کد خبر: ۵۸۹۶۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مسوولان تدبیر و امید در هر شاخه و رده کاری مقوله محیط زیست و مدیریت سبز را سرلوحه کار خود قرار دهند تا سیستم ترمیم ساختار زیستی کشور تسهیل شود.
معصومه ابتکار عصر دوشنبه در نشست مشترک کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک، شورای اداری و ستاد مدیریت بحران استان مرکزی در اراک افزود: فعالیت های سبز در زمره اولویت های کشور است که علاوه بر تاکید دولت در کانون نگاه تیزبین رهبر معظم انقلاب نیز قرار دارد.
وی بیان کرد: دولت یازدهم یکی از سرفصل های مهم کاری خود را به رشد سبز و اقتصاد سبز اختصاص داده که باید در بخش های مختلف مورد توجه قرار گیرد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: راهبردهای مدیریت سبز که مجموعه ای از اقدام های صرفه جویانه و تغییر رفتار مصرفی را شامل می شود به عنوان یک دغدغه و مطالبه باید در لایحه های مختلف مردمی و بدنه دولت عملیاتی شود.
ابتکار بیان کرد: رفتن به سمت فعالیت های سبز آلودگی ها را کاهش می دهد و از اقدامات موثر در توقف و کاهش تخریب های زیست محیطی است.
وی گفت: بستر تحقق اقتصاد مقاومتی و فعالیت و توسعه در سایه حفظ محیط زیست فراهم می شود که توجه به این مهم نیز امری ضروری است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: انجام هر حرفه و فعالیت نیازمند ارزیابی زیست محیطی است و در زمینه اشتغالزایی باید با برنامه ریزی حرکت کرد تا هم اشتغال ایجاد شود، هم ضربه به محیط زیست و سلامت مردم وارد نشود.
ابتکار بیان کرد: مقوله محیط زیست به همه آحاد و بخش های اجرایی کشور و حکومت ارتباط پیدا می کند و هیچ مدیری نمی تواند مدعی شودکه با ساختارها و مسایل محیط زیست سروکار ندارد.
وی اظهار کرد: به دلیل اینکه در گذشته به مساله محیط زیست توجه جدی نشده امروز مباحث زیستی در بسیاری از شاخه ها به مساله حاد تبدیل شده است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: در بحث کاهش آلودگی هوا در دولت یازدهم اقدام های ملی خوبی صورت گرفته است.
دکتر ابتکار بیان کرد: حذف بنزین های آلوده و ورود بنزین یورو چهار و گازوییل کم گوگرد، اجرای استانداردهای خودروهای تولیدی کشور و بازدید مستمر سازمان حفاظت محیط زیست از خطوط تولید خودرو، توسعه حمل و نقل عمومی، حمایت از توسعه مترو در شهرهای مختلف از جمله کلانشهر اراک، کاهش مصرف مازوت در نیروگاه ها و ممنوعیت آن از سال جاری در این واحدها، بخشی از این اقدام ها است.
وی گفت: آمار کاهش روزهای آلاینده و ناسالم کلانشهر اراک، تهران و اصفهان نشانه امیدواری و تاثیرگذاری سیاست های اعمال شده است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: مشکلات زیست محیطی را اقدامات یک شبه و ضربتی ترمیم نمی شود زیرا روند تخربی این حوزه سال ها ادامه داشته است.
ابتکار بیان کرد: دولت برای حمایت از طرح های مدیریت پسماند، توسعه فضای سبز طرح ها و تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است.
وی با تاکید و یادآوری اهمیت و جایگاه تالاب کویری میقان اراک گفت: این تالاب از ارزشمند ترین تالاب های کشور است و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: باید اولویت های زیست محیطی استان مرکزی با برنامه ریزی مشخص شود، چرا که استمرار برخی آسیب ها جبران ناپذیر هستند.
ابتکار گفت: کشور با روند فزاینده پدیده خشکسالی مواجه است و در 23 سال گذشته کاهش بارندگی را تجربه کرده و گرمایش زمین از یک فرضیه و احتمال خارج شده است که باید با نگاه واقع بین با این پدیده ها و واقعیت های طبیعی کنار آمد و چاره جویی کرد.
وی عنوان کرد: مذاکرات مهمی در سطح بین المللی رخ می دهد و از شهریور امسال اهداف توسعه هزاره که از سال 2000 در سازمان ملل مطرح بوده جایگزین اهداف توسعه پایدار می شود و برای این مهم 17 هدف تعریف شده است.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: انتظارات مردم استان مرکزی به ویژه کلانشهر اراک در خصوص کاهش آلودگی هوا به حق است و باید محقق شود.
محمود زمانی قمی افزود: وضعیت کیفیت هوای کلانشهر اراک با اقدام های صورت گرفته نسبت به سال های گذشته روند کیفی را در پیش گرفته است.
وی بیان کرد: بسیاری از مصوبات کاهش آلودگی در استان مرکزی اجرا شده و برخی نیز در دست پیگیری است که با جدیت در حال پیگیری است.
استاندار استان مرکزی ادامه داد: ایرالکو به تعهدات خود در موقع و زمان بندی صورت گرفته عمل نکرده و بخشی از دیگ های قدیمی هنوز از مدار تولید خارج نشده است.
زمانی قمی اظهار کرد: وضعیت فعالیت و تعهدات زیست محیطی بیش از 10 سال گذشته شرکت ایرالکو با بد عهدی ها درآمیخته و اینک آستانه تحمل کارگروه کاهش آلودگی و مقررات در این کندی لبریز شده است..
استاندار استان مرکزی اضافه کرد: اگر روند در حوزه اصلاح آلایندگی ها در ایرالکو به شکل کنونی پیش رود جنس تصمیمات در مدیریت کلان استان برای این شرکت متفاوت می شود.
زمانی قمی اظهار کرد: مساله کارخانه املاح معدنی و تالاب میقان نیز با کار مطالعاتی در دست بررسی است و امید است تصمیم های خوبی در این راستا گرفته شود.
وی گفت: برای بحث پساب ها و توسعه فضای سبز در این استان به ویژه کلانشهر اراک باید تصمیم های جدی گرفته شود چرا که راهبری صحیح این حوزه یکی از چالش های اصلی زیست محیطی استان است.
استاندار استان مرکزی افزود: در بحث نیروی انسانی در سازمان محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست این استان با کمبودهای زیادی مواجه هستیم و متاسفانه در چند سال گذشته در سازمان هایی که نیاز به نیرو بوده جذبی صورت نگرفته اما محیط بانان این سازمان استخدام نشده اند.
زمانی قمی اشاره کرد: آبگرم محلات یکی از با ارزش ترین ثروت های ملی ایران است و بر اساس نظر کارشناسان امر نظیر این آبگرم تنها در فرانسه وجود دارد.
وی گفت: متاسفانه این آبگرم به دلیل نبود دقت کافی و فعالیت معادن مختلف شکل واقعی منطقه از بین رفته، دبی آب پایین آمده و درجه حرارات آب دچار تغییر شده است.
استاندار استان مرکزی افزود: انتظار است این مهم در شورایعالی معدن رسیدگی شود و دیگر مجوزهای بهره برداری در این منطقه تمدید نشود و مجوزهای جدید نیز باطل شود.
رییس کل دادگستری استان مرکزی هم اظهار داشت: سال ها است که برچسب آلودگی در اراک وجود دارد اما بعضی از ادارات، نهادها و واحدهای صنعی به وظایف قانونی خود عمل نکرده اند و حوصله تشکیلات قضایی را به سر برده اند.
حجت الاسلام قاسم عبداللهی افزود:بیست سال است که تشکیلات قضایی استان درگیر آلودگی هوای اراک است و این پیام باید به دولت برسد که اگر غفلت و کم توجهی از سوی مراکز منشا آلودگی ادامه داشته باشد و سلامت مردم همچنان تهدید شود در تعطیلی واحدهای آلاینده لحظه ای درنگ نمی شود.
وی بیان کرد: واحدهای صنعتی از سرمایه های عظیم کشور هستند اما از سرمایه سلامت مردم ملی تر و عظیم تر نیستند.
همچنین معاون عمرانی استانداری مرکزی گفت: دولت تدبیر و امید رویکرد و نگاه ویژه ای به محیط زیست دارد.
مهدی زندیه وکیلی افزود: در ابتدای کار دولت یازدهم وضعیت هوای کلانشهر اراک به گونه ای بود که عده ای از مردم در میادین شهر جمع می شدند و تجمع اعتراض آمیز به پا می کردند.
وی بیان کرد: اما با نگاه و تدبیر ویژه دولت، تعامل و همکاری بخش های مختلف، اعتماد مردم و تشکل های مردم نهاد بسیاری از مشکلات رفع و هوای این شهر روند بهبود به خود گرفته است.
معاون عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: بیش از 15 درصد از مصوبات کاهش آلودگی هوای اراک اجرایی نشده اما با وجود این میزان کم اقدام های خوبی در راستای بهبود کیفیت هوا صورت گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با بیان اینکه مصوبات کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک اجرایی شود، گفت: بسیاری از مصوبات کاهش آلودگی هوای اراک در سطح ملی و استانی اجرایی نشده که باید با جدیت دنبال شود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: بسیاری از این مصوبات در حیطه کاری شهرداری اراک است که به دلیل مشکلات مالی به تاخیر افتاده و تحقق آن ها نیازمند توجه جدی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی آمار روزهای ناسالم شهر اراک را یادآور شد و گفت: در سال 92 تعداد روزهای ناسالم این شهر به 115 روز، در سال 93 به 50 روز رسید و از ابتدای امسال تاکنون به 14 روز ناسالم در مرکز پایش آلودگی هوای کلانشهر اراک ثبت شده است.
ابراهیمی کارنامی اظهار کرد: محقق شدن بسیاری از مصوبات در کاهش بیشتر روزهای ناسالم نقش موثری دارد.
در این نشست فرمانداران شهرستان های محلات و زرندیه، رییس سازمان خانه مردم نهاد، رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر اراک در خصوص وضعیت زیست محیطی استان مرکزی اظهار نظر کردند.
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر یک روزه خود به استان مرکزی ضمن بازدید از منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک در جمع فعالان زیست محیطی، کارکنان محیط زیست استان مرکزی نیز حضور یافت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین