|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۸
وزیر نفت با اعلام این که پنج فاز پارس جنوبی تا دو سال آینده تکمیل می‌شود، از کمبود 30 میلیون مترمکعبی گاز در زمستان امسال خبر داد و گفت: شرایط همکاری نفتی با هند تغییر کرده است.
بیژن نامدار زنگنه با تاکید بر این‌که اولویت این وزارتخانه به تکمیل سه طرح توسعه فاز 12، 15 و 16 و 17 و 18 میدان گازی پارس جنوبی است، گفت: در واقع این فاز‌ها معادل هفت فاز متعارف میدان مشترک پارس جنوبی است به‌طوری که تولید گاز ایران را 170 تا 180 میلیون مترمکعب گاز در روز افزایش می‌دهد، ضمن آنکه امکان تولید 280 هزار بشکه میعانات گازی با تکمیل این فازها محقق می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پنج فاز مورد نظر تا پایان امسال تکمیل خواهند شد، گفت: در کمتر از دو سال آینده نمی‌توان به این ظرفیت رسید.

به گفته وزیر نفت در صورت تکمیل پنج فاز میدان گازی پارس جنوبی بین 27 تا 30 میلیارد دلار تراز بازرگانی و اقتصادی کشور تغییر می‌کند.

مشکل پارس جنوبی پول نیست، مدیریت است

وی در مورد این‌که برخی از پیمانکاران توسعه‌دهنده میدان گازی پارس جنوبی از عدم تزریق منابع مالی به توسعه‌ی این میدان گله‌مند هستند، تصریح کرد: اصلا در پارس جنوبی مشکل پول نیست، در واقع مشکل، مشکل مدیریتی است آن هم در سطوح و لایه‌های مختلف. بارها این بحث شده که پیمانکاران اعلام کردند که 300 میلیون دلار یا 400 میلیون دلار بدهید پروژه تمام می‌شود اما با وجود این‌که پول مورد نیاز تزریق شد، پروژه تکمیل نشد.

بازگشت ظرفیت تولید نفت به 4 میلیون بشکه تا پایان 92

به گفته نامدار زنگنه این وزارتخانه همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت که تا پایان امسال ظرفیت تولید نفت به چهار میلیون بشکه در روز باز گردد.

علاقه‌مندی شرکت‌های خارجی برای حضور دوباره در ایران

وزیر نفت با اعلام این‌که شرکت‌های مهم خارجی تماس‌هایی با ایران برای حضور دوباره در صنعت نفت کشور برقرار کرده‌اند، گفت: همه آنها علاقه‌مند و امیدوارند دوباره همکاری تنگاتنگی با شرکت نفت ایران بعد از برداشتن تحریم‌ها داشته باشند.

شرایط حضور هند در ایران تغییر کرده است

نامدار زنگنه با اعلام این‌که وزیر انرژی هند مکاتبه‌ای با وی داشته است، گفت: تاکنون جواب نامه‌ی وزیر انرژی هند را نداده‌ام.

وی در مورد این‌که هندی‌ها تمایل دارند برای توسعه‌ی میدان فرزاد B با ایران قرار‌داد منعقد کنند، گفت: وقتی قرار‌داد‌هایی در زمان‌هایی مطرح می‌شود اما به موقع آنها انجام نمی‌شوند، طرف مورد نظر نباید فکر کند هر وقت که برگشت می‌تواند دوباره از نقطه قبلی شروع کند. ما شرایط جدیدی برای توسعه فرزاد B داریم و اگر هندی‌ها تمایل دارند در توسعه‌ی این میدان مشارکت کنند، باید با شرایط جدید با ایران مذاکره کنند.

واردات بنزین هیچ‌گاه متوقف نشده است

وزیر نفت با تاکید بر این‌که هیچ‌گاه واردات بنزین به کشور متوقف نشده است، از واردات روزانه پنج تا هفت میلیون لیتر بنزین در روز خبر داد و گفت: این واردات علاوه بر تأمین مصرف روزانه برای افزایش ذخائر کشور نیز است.

نامدار زنگنه در مورد واردات بنزین از هند نیز گفت: محل واردات بنزین را نمی‌دانم اما همیشه بنزین وارد کرده‌ایم، منتهی به آن اکتان افزا می‌گفتند، اما صادقانه باید گفت این واردات بنزین بوده و نباید با اسم، اعداد و کلمه بازی کرد.

پروژه مشترک ایران با BP برای شرکت نفت کوچک است

وی در مورد بازگشت شرکت ملی نفت به پروژه مشترک‌اش با شرکت برتیش پترولیوم در شرق دریای شمال نیز اظهار کرد: این پروژه برای شرکت‌های نفتی کوچک بسیار عالی است، اما برای شرکت ملی نفت ایران بسیار کوچک است. البته ما این پروژه را هم‌چنان دنبال می‌کنیم تا جای پایی داشته باشیم و هم‌چنان حضور و ارتباطات خارجی برقرار باشد.

وزیر نیرو گفت: وظیفه‌ی اصلی ما توسعه میدان‌های نفت و گاز به ویژه میدان‌های مشترک و بالا‌بردن توان صادرات نفت وگاز کشور است.

تا دو سال آینده مشکل تأمین گاز داریم

نامدار زنگنه در مورد تامین سوخت زمستانی با تاکید بر این‌که در این زمینه آمادگی‌های لازم ایجاد شده است، گفت: امسال و سال آینده دشوار‌ترین سال‌ها در تامین گاز مورد نیاز فصل زمستان است.

به گفته وی امسال نزدیک به حدود 30 میلیون مترمکعب کمبود گاز داریم که این کمبود باید با جابه‌جایی گاز تحویلی به نیروگاه‌ها با سوخت مایع این کمبود را جبران کنیم.

وزیر نفت در مورد تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش تحریم‌ها در صنعت نفت نیز توضیح داد: تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام گرفته است و به دستگاه دیپلماسی کشور نیز کمک کرده‌ایم.

نامدار زنگنه با بیان این‌که "به آینده خیلی امیدوارم" افزود: در واقع اصل کار در بخش دیپلماسی کشور و در بخش تصمیم‌گیری کلان نظام است که در جهت حداکثر‌کردن منافع کشور پیش می‌رود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین