کد خبر: ۵۸۷۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
بحران آب كه امروز در تمام مناطق كشور ديده مي‌شود، كم كم به درگيري بخش‌هاي مختلف بهره‌بردار مي انجامد.
  زاينده رود كه با ورودي باريكه‌اي از سد در حال بازيافت خود بود، با تصميم دولت دوباره در معرض خشكي قرار گرفت. كشت پاييزه كشاورزان اصفهاني اصلي‌ترين دليل بسته شدن آب از اواخر هفته گذشته بر روي اين رود بوده است.

به رغم تمام هشدارهاي سازمان حفاظت از محيط زيست اما سرانجام گويا موفقيت در كسب راي قطعي براي تكليف حق‌آبه‌هاي پاييزه با وزارت جهادكشاورزي بود و اواخر هفته گذشته مجددا آب بر روي زاينده رود بسته شد.

 بحران آب كه امروز در تمام مناطق كشور ديده مي‌شود، كم كم به درگيري بخش‌هاي مختلف بهره‌بردار مي انجامد.

از يك سو بخش كشاورزي براي ادامه توليدات نياز به برقراري حق آبه دارد و اگر تامين آب محيط زيست و منابع زيرزمين و سطحي را بر فعاليت‌هاي كشاورزي ارجح بدانيم با خيل عظيمي از كشاورزاني روبرو خواهيم بود كه عمدتا از نظر اقتصادي در گروه ضعيفي قرار داشته و معيشتشان متكي به كشاورزي است و اگر حق آبه كشاورزان را برقرار كنيم؛ بحران خشكي سفره‌هاي آب زير زميني و آب‌هاي سطحي تشديد شده و به تدريج ديگر آبي باقي نخواهد ماند تا صرف مصارف شرب، كشاورزي و صنعت شود.

نگاه پايدارتر به ماجراي تامين آب مردم اصفهان سبب شد معصومه ابتكار رئيس سازمان محيط زيست به رئيس جمهور نامه بنويسد. اين خبر را اسماعيل كهرم مشاور سازمان محيط زيست در امور محيط طبيعي در گفت و گو با تابناك اعلام كرد.

او توضيح داد: در اين نامه ذكر شده است كه آب زاينده‌رود براي طبيعت، براي آينده تامين منابع آبي مردم اصفهان، براي احياي زاينده‌رود، براي احياي تالاب مهم گاوخوني و داشتن كشاورزي پايدار الزام دارد.

كهرم اظهار كرد: قطعا رئيس جمهور اين نامه را در دستور كار قرار خواهند داد و وزارت نيرو قاعدتا بايد چگونگي صرف منابع آبي اين منطقه را مديريت كند.

اين كارشناس محيط زيست اضافه كرد: بستن آب به روي زاينده‌رود خشك شدن مركزي‌ترين تالاب ايران كه زيستگاه پرندگان مهاجر شمالي در زمستان است را از بين مي‌برد و اين تنها پيامد خشك شدن زاينده رود و تالاب گاوخوني نيست. اطراف اين تالاب و رود فعاليت‌هاي قابل توجه كشاورزي وجود دارد كه حياتش به حيات تالاب وابسته است، لذا در بلندمدت اين فعاليت‌ها در اثر خشك شدن زاينده‌رود نابود خواهد شد. از اين رو براي تصميم‌گيري در مديريت منابع آبي اين منطقه بايد تمام موارد لحاظ شود.



منبع: تابناک
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین