کد خبر: ۶۰۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
اما در مجلس نمایندگان آمریکا وضع به گونه دیگری است. انتظار می رود که قطعنامه ضد ایرانی در این نهاد قانونگذاری به تایید برسد.
یکی از مهمترین مخالفان توافق هسته ای ایران از به نتیجه رسیدن تلاش دموکرات ها برای جلب حمایت از توافق هسته ای سخن گفته و اقدام آنها را برای لغو قطعنامه ضد ایرانی جمهوری خواهان زیر سؤال برد.

«باب کورکر» رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس سنای آمریکا که نقش مهمی در به تصویب رساندن طرح «کورکر – کاردین» یا همان «بررسی توافق هسته ای ایران در کنگره» داشته است و یکی از بلندترین صداهای حزب جمهوری خواه محسوب می شود، اقرار کرد که کارزار تبلیغاتی دموکرات های کاخ سفید برای حمایت از توافق هسته ای ایران به نتایج مثبتی رسیده و وی نمی داند که آیا مخالفان توافق قادر به غلبه بر شرایط موجود خواهند بود یا خیر.

 به نقل از آسوشیتدپرس، اظهار نظر سناتور کورکر پس از آن ایراد شد که با پیوستن «پتی موری» سناتور دموکرات ایالت واشنگتن، شمار موافقان توافق هسته ای در مجلس سنای آمریکا به ۲۹ نفر رسید. به این ترتیب دموکرات ها تا رسیدن به ۳۴ رایی که برای تایید حق وتوی رئیس جمهور علیه قطعنامه ضد ایرانی جمهوری خواهان لازم است، تنها ۵ پله فاصله دارند.

ناگفته نماند دموکرات ها که امید زیادی برای پر کردن فاصله باقی مانده و رسیدن به حد نصاب ۳۴ رای دارند، چشم انداز موفقیت خود را ارتقاء داده و در اقدام بعدی به دنبال کسب ۴۱ رای موافق هستند تا این قطعنامه را پیش از رسیدن به میز «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا ابطال کنند. به این ترتیب دیگر لازم نیست که اوباما از حق وتوی خود برای لغو قطعنامه استفاده کند.

کورکر ادعا کرد هنوز نمی داند آیا مخالفین قادر به توقف تلاش دموکرات ها خواهند بود یا خیر اما وی تلاش دموکرات ها را برای ابطال قطعنامه جمهوری خواهان مورد انتقاد قرار داد.

در حال حاضر ۱۵ نفر از دموکرات های سنا هنوز رای قطعی خود را اعلام نکرده اند که از آن میان می توان به سناتور «بن کاردین» اشاره کرد. وی همان کسی است که در همکاری با کورکر طرح بررسی توافق هسته ای ایران را به کنگره معرفی کرد. کاردین یهودی است و مخالفتش با توجه به عضویت در کمیته قدرتمند روابط خارجی سنا می تواند برای هم حزبی های دموکراتش گران تمام شود و حتی برخی از آنها را متمایل به مخالفت با کاخ سفید کند.

اما در مجلس نمایندگان آمریکا وضع به گونه دیگری است. انتظار می رود که قطعنامه ضد ایرانی در این نهاد قانونگذاری به تایید برسد. با این حال، «نانسی پلوسی» رهبر اقلیت دموکرات مجلس معتقد است دموکرات ها از آراء کافی برای نجات حق وتوی اوباما و تایید نهایی توافق هسته ای ایران برخوردارند. ناگفته نماند که کنگره برای لغو وتوی اوباما نیازمند دو سوم از رای همه اعضا است.



منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین