|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴
کد خبر: ۶۰۴۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۱
«فیلیپ هاموند» وزیر امور خارجه انگلیس در یادداشتی که روز پنجشنبه منتشر شد ضمن دفاع از بازگشایی سفارت این کشور در ایران و تعامل گسترده تر تهران و لندن گفت: ایران کشوری بزرگ، با فرهنگ و تاریخ پرغرور و دارای جمعیتی تحصیل کرده و منابع غنی اقتصادی است.
هاموند در این یادداشت که در نشریه «آنلاین» حزب محافظه کار منتشر شده، با اشاره به فرصت های زیاد برای سرمایه گذاری و تجاری در بازار ایران گفت که «فرانسیس موند» معاون وزیر تجارت انگلیس در هفته های آینده در راس یک هیات بلند پایه تجاری به تهران می رود.
وی در این یادداشت نوشت: این هفته من از ایران برای بازگشایی سفارت دیدار داشتم، این برای اولین بار در 12 سال گذشته بود که یک وزیر امورخارجه انگلیس وارد خاک ایران می شد.
هاموند با بیان اینکه پس از یک غیبت چهار ساله، پرچم انگلیس بار دیگر در سفارت این کشور در تهران به اهتزاز درآمد، افزود: یک هیات مذاکره کننده قوی از بخش های تجاری نیز در این سفر من را همراهی کردند که این نشانه آشکار برای دولت و مردم ایران در خصوص تمایل مجدد انگلیس برای تعامل ایران بود.
وی همچنین با اشاره به حمله صورت گرفته به سفارت انگلیس در تهران در سال 2011 میلادی و آسیب های وارد شده به آن گفت که تصمیم برای بازگشایی سفارت به آسانی صورت نگرفته است.
وزیر امورخارجه انگلیس افزود: اما از آن تاریخ تغییرات زیادی صورت گرفته است. دولت آقای روحانی که دو سال پیش انتخاب شد نسبت به رییس جمهوری قبلی ایران، خط میانه روتری را دنبال می کند ضمن اینکه در ماه جولای گذشته، متعاقب بیش از یک دهه مذاکره، انگلیس به همراه چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا در وین، به یک توافق تاریخی با ایران در ارتباط با محدود کردن برنامه هسته ای این کشور رسیدند.
وی با اشاره به صدور قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به دلیل مسایل هسته ای آن، عنوان کرد: «از 12 سال پیش معلوم شد ایران فعالیت های پنهانی و مشکوک هسته ای داشته که ناقض تعهدات بین المللی اش بوده است و پاسخ متحد جامعه جهانی با وضع رژیم تحریم ها، ایران را به میز مذاکره کشاند.»
هاموند افزود: در ژنو، لوزان و وین، من و همکارانم ساعت ها و روزهای زیادی را با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در ارتباط مسایل پیچیده هسته ای ایران صحبت کردیم و هم اکنون به یک توافق جامع دست یافته ایم و تمرکز ما درحال حاضر اجرای کامل این توافق است به نحوی که تمام راه های احتمالی این کشور برای رفتن به سوی بمب هسته ای برای سال های طولانی بسته شود.
وزیر امورخارجه انگلیس افزود: ایران یک کشور بزرگ و برخوردار از یک قشری تحصیل کرده و منابع اقتصادی غنی است. جمعیت این کشور جوان و علاقه مند به تعامل با جهان هست. تصویر ارائه شده از ایران بسیار دور از واقعیت های جامعه مدرن ایران است. بنابراین امیدواریم که توافق هسته ای نتایج مثبت و وسیعی برای جامعه ایران داشته باشد .
وی گفت: اجرای کامل توافق وین از سوی ایران، اجازه تعامل اقتصادی گسترده به این کشور با جهان می دهد و این مساله منافع زیادی برای مردم ایران که شامل فرصت های زیاد کسب وکار است، دربرخواهد داشت.
هاموند با اشاره به فرصت های موجود برای بخش های تجاری و اقتصادی انگلیس در بازار ایران به دنبال رفع تحریم های گفت: ما پیش از این نیز به صاحبان کسب وکار برای تماس با وزارتخانه های نفت و تجارت و بانک مرکزی ایران کمک کرده ایم. 'فرانسیس مود' معاون وزارت تجارت، نوآوری و مهارت ها، در امور تجارت و سرمایه گذاری نیز قرار است در رأس یک هیئت تجاری در هفته های آینده به ایران برود.
وی افزود: 'بازگشایی سفارت انگلیس در تهران یک منبع مهم برای صاحبان و کسب کار ازجمله برای تماس با سیستم بوروکراتیک ایران که به طور عادی از بیرون نفوذناپذیر به نظر می رسد، بشمار می آید. ضمن اینکه در طول زمان تجار انگلیسی سود خواهند برد و مردم ایران نیز نهایتا فواید باز شدن یخ روابط را با جهان، احساس خواهند کرد.»
هاموند در پاسخ به منتقدان بازگشایی سفارت انگلیس در تهران افزود: 'البته کسانی عنوان می کنند با توجه به ادامه دخالت های ایران در امور کشورهای منطقه، که مانعی در گرم شدن روابط دیپلماتیک بشمار می آید، در این شرایط نبایستی سفارت ما در تهران باز می شد. من با این استدلال موافق نیستم. من هیچ شکی در مورد این چالش ها ندارم. ایران در امور منطقه دخالت می کند و به الفاظ خشونت بار رهبرانش علیه اسراییل ادامه می دهد و از گروه های تروریستی و نیز دولت بشار اسد ادامه می دهد که این ها منابعی از نگرانی های عمیق بشمار می آیند.'
وی اضافه کرد: من هیچ شکی ندارم که در بسیاری از زمینه ها دیدگاه و اولویت های ایران بسیار متفاوت از ما است. اما خودداری از سرمایه گذاری به دنبال فضای ایجاد شده بعد از توافق هسته ای، عقب کشیدن درجایی که رقبای ما در حال افزایش تماس هایشان با ایران هستند و خودداری از تعامل مجدد با ایران، پاسخی انحرافی به پیشرفت های صورت گرفته در ماه های اخیر شمرده می شود. اما در بسیاری از مسایل با ایران دارای اختلاف نظر هستیم اما حداقل ما می توانیم به گفت وگوها ادامه داده و به دنبال یافتن زمینه های مشترک بربیاییم .
هاموند افزود: با بازگشایی سفارتمان در تهران، می توانیم با دیپلماسی مان ایران را به ایفای نقش مثبت تر در منطقه تشویق و سعی کنیم آن را به داخل سیستم بین الملل بکشانیم ضمن آنکه مناسبات تجاری و سرمایه گذاری مان را (در ایران) تقویت سازیم.
وی اضافه کرد: «ظرفیت و شتاب ایجادشده به دنبال توافق هسته ای وین این فرصت را برای ایران فراهم می کند که بتواند مناسبات متفاوت امنیتی و دیپلماتیک با همسایگانش در خاورمیانه و غرب ایجاد کند. اگرچه اعتماد و اطمینان متقابل می تواند تدریجی باشد اما فرصتی برای ایران است که رهیافتش در حمایت از تلاش های جامعه بین الملل درجاهایی که منافعمان یکسان است ازجمله در مقابله با گروه داعش، تنظیم مجدد کند. و در این دوره البته ممکن است بتوانیم با یکدیگر برای حل مسالمت آمیز بحران های یمن و سوریه همکاری کنیم .البته این روند زمان بر است و عین حال نسبت به رژیم تهران دیدی رویا پردازانه نداریم.»
وزیر امورخارجه انگلیس افزود: اما توافق هسته ای نشان داد که دیپلماسی صبورانه می تواند حتی در چالش برانگیزترین پرونده ها نتیجه بخش باشد. با باز شدن سفارت خانه مان در تهران، دوباره دیپلمات های انگلیسی می توانند با مقامات ایران به طور کامل در مورد جلب همکاری آن ها برای مبارزه با داعش و مسایل حقوق بشر و نیز ایجاد مناسبات تجاری و سرمایه گذاری که برای هر دو طرف سودمند خواهد بود، صحبت کنند.
وی اضافه کرد: ایران دارای یک فرهنگ و تاریخ پرغرور و دارای جمعیت با تحصیلات و دانش بالا است. ما درگذشته با مردم ایران مشکلی نداشتیم و مشکلات ما به رژیم تندروی که مدعی نمایندگی آن ها بود، برمی گشت. اما شرایط در حال حاضر تغییریافته و ما برخوردار از یک فرصت برای تعامل مجدد هستیم اکنون زمانی برای انگلیس است تا به تهران بازگرد تا سهم خود را در آنچه می توانست باشد، ایفا کنیم و اگر ایران مسیر درست را انتخاب کند آینده موفق و درخشانی در انتظار است.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین