|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۶۰۸۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
قطعا در این راستا حسن روحانی خود یک پرچم دار است چرا که در دومین گزارش تلویزیونی خود در بهمن ماه 92 رئیس جمهور بابت عملکرد خود در زمینه توزیع سبد کالای رایگان که در نحوه توزیع آن کاستی هایی وجود داشت از مردم عذر خواهی کرد.
انسان جایزالخطاست و جنس مسئولین نیز از انسان هایی است که مصون از خطا و اشتباه نیستند؛ اما آنچه مهم است وجود فرهنگ عذرخواهی است که می توان گفت مدتها بود این فرهنگ از میان مسئولین رخت بر بسته بود. اما گویا دوباره این رفتار حسنه در حال احیا شدن است آن هم از سوی افرادی که بیشترین بار را به دوش می کشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سید محمود علوی وزیر اطلاعات چندی پیش به مناسبت هفته دولت در برابر دوربین های رسانه ملی حاضر شد تا به سوالات مردم که از زبان مجری بیان می شد پاسخ دهد، اما این عضو کابینه دولت تدبیر و امید چند روز بعد به دلیل نقل قول اشتباهی از رهبر انقلاب بیان کرده بود رسما از مردم عذر خواهی کرد و این عذر خواهی نه از بابت فشار بلکه از جهت داشتن حس مسئولیت بود.

وزیر اطلاعات چه گفت؟

سید محمود علوی  در برنامه نگاه یک گفت: « مقام معظم رهبری اعلام کردند که مسؤولان مذاکرات در برابر بی‌صداقتی آمریکا رفتار انقلابی از خود نشان دادند و تیم مذاکره‌کننده را افرادی متدین، امین، متعهد و شجاع خطاب کردند و حتی فرمودند که این خط تبلیغی دروغ که گفته می‌شود از خطوط قرمز عبور شده است صحت ندارد. » بعد از چند روز متوجه شد که این نقل قول اشتباه بوده است. سید محمود علوی که خود را تافته جدا بافته ندانست متعاقبا اصلاحیه ای در سایت وزارت اطلاعات منتشر می کند به خاطر این اشتباه از مردم عذرخواهی می کند. او در این متن اینچنین می نویسد :

بسم الله الرحمن الرحیم

در برنامه تلویزیونی نگاه یک از قول مقام معظم رهبری نقل شد که (این خط تبلیغی دروغ که از خطوط قرمز عبور شده است صحت ندارد) پس از مراجعه به متن سخنرانی معظم له ملاحظه شد که عبارت صحیح این است (این خط تبلیغی غیر صحیح که از برخی خطوط قرمز رسمی در جلسات خصوص صرف نظر شده است خلاف واقع و دروغ است)

ضمن پوزش از معظم له و مردم شهید پرور در نقل خطای بیان معظم له از منتقدین محترمی که ما را به این خطای در نقل توجه دادند صمیمانه سپاسگزاری می شود.

سید محمود علوی
وزیر اطلاعات

عذرخواهی مسبوق به سابقه

عذر خواهی به خاطر اشتباه ساده نیست و نیاز به شجاعت و جسارت دارد و شاید مهمترین عامل برای دقت بیشتر در امور آن است که فرد خود را موظف بداند که بابت تقصیر عذر بخواهد. قطعا این مسئله برای مسئولین بلند پایه از شدت و حدت بیشتری برخوردار است اما دولت یازدهم تلاش کرده است تا این فرهنگ را در میان اعضای خود جا بیندازد .

قطعا در این راستا حسن روحانی خود یک پرچم دار است چرا که در دومین گزارش تلویزیونی خود در بهمن ماه 92 رئیس جمهور بابت عملکرد خود در زمینه توزیع سبد کالای رایگان که در نحوه توزیع آن کاستی هایی وجود داشت از مردم عذر خواهی کرد. این مسئله موجب شد دیگر اعضای کابینه خود را موظف بدانند که در صورت بروز خطا باید عذر خواهی کنند.

فرهنگ عذرخواهی حلقه مفقوده  

واقعیت آن است که عذرخواهی به یکی از دشوارترین امور در جامعه تبدیل شده است، اما نباید فراموش کرد که این امر رفتاری پسندیده است که اسلام نیز آن را به مومنین سفارش کرده لذا لازم است تا این رفتار به صورت یک فرهنگ نهادینه شود و چه بهتر که برای نهادینه کردن آن مسئولین و مقامات پیش قدم شوند. در این راستا دولت تدبیر و امید گامی مهم برداشته است و این بسیار جای تقدیر دارد. در شرایطی که برخی عذرخواهی مسئولین را نوعی نگاه غربی می دانند وقتی یک رئیس جمهور و بعد از آن یک وزیر بابت اشتباه از ملت پوزش می طلبند آن را می توان نقطه ای عطف برای حرکت به سوی رواج این امر مطلوب دانست.

 پذیرفتن خطا و عذرخواهی از مردم و تشکر از منتقد، رفتاری پسندیده و شایسته تقدیر است و مادامی که دولتمردان دست به عذر خواهی می زنند می توان آن را نشان از فروتنی و نشان از حس مسئولیت دانست.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
0
3
*
| خطوط قرمز |

..................

"عبور" (در مذاکرات)

یا

"صرفنظر" (در جلسات خصوصی)


*
نظر به اینکه

کار بررسی برجام هنوز به اتمام نرسیده، پس

"عبور" هنوز مشخّص نیست.

*اگر بخواهیم روی مسئله!
دقیق و عمیق بنگریم

قابلِ توجیه است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین