|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۲
کد خبر: ۶۰۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۱
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ، نیمه نخست راه دولت تدبیر و امید را « ایجاد آرامش و ثبات در بخش های مختلف جامعه» عنوان کرد و گفت: دولت تمام تلاش خود را کرد تا در سیاست داخلی زخم جدیدی ایجاد نکند و بر زخم های گذشته مرهم بگذارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر شنبه و در ششمین روز از هفته دولت به پرسش های خبرنگاران داخلی و بین المللی پاسخ گفت.
وی، نیمه نخست راه دولت تدبیر و امید را « ایجاد آرامش و ثبات در بخش های مختلف جامعه» عنوان کرد و گفت: دولت تمام تلاش خود را کرد تا در سیاست داخلی زخم جدیدی ایجاد نکند و در بر زخم های گذشته مرهم بگذارد.
روحانی با گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، افزود: یاد آن عزیزان گرامی باد. امیدوارم ما بتوانیم راه آنها را که راه اخلاق، مردمی و اعتدال بود، پاس بداریم و ادامه دهیم.
وی ادامه داد: دولت یازدهم به نیمه راه خود رسیده است، دو سال از این افتخار برای دولت که مردم بار مسوولیت را به این دولت سپردند می گذرد، اگر بخواهم این نیمه راه را با یک جمله تبیین کنم، این نیمه راه برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش های مختلف این جامعه بود.
رییس جمهوری اضافه کرد: ما ازدولتی که با التهاب، دولتی که با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، سیاست خارجی و مسایل اقتصادی رو به رو بود به سمت یک دولت مستقر، با ثبات و دولتی که همه تلاش خود را به کار برد که در قدم اول در سیاست داخلی زخم جدیدی را ایجاد نکند و بر زخم های گذشته مرهمی بگذارد، حرکت کردیم.
روحانی جمهوری در بخشی از این نشست به موضوع سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در زمینه سیاست خارجی هم به یک آرامش، ثبات و تعامل مثبت با جهان وهم بازسازی چهره ایران در افکار عمومی دنیا رسیدیم. امروز نگاه به ایران نگاه دیگری است، در این ماه های اخیر نام ایران بیش از همیشه در رسانه ها مطرح بوده است . در سال های گذشته کمتر شاهد بودید به صورت مثبت نام ایران مطرح شده باشد.
وی ادامه داد: این مقطع، جزو مقاطع استثنایی است که نام ایران به عنوان یک کشور صلح طلب و تعامل گرا در سراسر دنیا و افکار عمومی جهان مطرح می شود، تقریبا ایران هراسی شرایط وخیمی را می گذراند و انشاء الله در شرایط مرگ همیشگی قرار گیرد.
رییس دولت یازدهم اضافه کرد: امیدواریم در زمینه مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی راه را تا مقصد ادامه دهیم، در پرونده هسته ای که پرونده پیچیده ای در روابط بین الملل قرار گرفته بود، دولت توانست به یک نقطه مطلوب برسد.
روحانی اظهار داشت: در تمام زمینه ها و سیاست خارجی آن چه باعث موفقیت بوده ، این بود که تصمیمی عجولانه و یک شبه نگرفتیم و از صاحب نظران و خرد جمعی استفاده کردیم.
رییس جمهوری هم چنین به انتخابات پیش رو اشاره کرد و گفت: در اجرای قانون اساسی به وظایف خود عمل خواهیم کرد؛ چه، کسانی خوش حال شوند، چه خوش حال نشوند؛ اجرای قانون وظیفه همه ماست.
روحانی درباره فعالیت های اقتصادی گفت: اولین قدم، واگذاری صحیح به بخش غیر دولتی بوده که دولت در این امر موفق بوده است.
وی افزود: دولت تلاش می کند فعالیت های اقتصادی شفاف شود تا از فساد جلوگیری کنیم، دولت الکترونیک یکی از راه های جلوگیری از فساد است.
رییس جمهوری ادامه داد: قانون را برای همه به طور یکسان اجرا کنیم، هرجا می گوییم قانون باید اجرا شود، بعضی ها خیلی ناراحت می شوند، بعضی ها دعوت به قانون را حاشیه سازی می نامند، اگر قانون حاشیه است، رانت و بی عدالتی، متن می شود.
روحانی درباره سفر هیات های خارجی به ایران و رابطه اقتصاد مقاومتی و تعامل با غرب گفت: در گذشته ، درآمد ارزی خوبی در اختیار داشتیم، بیش از 700 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم اما حاصل آن تعطیلی 2000 بنگاه صنعتی و بازماندن 500 هزار نفر در بخش صنعت بود.
رییس جمهوری افزود: تقریبا اشتغال خالص حدود صفر بود و ایران بهشت مهندسان و کارگران خارجی شد، آن ها کالا تولید کردند و ما با پول نفت، از آن ها خریدیم و وارد بازار کردیم، ما هم ممکن است دچار همین مشکل شویم.
وی اظهار داشت: به همه مقاماتی که با من ملاقات داشتند، گفتم که سیاست ما این است که سرمایه و تکنولوژی بیاورید و مشارکت کنید، بخشی از بازار ایران، منطقه و جهان در اختیار هر دوی ما قرار گیرد.
رییس دولت یازدهم افزود: امیدوارم در این مسیر دولت به خوبی حرکت کند و اگر غیر از این باشد، کشور ضرر می کند. پول نفت ما باید در بخش سرمایه گذاری اصلی در کشور مصرف شود و آن چه نیاز به مصرف داریم، باید از صادرات غیر نفتی به دست بیاوریم.
روحانی درباره تراز واردات و صادرات هم گفت: در چهار ماه اول سال جاری برای اولین بار در طول سال های گذشته، تراز واردات و صادرات مثبت و حتی صادرات کمی بیشتر هم شده است.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که کاری کنیم ایران غیر قابل تحریم شود.
رییس شورای عالی امنیت ملی همچنین درباره لایحه برجام گفت: طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی سندی باید به مجلس برود که رییس جمهوری یا نماینده وی امضا کرده باشد، ما که چیزی امضا نکرده ایم، آن چه که امروز انجام می شود، اجرای معاهده ای است که ایران قبلا آن را پذیرفته است، بحث درباره اجرای درست ان. پی. تی و پادمان است.
روحانی ادامه داد: امروز معاهده جدیدی وجود ندارد، در برجام هم کلمه داوطلبانه آمده است، هیچ کشور دیگری هم برجام را در پارلمان خود تصویب نمی کند، حال اگر ما آن را به پارلمان ببریم، الزامی برای دولت می شود و کار را به نفع آن ها انجام داده ایم.
رییس جمهوری با طرح این سوال که چرا می خواهیم فشاری از لحاظ حقوقی بر مردم وارد کنیم در حالی که نیازی به آن نداریم؟ گفت: سبک برجام به این صورت بود که دولت ها تفاهم کنند و در شورای عالی امنیت ملی تصویب شود.
روحانی با اشاره به بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی افزود: طبق اصل 126 قانون اساسی موضوعی که در شورای عالی امنیت ملی تصویب شود و مسیر خود را طی کند، این اصل حاکم بر اصول دیگری است که مطرح شد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره پدیده فرار مغزها هم گفت: عملکرد دولت در طول این دو سال برای مردم و نسل جوان امیدوار کننده بوده است، وقتی نسل جوان می بیند که دولت قادر است یک معضل را با منطق حل کند، آن ها هم حس می کنند که زمینه فعالیت آن ها بیش از گذشته مهیا است.
رییس جمهوری اضافه کرد: اقدامات خوبی در زمینه شرکت های دانش بنیان داشته ایم، هر ماه متخصصان جوان ما به کشور بر می گردند، یعنی مهاجرت معکوس شده است.
روحانی درباره مسایل دفاعی گفت : بازدارنگی در کل افزایش یافته است، پیشرفت ما در تکنولوژی های مربوط به بخش دفاعی در طول دو سال گذشته نسبت به دوسال های قبل، هم بیشتر بوده و بنیه دفاعی قوی تر شده و هم انبارهای ما از سلاح های راهبردی بیشتر شده است.
رییس جمهوری به مشکلات منتقل شده از دولت قبل اشاره کرد و گفت: بدهی های کلان دولت، یارانه ای که خلاف قانون انجام شده بود، بنا بود طبق درآمد، یارانه پرداخت شود و مسکن مهر که بدون حساب و کتاب پایه پولی کشور را افزایش دادند، چاله هایی بود که از دولت قبل به ما رسید.
رییس شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: یکی از آثار این توافق، دور کردن سایه تهدید از این کشور است اما مفهوم آن این نیست که خودمان را برای روز مبادا آماده نکنیم. ممکن است تهدیدات کاهش یابد اما به طور کامل منتفی نمی شود، به همین دلیل باید همیشه خود را آماده نگه داریم.
رییس جمهوری گفت: توافق، ایجاد اطمینان بیشتر در کسانی بود که نسبت به فعالیت هسته ای ایران تردید داشتند.
روحانی افزود: توافق هسته ای برای اعتماد بیشتر آن ها موثر بوده است، اگر یک یا دو کشور را استثنا کنیم همه کشورهای منطقه می دانستند که به دنبال سلاح های کشتار جمعی نیستیم.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت گفتم که به دنبال روابط بهتر با عربستان سعودی هم هستیم، متاسفانه مشکلاتی از جمله یمن پیش آمد که آن زمینه ها را از بین برد.

** مشروح گفت و گوی رییس جمهوری با خبرنگاران را می خوانیم:
روحانی در ابتدای این نشست خبری با ابراز خوشحالی از این که که فرصت دوباره ای پیش آمد تا در خدمت خبرنگاران داخلی و خارجی باشد، گفت: امیدوارم با سوالاتی که مطرح می شود بخشی از کارنامه دولت در دو سال گذشته تبیین شود.
وی افزود: لازم می دانم سلام و درود خود را تقدیم شهیدان، امام راحل و همچنین شهید رجایی و باهنر که سراسر زندگی آنها انقلاب، حرکت برای پیروزی نهضت اسلامی و مردمی، خدمت به مردم و تلاش برای استقرار انقلاب اسلامی و سپس حضور در دستگاه اجرایی برای خدمت به مردم بود، کنم.
روحانی با اظهار امیدواری نسبت به موفقیت دولت یازدهم افزود: امیدوارم همه ما بتوانیم راه آنها را که راه اعتدال و مدرمی بود را ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: دولت یازدهم به نیمه راه خود رسیده و دو سال از این افتخار برای دولت که مردم بار مسوولیت را به این دولت سپرده اند، می گذرد و اگر بخواهم این نیمه راه را با یک جمله تبیین کنم، می گویم این نیمه راه برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش های مختلف این جامعه بود.
رییس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: ما از یک دولتی که با التهاب و با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، سیاست خارجی و مسایل اقتصادی روبرو بود، به سمت یک دولت مستقر، با ثبات و دولتی که همه تلاش خود را بکار برد حرکت کردیم تا در قدم اول در سیاست داخلی زخم جدیدی را ایجاد نکند و بر زخم های گذشته مرهمی بگذارد.
روحانی یادآور شد: دولت یازدهم تلاش کرد روابط جناح ها، احزاب، گروه ها، اقوام، مذاهب را در این کشور یک روابط آشتی جویانه، مسالمت آمیز و برادرانه باشد و دولت تلاش کرد تا اگر شکاف اجتماعی وجود دارد، این شکاف حتی الامکان ترمیم شود.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: دولت در زمینه فرهنگی تلاش کرد تا فضا را برای خلاقیت ها، احیای اخلاق، هنر، فرهنگ مناسب تر کند و کاری که در این دو سال انجام دادیم این بود که فضای آرام تری را برای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه، دانشگاه ها، مدارس و مراکز علمی و تحقیقاتی ایجاد و روابط آنها را با جهان و دانشگاه های جهان بهتر و صمیمی تر کنیم تا بهتر بتوانند در مسیر علم و دانش حرکت کنند.
روحانی افزود: دولت تلاش کرده تا مسیر تعالی علم، فرهنگ وهنر را هموار کند.
وی ادامه داد: همچنین در بخش اقتصادی تلاش کردیم که نخست آرامش به بازار بخشیم و نوسانات شدید و تند را در بازار شاهد نباشیم و در بازار کالا و بازار ارز تلاش ما براین بود که از نوسان های شدید جلوگیری کنیم و تورم را مهار کنیم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: تورمی که با یک سرعت فزاینده برای جامعه نگران کننده بود، توانستیم مهاری بر این اسب سرکش بزنیم و تورم ما آرام، کاهنده و مستمر باشد، چون می توان این تورم را برای دو تا سه ماه کاهش داد اما کاهندگی مستمر اساسی بوده که ما از ابتدا دنبال کردیم و امروز به آن دست یافته ایم.
روحانی اظهار امیدواری کرد که تا پایان کار دولت یازدهم که وعده ما به مردم بوده است، تورم را یک رقمی کنیم و بتوانیم به تورم یک رقمی دست پیدا کنیم.
وی یادآور شد: ما با رکود بسیار شدیدی مواجه بودیم به شکلی که در سال 91 با رشد منفی 6.8 و در سال 92 همچنین با رشد منفی ولی با رقم 1.9 مواجه بودیم و همه تلاش ما این بود که رشد اقتصادی مثبت باشد و این رشد مثبت ادامه یابد و پایدار بماند.
رییس جمهوری افزود: درسال 93 از رکود خارج شدیم و رشد مثبت اقتصادی مثبت 3 داشتیم و امیدواریم این رشد مثبت را ادامه دهیم، گرچه سال سخت اقتصادی داریم و البته بسیاری از کشورهای با شرایط سخت اقتصادی مواجه هستند.
روحانی تصریح کرد: برخی از کشورهایی که صادر کننده نفت بودند، به دلیل کاهش قیمت نفت به تورم سه رقمی دست پیدا کردند و برخی دیگر از کشورها پول ملی آنها کاهش بسیار زیادی پیدا کرده است و البته ما هم با مشکلات فراوانی مواجه بودیم و هستیم.
وی ادامه داد: قیمت نفت در آغاز این دولت کاهش یافت و از قیمت 104 و 110 دلاری امروز به 40 دلار و زیر 50 رسیده است و به هرحال وقتی درآمد نفت کاهش پیدا می کند در بخش های مختلف و صادرات غیرنفتی ، پتروشیمی، گاز اثر می گذارد و طبیعی است. ضمن این که بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا در ماه های اخیر با نوسانات بسیار شدید در زمینه رشد اقتصادی و بازگشت سرمایه مواجه شدند.
وی همچنین گفت: اخیرا در کشوری مثل چین در ماه های اخیر با رشد منفی در بازار سرمایه مواجه شد، دنیا به هم متصل است یعنی اگر مشکلی در منطقه ایجاد شود این مشکل در منطقه و جهان تاثیر گذار است و ضمن اینکه ما در منطقه ای هستیم که در دو سال گذشته با مشکلات فراوانی مواجه بوده و بی تردید نا امنی منطقه تاثیر گذار در مسایل اقتصادی منطقه نیز خواهد بود.
رییس دولت یازدهم همچنین اظهار داشت: اما در عین حال مسیر اقتصادی ما مسیر قابل قبولی بوده و ما در بخش های مختلف دارای رشد مثبت بسیار خوبی بودیم، در بخش صنعت، معدن، کشاورزی تحولات بسیار خوبی در بخش اقتصادی داشته ایم و در زمینه انرژی، تولید گاز ما حدود 120 میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرده و تولید نفت ما از 2.7 به 2.9 میلیون بشکه در روز رسیده ایم.
روحانی ادامه داد: در سال گذشته و در بخش پتروشیمی صادرات رشد بالای 9.6 درصد داشته این و 44.5 میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی ما بوده است.
رییس شورای عالی اقتصاد افزود: در بخش معادن نیز رشد قابل ملاحظه ای داشته ایم و پهنه های معدنی حدود 80 درصد آزاد شده و از شرکت های مختلف برای حضور و اکتشاف و سرمایه گذاری دعوت شده است و ما یک تحول بسیار مثبتی را در آینده در این زمینه خواهیم داشت و امروز هم روند ما روند مثبتی است.
رییس جمهوری در ادامه به موضوع آب اشاره کرد و افزود: در زمینه معضل آب ، کشور ما با خشکسالی مستمری در سالهای قبل مواجه بوده و نزول رحمت الهی از سال قبل هم کمتر بوده و این ادامه پیدا کرده است.
**سرمایه گذاری در زمینه منابع آب ، بیشتر از همه دولت های قبلی
روحانی ادامه داد: ما با مشکلات زیادی حتی برای آشامیدن مواجه بودیم و از این مشکلات در حال عبور هستیم؛ اما در عین حال منابع آب ما کم است و باید برنامه ریزی شود و این دولت سرمایه گذاری خوبی در زمینه تحصیل منابع جدید آب انجام داده و حتما این سرمایه گذاری که در این 2سال در این زمینه شده در دولت های قبل نبوده است .
وی تصریح کرد: ما حدود 10 میلیارد دلار برای آب برنامه ریزی کردیم که بتوانیم سالانه حدود 2 میلیارد دلار برای منابع آب مصرف کنیم؛ امیدواریم به رقم های خوبی از لحاظ منابع آب؛ چه از لحاظ استفاده از سدها و چه از لحاظ آب هایی که از کشور عبور می کند و خارج می شود و یا در زمینه شیرین کردن آب ها برسیم تا بر این مشکل فائق آییم؛یکی از راهها که دنبال کردیم آبیاری تحت فشار است که برای این کار قدم های خوبی در 2 سال گذشته برداشته شده است.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: در زمینه کانال کشی ها، زه کشی ها در زیر سد ها و مسئله بهره روی از آبها برای کشاورزی قدم های خوبی برداشته شده است و 171 درصد افزایش در این زمینه دشته ایم.
روحانی افزود: فقط در منطقه خوزستان و ایلام طرحی که مد نظر بوده در سال قبل ، 44 هزار هکتار را تحت پوشش برنامه ریزی کشاورزی مدرن قرار دادیم و امسال 82 هزار هکتار را در این منطقه انجام می دهیم و این طرح در سراسر کشور اجرا می شود.
وی اضافه کرد: ما در همه بخش ها اگر بخواهیم بپردازیم، پیشرفت خوبی داشتیم که وزرا توضیح خوبی برای مردم داده اند.
**مخارج مردم در زمینه درمان کاهش یافته است
رییس جمهوری با بیان اینکه در زمینه اجتماعی و سلامت حرکت خوبی انجام گرفته است، گفت: به جهت تحت پوشش قراردادن مردم برای بیمه درمانی و بهداشت و درمان و سلامت قدم مهمی برداشته شده است؛ امروز متخصصین را به اقصی نقاط کشور رساندیم و همه استان ها و شهرهای کوچک و بخش ها شاهد حضور پزشک و متخصص هستند؛تجهیزات بیمارستانی در حال نوسازی است.
روحانی ادامه داد: مخارج مردم در زمینه درمان کاهش یافته و طرح تحول سلامت ادامه می یابد.
** نام ایران به عنوان کشوری صلح طلب و تعامل خواه در جهان
وی به بخش های خدمات دیگر دولت اشاره کرد و افزود: در زمینه سیاست خارجی ما به یک آرامش،ثبات ، تعامل مثبت با جهان و بازسازی چهره ایران در افکار عمومی دنیا رسیدیم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: امروز نگاه به ایران نگاه دیگری است و نام ایران بیش از همیشه در رسانه ها در این ماههای اخیر مطرح بوده اما شما کمتر شاهدید در سالهای گذشته به طور مثبت نام ایران این قدر مطرح شده باشد ؛ حالا بگذریم که در سالهای اولیه انقلاب و یا برخی دوران دیگر که نام ایران با عظمت مطرح شد اما این دوره جزو مقاطع استثنایی است.
روحانی ادامه داد: شاهدیم نام ایران به عنوان کشور صلح خواه صلح طلب و تعامل خواه در افکار عمومی مطرح می شود.
وی اضافه کرد: تقریبا ایران هراسی شرایط وخیم را می گذراند. البته با اکسیژن می خواهند آن را نجات دهند اما ایران هراسی دارای مرگ همیشگی خواهد بود؛امیدواریم درزمینه ایران هراسی و اسلام هراسی راه را ادامه دهیم.
رییس جمهوری درباره پرونده هسته ای نیز گفت: در زمینه هسته ای پرونده پیچیده ای روی میز روابط بین الملل قرار گرفته بود ولی ملت ایران توانست با یک حرکت خوب و منسجم به یک نقطه مطلوبی برسد؛ البته در تمام زمینه ها و بویژه سیاست خارجی انچه باعث موفقیت بود این است که تصمیم عجولانه نگرفتیم و از خرد جمعی استفاده کردیم و با صاحب نظران مشورت کردیم.
وی تاکید کرد:همه جا اگر پیروز شدیم به خاطر خرد جمعی، وحدت ملی و مشارکت مردم بوده است.
رییس جمهوری تصریح کرد:مردم بخوبی احساس کردند هسته ای جناحی و حزبی نیست و ملی است و موفقیت در این پرونده به نفع کشور است؛ما در حال نهایی شدن این قدم برای موفقت هستیم.
روحانی با بیان اینکه برخی می پرسند پرونده هسته ای حل شد ما اثرش را نمی بینیم؟ گفت:البته اثرش دیده می شود. این اثر هم در فضای امروز کشور و هم در جهان دیده می شود؛ اما اگر بخواهد این اثر ملموس تر شود هنوز نهایی نشده؛ زمانی که قدم های نهایی برداشته شود و تحریم ها برداشته شود و در ماههای اینده انشاالله آن را خواهیم دید.
وی ادامه داد: زمانی که اثر تحریم برداشته شود تا زمان آثار مثبت، طول دارد؛ مثلا مانع برداشته می شود که نفت ما اندازه قبل در بازار نفت حضور یابد و صادر شود. این زمانی طول می کشد تا تولید نفت افزایش یابد و مشتری بیابیم و این زمان بندی دارد اما انچه مهم است آن است که چیزی که بدست آمده اعتماد و امید بیشتر مردم است و این چیزی است که نقد کار ما می باشد.
**تلاش دولت برای رونق، رشد و پیشرفت در دو سال آینده
رییس جمهوری با بیان اینکه در سایه امید و اعتماد به اهدافمان می رسیم ، گفت: در این دو سال تلاش ما برای ایجاد ثبات و آرامش بود و انشاالله در دوسال پیش رو تلاش ما برای رونق رشد و پیشرفت خواهد بود.
روحانی تصریح کرد: مقدمات را در سیاست خارجی ، داخلی، خارجی فرهنگی و اجتماعی آماده کردیم .
وی در ادامه به موضوع انتخابات اشاره کرد و افزود: انشاالله امسال شاهد انتخابات خوب خواهیم بود و آن رشد و رونق که در زمینه سیاسی گفتیم در اسفند ماه ظاهر می شود و مردم ما شاهد انتخابات بسیار خوب، با مشارکت بسیار مناسب، شکوهمند، رقابتی تر از گذشته و با احساس سلامت بیشتر خواهند بود.
رییس قوه مجریه ادامه داد: سالم بودنش یک موضوع است که انشالله همیشه سالم بوده اما احساس سلامت مسئله دوم است که انشاالله احساس سلامت را هم در این انتخابات بالا می بریم.
روحانی با بیان اینکه در انتخابات همه نهادها باید دست بدست هم بدهند، گفت: ما قصد دعوا با هیچ نهادی را نداریم اما همانطور که قبلا گفتم من در انتخابات به عنوان مسوول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل می کنم حالا ممکن است برخی خوشحال شوند یا خوشحال نشوند؛ ما باید مجری قانون باشیم.
وی اضافه کرد: اجرای قانون وظیفه ما است. ان شاءالله دولت، مردم و نهادها مجری قانون خواهند بود و آثارش را هم خواهیم دید؛ وقتی همه همدل و همزبان باشیم آثارش را می بینیم.

** هدف دولت ایجاد عدالت اجتماعی و جلوگیری از انحصار و فساد است
خبرنگار روزنامه اطلاعات از رییس جمهوری پرسید: طبق اذعان اعضای دولت و شخص جنابعالی، باقتصاد کشور ا مسایلی عدیده ای چون رانت، انحصار و فساد سازمان یافته مواجه بوده و این منجر به تشدید شکاف طبقاتی شده است که در یک سو اقلیتی با ثروت های بادآورده و به اذعان سازمان امور مالیاتی 40 درصد نیز فرار مالیاتی دارند، از سوی دیگر اکثریتی با درآمدی کمتر از خط فقر بسر می برند راهکاری که برای حل این مشکلات دارید چیست؟ موانع اصلی بر سر راه فعالیت دولت کدامند و چگونه می خواهید از آن عبور کنید؟ همچنین مرد شماره یک شما در حل بحران اقتصادی کیست؟
رییس جمهوری نیز در پاسخ به این سوال ابتدا به روزنامه اطلاعات تبریک گفت برای این که توانسته 90 سال به صورت مستمر درکار رسانه ای خود کار حرفه ای انجام دهد.
روحانی برای کارکنان این روزنامه و موسسه و همچنین برای دوست بسیار عزیز خود جناب آقای دعایی که زحمات زیادی می کشند،آرزوی موفقیت کرد.
وی افزود: اقتصاد با مشکل اقتصاد نفتی بودن، مشکل اقتصاد رانتی بودن، هم انحصار در برخی از زمینه ها و هم حضور پررنگ برخی از دستگاه هایی که خیلی در شان آنها کار اقتصادی نیست، مواجه است.
رییس قوه مجریه ادامه داد: همچنین عدم اجرای درست سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی یکی از مشکلات است که بنا بود این سیاست ها اجرا شود و اقتصاد را به بخش غیردولتی بسپاریم نه این که اسم های آن را عوض کنم و حکومتی و دولتی بماند.
روحانی اضافه کرد: متاسفانه آن سیاست ها درست نشد، اولین قدم دولت در این دو سال این بوده که واگذاری ها به طور صحیح به بخش غیردولتی واگذار شود و در این امر موفق بوده است.
وی همچنین گفت: دولت تلاش می کند فعالیت های اقتصادی شفاف شود، بحث اینکه اطلاعات باید در اختیار همه قرار بگیرد و فعالیت های اقتصادی باید روی سایت ها بیاید و همه ببینند برای این است که ما بتوانیم از فساد جلوگیری کنیم.
روحانی اظهارداشت: دولت الکترونیک یکی از راه های جلوگیری از فساد است هرچه ما بتوانیم این اطلاعات را در معرض افکار عمومی قرار دهیم و مردم همه شاهد باشند و قانون را برای همه یکسان اجرا کنیم که این یکی از کارهای خیلی سخت است.
وی با طرح این سوال که نمی دانم چرا «الحق مُر»؟ گفت: حق چرا اینقدر تلخ است؟ ، هرجا می گوییم قانون باید اجرا شود بعضی ها خیلی ناراحت و عصبانی می شوند، بعضی ها دعوت به قانون را می گویند حاشیه سازی نکنید، عجب! پس قانون حاشیه شد پس متن چیست؟ پس متن همان رانت و بی عدالتی که شما می گویید به آن اشاره می کنید می شود.
رییس جمهوری ادامه داد: همه باید تسلیم قانون شویم و راه دیگری وجود ندارد لذا برای پیشرفت مملکت همه باید قانون را اجرا کنیم و در برابر قانون باید خاضع شویم؛نمی خواهم بگویم دولت در زمینه ایجاد عدالت،حذف رانت ها و انحصارها کاملا موفق بوده است اما قدم های خوبی برداشته و این قدم ها را ادامه خواهیم داد.
روحانی افزود: رسانه ها یکی از ابزار بسیار مهم برای تحقق این هدف هستند؛ شما باید واقعیت ها را به مردم بگویید، برای مبارزه با فساد یکی از راه ها، رسانه های آزاد هستند البته نباید متفاوت باشند و یک رسانه حاشیه امنیتی داشته باشد و یک رسانه نداشته باشد بلکه همه باید دارای امنیت واحد باشند.
وی ادامه داد: رانتی که شما می گویید در رسانه ها نیز همین بساط را داریم یعنی یک رسانه هرچه بگوید هیچ مشکلی برای او پیش نمی آید، نمی دانم چگونه است که تهمت بزند و افترا ببندد و دروغ بگوید، می گویند حالا شده است اما یک رسانه کوچک ترین خطا کند همه دستگاه ها فعال می شوند و می گویند باید قانون را اجرا کنیم؛ قانون باید برای همه اجرا شود.
رییس جمهوری با اظهار امیدواری از این که در زمینه اقتصادی و اجرای عدالت اجتماعی گام هایی را برداریم، گفت: به نظر من در بحث سلامت یکی از قدم های مهم دولت برای عدالت اجتماعی بود که همه آن هایی که گرفتارند و مشکل دارند وقتی به بیمارستان مراجعه می کنند با مشکلات کمتری درمان شوند؛ همچنین بحث امنیت غذایی یکی از راه ها بود که ما بتوانیم به اقشار کم درآمد کمک کنیم.
روحانی اظهارداشت: هدف دولت ایجاد عدالت اجتماعی، پرهیز از رانت ها و جلوگیری از انحصار و فساد است که من فکر می کنم در این راه قدم های خوبی برداشته شده البته قدم های بیشتری پیش رو است که باید برداریم.
وی ادامه داد: در بحث اقتصاد و در همه بحث ها برای ما اجرای برنامه مهم است البته تیم اقتصادی و ستاد اقتصادی ما معلوم است و این دولت بیشتر برنامه محور است تا شخص محور.
همچنین در این نشست خبری خبرنگار شبکه خبر پرسید: چند هفته ای است که مقامات عالی رتبه و هیات های تجاری و بازرگانی کشورهای مختلف از جمله آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا به کشور ما آمدند و همه آنها خواستار گسترش مناسبات تجاری و بازرگانی با ایران هستند، دولت چطور می خواهد بین اقتصاد مقاومتی و مراودات تجاری با غرب تعادل ایجاد کند که ایران بازار مصرف کالاهای اروپایی نشود؟
رییس جمهوری پاسخ داد: ما در یک مقطعی قرار گرفتیم که در گذشته درآمد ارزی خوبی در اختیار داشتیم و بیش از 700 میلیارد دلار درآمد ارزی بود اما حاصل آن این شد که دو هزار بنگاه صنعتی تعطیل شد و 500 هزار نفر از اشتغال در بخش صنعت باز ماندند.
روحانی ادامه داد: همچنین تاثیری این بود که ما تقریبا اشتغال خالص حدودا صفر بود البته تعدادی هرسال اضافه و عده ای به طور طبیعی خارج می شوند اما این که تعداد بیکارهای ما ثابت بماند، معلوم است اشتغال ما اشتغال موثری نبوده است.
وی افزود: در آن مدت ایران برای مهندسین و کارگران خارجی بهشت شد یعنی آنها کالا تولید کردند و ما کالا را با پول نفت از آنان خریدیم و وارد بازار کردیم؛ عینا ممکن است ما دچار همین مشکل شویم یعنی اینجا جایی است که من از رسانه ها، متخصصین، دانشگاهیان و صاحب نظران خواهش می کنم که هم خوب کار دولت را نظارت کنند و اگر دولت خطایی کرد به صراحت او را نقد کنند.
رییس جمهوری گفت: تصمیم ما بر این است بعد از تحریم و پساتحریم که در ماه های آینده به زمان آن می رسیم برای حضور بنگاه ها،شرکت ها و دولت های خارجی در اقتصاد ایران اگر ذهن آنها این باشد که در ایران بازار 80 میلیونی در اختیار آنان قرار می گیرد، خطا می کنند و ما نباید بگذاریم و من این را به صراحت هم به مقامات کشورهایی که با من ملاقات داشته اند، گفته ام.
روحانی افزود: به مقامات خارجی گفتم سیاست ما بر این است که شما در این کشور سرمایه و تکنولوژی بیاورید و با ایرانی ها مشارکت کنید، بخشی از بازار ایران و بازار منطقه و جهان در اختیار هردو ما قرار بگیرد و آن وقت برای جوانان ما اشتغال ایجاد می شود.
وی ادامه داد: هدف نهایی اشتغال است که امروز بحث اشتغال معضل اصلی ما است و ما باید این را حل کنیم که من امیدواریم در این مسیر دولت بتواند به خوبی حرکت کند و اگر غیر از این باشد کشور ضرر می کند.
رییس جمهوری همچنین گفت: در واقع ما باید به اینجا برسیم که پول نفت ما باید در بخش سرمایه گذاری های اصلی در کشور مصرف شود، آنچه ما نیاز به مصرف و واردات داریم آن ها را باید از صادرات غیرنفتی بدست بیاوریم همانطور که در چهارماه اول امسال برای اولین بار صادرات بیشتر از واردات بوده و تراز مثبت شده است.
روحانی افزود: ما باید از طریق صادرات غیرنفتی آنچه می خواهیم را تامین کنیم و نفت به سمت سرمایه گذاری های اساسی در کشور برود و وقتی خارجی ها حضور پیدا می کنند معنایش حضور سرمایه و حضور تکنولوژی و مشارکت با بنگاه های اقتصادی ایران برای تامین بخشی از مصارف داخلی و بازار منطقه و جهان باشد.


خبر در حال تکمیل است
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین