار بغداد هدف این عملیات آدم ربایی را تخریب و انسداد طرح های عمرانی و ساخت و ساز در پایتخت به وسیله شرکت های فعال دانست و گفت این اقدام ضد اجتماعی تصویری منفی از وضعیت امنیتی و سیاسی کشور ارائه می کند.

برخی خبرگزاری ها از ابتدای انتشار خبر ربایش کارگران ترکیه ای در بغداد، به نقل از دیپلمات ها آن را اقدامی انتقام جویانه از سوی داعش توصیف کردند که ارتش ترکیه در دو هفته اخیر مواضع این گروه تروریستی را در سوریه بمباران کرده است.

ترکیه و داعش یک تجربه قدیمی نیز در ارتباط با گروگان گیری دارند. نیروهای داعش خرداد سال گذشته پس از اشغال کامل استان نینوا و شهر موصل ، 46 تن از کارکنان کنسولگری ترکیه در موصل را گروگان گرفتند.

آدم ربایی و سرقت های مسلحانه در بغداد طی ماه های اخیر افزایش یافته و بر تعداد این عملیات افزوده شده است، بطوری که اخبار و گزارش های رسانه های عراقی در روز چهارشنبه همزمان با ربایش کارگران ترک، حاکی از ربودن یک مدیر مدرسه در اعظمیه در شمال بغداد و سرقت سه خودرو از یک پارکینگ عمومی در مرکز بغداد بوده است.

بسیاری از کارشناسان امنیتی از ابتدای تحرکات داعش در استان الانبار در بهار امسال و سقوط الرمادی مرکز این استان که موجی از آوارگان را به سمت بغداد و کربلا روانه کرده، نسبت به نفوذ عوامل داعش در میان آوارگان هشدار داده بودند.

از آن هنگام عملیات تروریستی و تواما آدم ربایی و سرقت های مسلحانه در بغداد افزایش یافت.
نیروهای امنیتی عراق در سه ماه گذشته تعدادی از نیروهای نفوذی در میان آوارگان را شناسایی و بازداشت کردند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین