کد خبر: ۶۱۲۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸
به هر حال سرنوشت انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه مشخص شد و اصلاح‌طلبان بار ديگر مقهور عدم برنامه‌ريزي در لابي شدند. البته در مديريت شهر تهران كه شوراي شهر مسئوليت آن را بر عهده دارد كار جمعي بايد در دستور قرار بگيرد.
باردیگر انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر از راه رسید و بار دیگر اصولگرایان و اصلاح طلبان برای کسب کرسی ریاست به رقابت پرداختند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،انتخاباتی که قرار بود روز یکشنبه 8 شهریور به صورت غیرعلنی برگزار شود با توجه به درخواست سایر اعضای شورای شهر تهران و همچنین به دلیل مسافرت دو عضو شورا، روز سه‌شنبه 10 شهریور به صورت علنی برگزار شد.

نتیجه تا حدودی قابل پیش بینی بود این بار نیز مهدی چمران با 4 رای بیشتر نسبت به احمد مسجد جامعی برای دومین سال متوالی رئیس شورای شهر ماند.

لابی هایی که نشد

این مسئله که اصلاح طلبان حاضر در شورای شهر نسبت به اصولگرایان دارای تعداد کمتری هستند غیر قابل انکار است اما اصولگرایان اکثریت مطلق شورا نیستند و از همین رو، مسلم است که قدرت لابی از اهمیتی مضاعف برخوردار است قدرتی که اصولگرایان از آن برای پیروزی خود استفاده می کنند و اصلاح طلبان همچنان غافل هستند؛ البته ناگفته نماند که می توان عملکرد امسال را کمی بهتر از دور قبل دانست چرا که در سال گذشته مهدی چمران با 18 رای رئیس شد و مسجد جامعی با 13 رای از آن باز ماند اما امسال یک رای از سبد چمران کاسته شد.

فارغ از اینکه آن یک نفر چه کسی بوده است که از رای دادن به اصولگرایان پشیمان شد،اما واقعیت آن است که گامی موثر در راستای جذب آرای بیشتر از سوی اصلاح طلبان برداشته نشده است.

بدیهی است جلب نظر ورزشکاران حاضر در شورای شهر می تواند بسیار موثر باشد و شاید توجه به این بخش از آرا است که اصولگرایان را در راس هرم شورای شهر نگه می دارد. وقتی به عملکرد دو جناح نگاه می شود سوالاتی در ذهن نقش می بندد که گریزی از آن نیست و آن اینکه آيا اصلاح‌طلبان در اين دو سال قدرت اقناع اصولگرايان ميانه‌رو و ورزشکارات غیرسیاسی در شوراي شهر را نداشتند تا راي آنها را براي كانديداي رياست خود جلب كنند؟

آيا اصلاح‌طلبان شورا از اهمیت لابي غافلند كه يك‌بار در انتخابات شهردار پايتخت حتي نتوانستند يك عضو خود يعني الهه راستگو را ترغيب به راي دادن به محسن هاشمي كنند و اكنون هم نتوانستند در لابي‌هاي منطقي چند راي ورزشکاران را به نفع خود جلب كنند.

فارغ از نقدهايي كه ممکن است به عملكرد مسجدجامعي در سال 93 نسبت به حفظ كرسي رياست شوراي شهر وارد باشد، بايد با نگاهي منصفانه به اين نكته هم اشاره داشت برخی اصلاح‌طلبان شوراي شهر در يكی دو سال گذشته در مقاطعي همپاي اصولگرايان اين شورا، مسجد جامعي را مورد نقد قرار دادند و حتي مشي مداراگرايانه او با اصولگرايان را هم برنتابيدند و نشان دادند در حمايت از او سرسخت عمل نمي‌كنند.

اصولگرایان مجال نفس کشیدن نمی دهند

فارغ از انتخاب رییس، یکدست شدن هیات رییسه شورا و عدم انتخاب حتی یک عضو اصلاح طلب، واکنشهای دیگری هم به دنبال داشت.
در این راستا، برخی اصلاح طلبان نسبت به این روند نقدهایی داشتند که در کلام حکیمی پور کاملا مشخص بود.

احمد حکیمی‌پور عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران نخستین عضوی بود که نسبت به این انتخابات واکنش نشان داد و گفت: ان‌شاءالله کمک کنیم که شورا به سمت یکپارچگی پیش برود و متأسفانه این گونه تقسیم‌بندی در هیأت رئیسه شورای شهر به نفع شورا نیست.وی تأکید کرد: در سال اول شورای چهارم، اصلاح‌طلبان زمانی که دیدند مسجد جامعی به عنوان رئیس شورای شهر انتخاب شد، مرتضی طلایی را به عنوان نایب رئیس شورای شهر تهران انتخاب نمودند.

حکیمی‌پور با تأکید بر اینکه متأسفانه این گونه تقسیم‌بندی‌ها و اتفاقات باعث حواشی برای شورا می‌شود، گفت: ما باید به سمت همدلی و همراهی در شورا گام برداریم.وی در ادامه اظهاراتش از هیأت رئیسه شورای شهر تهران درخواست کرد که به سمت کارهای کارشناسی گام بردارند چرا که قطب‌بندی در شورای شهر از کارایی این شورا می‌کاهد.

حکیمی پور تنها عضوی نبود که نسبت به انتخابات نقدهایی را بیان کرد، چراکه محسن سرخو دیگر عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران نیز ضمن آرزوی موفقیت برای هیأت رئیسه جدید شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: ما از هیأت رئیسه جدید درخواست می‌کنیم اقدامات مؤثری را برای پیگیری اجرای مصوبات برنامه 5 ساله و بودجه سالانه در دستور کار خود قرار دهد.

وی تصریح کرد: متأسفانه اطلاع‌رسانی از سوی هیأت رئیسه شورای شهر تهران به سایر اعضا ضعیف است و امیدواریم با توجه به اینکه در اواسط سال هستیم چنانچه کمبودی را حس می‌کنیم این فرصت را داشته باشیم تا پایان سال این کمبودها و کاستی‌ها را جبران کنیم.

سرخو با اشاره به هیأت رئیسه نخستین سال شورای چهارم گفت: هیأت رئیسه در آن زمان ترکیبی بود و در واقع دوستان ما از اصولگرایان نیز در این هیأت رئیسه حضور داشتند اما متأسفانه هیأت رئیسه سال دوم یکدست و هیأت رئیسه سال سوم نیز یکدست و اصولگرا هستند. وی با بیان اینکه اصولگرایان هر زمانی کار را به دست گرفته‌‌اند مجال تنفس به دیگران نمی‌دهند و بعد نیز در این زمینه تجدیدنظر شود.

به پايان آمد اين دفتر

به هر حال سرنوشت انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه مشخص شد و اصلاح‌طلبان بار ديگر مقهور عدم برنامه‌ريزي در لابي شدند. البته در مديريت شهر تهران كه شوراي شهر مسئوليت آن را بر عهده دارد كار جمعي بايد در دستور قرار بگيرد و انتخاب هيات‌رئيسه بخشي از هموار كردن مسير ساختن پايتختي آباد است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین