کد خبر: ۵۹۹۱۱
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
روزنامه انگلیسی زبان هندوستان تایمز نوشت: کنگره امریکا در صدد است موضع هند را در صورت تصویب نشدن تفاهمنامه هسته ای در کنگره جویا شود ولی این کشور قصد ندارد دراین زمینه اظهار نظری کند.
این روزنامه هندی روز یکشنبه نوشت: سناتورهای امریکایی می خواهند بدانند که هند و سایر واردکنندگان اصلی نفت خام ایران، از جمله چین و ژاپن، در صورت تصویب نشدن تفاهمنامه هسته ای چه تصمیمی در خصوص بدهی نفتی خود به ایران می گیرند.
این روزنامه در ادامه اضافه کرده است: هند ترجیح می دهد سکوت کند و هیچ موضعی در حمایت یا مخالفت تفاهمنامه هسته ای ایران که اوباما به کنگره امریکا ارائه کرده نگیرد.
به نوشته این روزنامه ، هند بابت خرید نفت خام از ایران از سال 2012، مبلغ 8.8 میلیارد دلار بدهکار است و بدلیل تحریم های امریکا تاکنون نتوانسته این مبلغ را به ایران بپردازد.
این مبلغ با محاسبه 55 درصد که به صورت یورو و دلار و 45 درصد روپیه که بخشی از آن همچنان در یوکو بانک هند نگهداری می شود، بدست آمده است.
این روزنامه درادامه نوشت:تفاهمنامه هسته ای میان ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک که در جولای به امضا رسید، حدود 100 تا 150 میلیارد دلار دارایی ایران در کشورهای مختلف را از حالت بلوکه درمی آورد.
این روزنامه هندی به نقل از کلیر مک کاسکیل، سناتور دمکرات امریکا نوشت: این پول بیشتر در هند، چین، کره جنوبی و ژاپن باقی مانده است.
وی افزود: من در حال تماس تلفنی با سفارتخانه ها و سفرای این کشورها هستم تا این سووال را بپرسم که اگر امریکا پا پس بکشد چه می کنند؟ آیا ایران به هر حال پول خود را می گیرد؟
روزنامه هندوستان تایمز به نقل از دیپلمات های هندی نیز نوشت: این موضوع برای هند بسیار حساس است و نمی تواند به آن وارد شود.
دیپلمات های هندی از تأیید یا رد چنین مذاکره ای یا دریافت تلفنی مربوط به این موضوع هم خودداری کردند.
یک مقام رسمی هند گفت: من فقط می توانم بگویم که ما از این تفاهمنامه هسته ای استقبال می کنیم.
رسانه های هند به مسوولان این کشور توصیه کرده اند که پرداخت بدهی نفتی به ایران را آغاز کند.
نیرمالا شارما، وزیر تجارت هند در ماه مارس به مجلس- لوک سابا- گفت: ایران 2.86 (2 ممیز86 )میلیارد دلار در حساب یوکوبانک دارد و 5.49 (پنج ممیز چهل و نه )میلیارد دلار تا پایان ماه فوریه از پالایشگاه ها طلبکار است.
به نوشته هندوستان تایمز، منتقدان معاهده هسته ای ایران در امریکا می گویند که ایران از این پول برای گسترش نفوذ خود در منطقه و حمایت مالی تروریسم استفاده می کند.
از سوی دیگر، حامیان معاهده هسته ای تأکید می کنند که این پول به هر حال باید به ایران پرداخت شود چون امریکا نمی تواند برای همیشه کشورها را مجبور به تبعیت از تحریم های خود کند.
کنگره امریکا تا 18 سپتامبر (60 روز پس از امضای رسمی معاهده) فرصت دارد که موافقت یا مخالفت خود را با تفاهمنامه هسته ای اعلام کند.
به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، اگر دو سوم نمایندگان کنگره به تفاهمنامه هسته ای رأی مخالف بدهند ، می توانند از وتوی رییس جمهوری امریکا جلوگیری کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین