کد خبر: ۶۰۰۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷
هاشمی با تأکید بر ضرورت حضور بخش خصوصی ایران در افغانستان گفت: از بخش خصوصی تقاضا دارم تا علاوه بر در نظر گرفتن منافع اقتصادی، به منافع ملی نیز توجه داشته باشند بنابراین سرمایه گذاری در افغانستان با توجه به گذر این کشور از شرایط سخت، مقرون به صرفه خواهد بود.
وزیر بهداشت برگسترش همکاریهای ایران و افغانستان در حوزه های آموزش پزشکی، بهداشت عمومی و همچنین دارو و درمان تاکید کرد و از قرنطینه افغانستانی‌ها در زمینه بیماری‌هایی سل، وبا و فلج اطفال در بدو ورود به ایران خبر داد.

سید حسن هاشمی در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت صحت عامه افغانستان اظهار کرد: تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت می‌تواند در اختیار کشور افغانستان قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از کسب رای بالای وزیر صحت عامه افغانستان در پارلمان این کشور تصریح کرد: وزیر صحت افغانستان برای ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین دسترسی بیشتر مردم به دارو بسیار مصمم هستند.

وزیر بهداشت افزود: امیدواریم در قالب همکاری های G5(گروهی متشکل از سازمان بهداشت جهانی، ایران، عراق، افغانستان و پاکستان) و همچنین همکاری دو طرفه بین وزارت بهداشت ایران و وزارت صحت عامه افغانستان در حوزه بیماری های واگیر که یکی از مشکلات اصلی است بتوانیم کارگروهی را مشخص و بخشی از مشکلات این بخش را کاهش دهیم.

هاشمی اجرای این تفاهم نامه را فرصت بسیار مناسبی برای صنعت دارو سازی دانست و گفت: با توجه به اعتماد مردم افغانستان به طب و داروی ایرانی، شرکت‌های دارویی ایران می‌توانند در بازار این کشور حضور پیدا کنند و این حضور می‌تواند در جهت توانمند سازی نیروی انسانی افغانستان باشد تا آنها در آینده علاوه بر تولید دارو، بتوانند در حوزه صادرات دارو نیز فعالیت کنند.

هاشمی با تأکید بر ضرورت حضور بخش خصوصی ایران در افغانستان گفت: از بخش خصوصی تقاضا دارم تا علاوه بر در نظر گرفتن منافع اقتصادی، به منافع ملی نیز توجه داشته باشند بنابراین سرمایه گذاری در افغانستان با توجه به گذر این کشور از شرایط سخت، مقرون به صرفه خواهد بود.

وزیر بهداشت از تشکیل کمیته ای مشترک برای پیشگیری از ورود بیماری‌های واگیر از طریق مرزها به ایران خبر داد و گفت: مقرر شده است تا افرادی که قصد ورود به ایران را دارند در خاک کشور افغانستان مسیر قرنطینه و ایمن سازی را طی کنند تا شاهد ورود بیماری‌هایی مانند سل، وبا و فلج اطفال به کشور نباشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به سابقه طولانی تربیت نیروی انسانی افغانستانی در قبل و بعد از انقلاب در ایران، عنوان کرد: تعداد زیادی از فرزندان افغانستان در رشته‌های مختلف مانند علم طب در ایران تحصیل کردند و در حال حاضر مشکلاتی در تأمین هزینه‌های تحصیلی دارند که امیدواریم بتوانیم با تصمیم هیات امنای دانشگاه‌ها تسهیلاتی را برای آنها در نظر بگیریم.

هاشمی با بیان اینکه ما به منافع و مصالح بلند مدت دو ملت توجه داریم، ابراز امیدواری کرد: در این دوره شاهد اقدامات عملی در زمینه اجرای تفاهم نامه امضا شده باشیم.

وزیر بهداشت حضور هیات افغانی در ایران همزمان با روز پزشک را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد تا همکاری‌های متقابل دو کشور ادامه یابد و با اجرای این تفاهم نامه  مشکلات مردم افغانستان را کاهش داد.



منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین