کد خبر: ۵۹۳۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۹
معاون فرهنگی واحد اهدای عضو دانشگاه شهید بهشتی گفت: در سال 92 فقط 700 خانواده بیمار مرگ مغزی به اهدای عضو بیمار خود رضایت دادند.
از سمنان، دکتر سهیل عظیمی در حاشیه همایش اهدای عضو در سمنان به خبرنگاران گفت: هر دو و نیم ساعت، یک نفر از این افراد، به علت نبود اهدا کننده، جان می بازد و این درحالی است که سالانه 5 تا 8 هزار نفر در ایران دچار مرگ مغزی می شوند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر بیماران نیازمند پیوند عضو، به پیوند کلیه نیاز دارند، خاطرنشان کرد: به علت شیوع بیماری های دیابت و فشار خون در ایران، کلیه در فهرست بیشترین عضو مورد نیاز پیوند در کشورمان قرار دارد.

عظیمی افزود: پس از کلیه که بیشترین فراوانی را در بین درخواست کنندگان پیوند عضو دارد، اعضای ضروری حیات مانند ریه، قلب و کبد در جایگاه های بعدی نیازمندی های بیماران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در سال 92 فقط خانواده 700 بیمار مرگ مغزی به اهدای عضو بیمار خود رضایت دادند، گفت: با وجود رفع مشکلات قانونی، نبود تعادل بین تعداد بیمار مرگ مغزی و رضایت خانواده آنها به عمل پیوند، نشان می دهد در این زمینه خلأ فرهنگی وجود دارد که باید با توجه به روحیه ایثار و بخشش در بین ایرانیان، در این زمینه فرهنگسازی انجام شود.

پزشک هماهنگ کننده پیوند اعضای دانشگاه شهید بهشتی همچنین از راه اندازی واحدهای فراهم آوری اعضای بدن در استان ها خبر داد و گفت: این مرکز در تهران، شیراز و مشهد که دارای بیمارستان های گیرنده هستند فعالیت دارد و در سایر استان ها نیز به تدریج ایجاد می شود.

وی خاطر نشان کرد: پس از تایید مرگ مغزی، اعضای بدن بیمار را می توان به کمک دارو و دستگاه، بین چند ساعت تا دو هفته زنده و قابل پیوند نگهداشت و در این زمان خانواده وی هر چه زودتر به عمل پیوند رضایت دهد، تعداد بیمار بیشتری با استفاده از اعضای بیمار مرگ مغزی، حیات دوباره پیدا می کنند.

معاون فرهنگی واحد اهدای عضو دانشگاه شهید بهشتی تهران برای شرکت در آیین آغاز فعالیت رسمی انجمن پیوند اعضای بدن دانشگاه علوم پزشکی استان به سمنان سفر کرد.

در این آیین از 10 خانواده بیمار مرگ مغزی استان سمنان که با رضایت به اهدای اعضای بدن بیمارشان، زمینه نجات زندگی بیماران نیازمند را فراهم کرده بودند، تجلیل شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین