کد خبر: ۵۹۳۸۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۸
مسئول سایت شهرک پتروشیمی مکران چابهار گفت: سالانه با تولید 23 میلیون تن محصولات پتروشیمی، چابهار در سواحل مکران به عنوان قطب توسعه صنعت پتروشیمی نقش بزرگی در اقتصاد ملی کشور ایفا خواهد کرد.
حسن ملک اسماعیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: قرار است مجتمع بزرگ پتروشیمی چابهار با 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی به بزرگترین مجموع تولید محصولات پتروشیمی در منطقه تبدیل شود که در فاز نخست آن این مجتمع سالانه دو میلیون و 100 هزار تن محصول پتروشیمی خشک و 6 میلیون تن محصول پتروشیمی مایع تولید و به بازار هدف در جهان صادر کند.
وی با بیان اینکه این مجمتع عظیم پتروشیمی در منطقه چابهار در سه فاز احداث می شود، اظهار داشت: طبق زمان بندی های انجام شده فاز اول این مجتمع در نیمه دوم سال 98 کار خود را آغاز می کند و تمام این مجتمع توسط بخش خصوصی در زمینی به وسعت یک هزار و 200 هکتار یا 12 میلیون متر مربع احداث می شود.
اسماعیلی اظهار داشت: با توجه به شرایطی که پس از توافق هسته ای بوجود آمده تا کنون چند هیات سرمایه گذاری از کشورهای ژاپن، هند و چین برای انجام سرمایه گذاری در این مجتمع پتروشیمی به چابهار سفر کرده اند تا شرایط لازم را برای سرمایه گذاری در مجتع پتروشیمی مورد بررسی قرار دهند.
وی اضافه کرد: طبق برآوردهای انجام شده قرار است پس از تکمیل فاز نخست آن سالانه 5 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی از این مجتمع به خارج از کشور صادر شود و با تکمیل سه فاز برای 20 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 60 هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود.
مسئول سایت شهرک پتروشیمی مکران چابهار با اشاره به مزیت های تکمیل فاز دوم این مجتمع پتروشیمی تصریح کرد: با تکمیل و آغاز به کار فاز دوم این مجتمع در سال 99 پیش بینی می شود که سالانه 6 میلیارد دلار محصولات پتروشمی دیگر نیز به خارج از کشور صادر شود و با اتصال شبکه حمل و نقل چند وجهی ریلی، هوایی، دریایی و زمینی و احداث انبارها و مخازن بزرگ صادرات این محصولات با توجه به موقعیت استراتژیک چابهار در نزدیکی اقیانوس، صادرات این محصولات بیش از پیش تسهیل شود.
اسماعیلی اظهار داشت: در راستای احداث این مجتمع بزرگ پتروشیمی شرکت توسعه نگین مکران به دنبال نشست هیات دولت در زاهدان و انتخاب منطقه آزاد چابهار به عنوان قطب عادی صنعت پتروشیمی کشور قرار است در این مجتمع تولید محصولات پتروشیمی اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع الفین، آروماتیک و کریستال ملامین تولید شود که بعنوان خوراک مجمتع های پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: در این مجتمع احداث حدود 30 واحد پایین دستی پیش بینی شده و قرار است در این مجتمع به تکمیل زیرساخت های مورد نیاز و حفظ محیط زیست دریایی و منطقه برنامه های ویژه ای به مورد اجرا گذاشته شود.
اسماعیلی ادامه داد: با تکمیل فاز سوم مجموع تولید محصولات پتروشیمی در این مجموعه 23 میلیون تن محصول در سال خواهد بود که 20 میلیون تن آن صادر خواهد شد و چابهار از این پس به هاب پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد.
وی اظهار داشت: طبق قرارداد 800 میلیارد تومانی که بین سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت توسعه نگین مکران به امضا رسیده مکان مناسبی به وسعت 20 هکتار در منطقه بندری چابهار برای ساخت مخازن و انبارهای ذخیره در نظر گرفته شده تا محصولات پتروشیمی این مجتمع به بازارهای جهانی صادر شود.
اسماعیلی گفت: برای استفاده از این موقعیت قرار است تمام زیربناهای مورد نیاز حمل و نقل ریلی، دریایی، زمینی و هوایی در این منطقه تکمیل شود تا به موازات شروع به کار این مجتمع پتروشیمی از این امکانات به نفع افزایش پتروشیمی کشور استفاده شود و از یک سوم ظرفیت بنادر اسکله های شهید بهشتی و کلانتری بندر چابهار برای صادرات این محصولات استفاده شود.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی کشور طی سالهای گذشته عقب مانده است گفت: به همین منظور دولت تدبیر و امید با رفع تنگناهای موجود درصدد است با ایجاد این مجتمع عظیم پتروشیمی در چابهار عقب ماندگی ها را جبران کند.
وی گفت: فروش هر بشکه نفت هم اکنون بیش از 50 دلار درآمد ارزی برای کشور دارد که اگر مقدار آن به یک تن برسد 350 دلار نصیب کشور می شود اما با تبدیل آن به محصولات پتروشیمی که در صنایع پیشرفته نیز کاربرد زیادی دارد بیش از یک هزار دلار درآمد ارزی را نصیب کشور می کند.
اسماعیلی خواستار شفاف شدن قوانین و مقررات سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی شد و گفت: عملیات احداث مجتمع های پتروشیمی از زمان مطالعه تا شروع به کار بیش از شش سال طول می کشد و سرمایه گذاران با شفافیت قوانین باید بدانند سرمایه گذاری آنان در این بخش بی نتیجه نخواهد بود.
وی در پایان تصریح کرد طبق بررسی های انجام شده بازارهای کشورهای آسیانه میانه، کشورهای آسیای جنوب شرقی، هند و چین می تواند بزرگترین بازار صادراتی محصولات پتروشیمی این مجتمع به خارج از کشور شود و یک سوم یک هزار و 200 هکتار از این مجتمع به صورت فضای سبز احداث می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین