»
کد خبر: ۵۷۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
باید باور کنند که دورانشان به پایان رسیده، یا دست‌کم دوران پرتاب «کفش»‌ها و «نعلین»‌ها. باید باور کنند که دیگر کمتر کسی در جامعه ایران، رفتار جریان‏‌های تندرو را حمایت خواهد کرد.
تشکیل پرونده حمله به سخنرانی «علی لاریجانی» پیام مشخصی به تندروها بود و نمایندگان مجلس امیدوارند برخی طیف‏ها این پیام را به خوبی دریافته باشند و دیگر شاهد تکرار رفتارهای غیردموکراتیک از سوی آنها نباشیم. اما پیام، دریافت شده باشد یا نه، بازگشت «حسن روحانی» به فرودگاه مهرآباد، با برخی حاشیه‌ها همراه شد. حاشیه‌هایی از جنس تندروی و نه انتقاد. حاشیه‌هایی با چاشنی «کفش» و «کوکاکولا».

رییس‌جمهوری ایران خسته از سفری شش‌روزه وارد «فرودگاه مهرآباد» شده و در همان بدو ورود، نزدیک به 80 نفر از منتقدان او با پلاکاردها و دست‌نوشته‌هایی ازپیش‌آماده به استقبالش آمده‌اند تا پیام اعتراض‏شان را به او و هیات همراهش اعلام کنند. برای خیلی‌ها در کشور مذاکره با آمریکا از تماس تلفنی گرفته تا گپ و گفت و صحبت، تابوی شکسته‌نشدنی است. حتی اگر مقام‌های عالیرتبه از «نرمش قهرمانانه» سخن گفته باشند. تا اینجای کار اصل بر نقد است و اصل تکثرگرایی ایجاب می‌کند که به رای مخالف احترام گذاشت اما آنچه روز گذشته در فرودگاه مهرآباد تهران اتفاق افتاد، چیزی فراتر از صدای مخالف بود. هشت‌سال حضور اصولگرایان در قدرت موجب شده تا اغلب گروه‌ها به ابزار نقد رسانه‌ای مسلح شوند. از سایت گرفته تا روزنامه و سایر رسانه‌های آنلاین. اما آنطور که تصاویر نشان می‌دهند، هنوز برخی اعتراض‌ها مبتنی بر «برخورد» است و غیردموکراتیک. نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «شرق» این اقدام گروه‌های تندرو را نقد کرده و از منتقدان سفر اخیر «حسن روحانی» خواسته‏اند تا انتقادشان را با ابزارهای مسالمت‌جویانه‌تر به هیات همراه رییس‌جمهوری منتقل کنند. آنها همچنین تاکید کرده‌اند که مجلس مانند حمله به سخنرانی رییس قوه مقننه، بدون تردید حمله به رییس قوه مجریه را نیز پیگیری خواهد کرد.
 
محمد آصفری

سفر روحانی به نیويورک، سفر خوبی بوده، سخنرانی ایشان بر منطق عقلانیت و اعتدال پیش رفته و بر استراتژی جهان عاری از خشونت همراه شده. از طرف دیگر حسن روحانی تابوی مذاکره‌نکردن با آمریکا را شکسته و این امر جای تشکر دارد. اما آنچه در بازگشت ایشان در فرودگاه مهرآباد رخ داد، برای نمایندگان سوال‌برانگیز بود. گروه‌های مخالف، سایت و روزنامه دارند و می‌توانند از طریق آن اعتراضشان را مطرح کنند. نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی باید جلوی حمله به شخص دوم مملکت را می‏گرفتند. انتشار اخبار حمله به روحانی در فرودگاه مهرآباد برای غرب خوراک رسانه‌ای درست می‌کند و به صلاح نیست. مجلس باید ببیند که آیا حمله به روحانی سازماندهی‌شده بوده، یا نه؟
 
مهدی دواتگری

مجلس همانطور که حمله به سخنرانی «علی لاریجانی» را به خوبی ختم‌به‌خیر کرد و غایله را فرونشاند، در این بخش هم می‌تواند پیگیر ماجرای حمله به حسن روحانی باشد. گروه‌های سیاسی از هر طیف و جناحی باید بدانند که دوران رفتارهای خشونت‌آمیز و اعتراض‌های فیزیکی و حمله به اشخاص، گذشته و بهتر است که رفتارهای دیگری در پیش گیرند. پیام مجلس در برخورد با گروه‌های تندرو حاضر در قم، تاکید بر تغییر رویکرد این گروه‌ها بود که امیدواریم هرچه‌زودتر از سوی فعالان سیاسی منتسب به این گروه‌ها پذیرفته شود. در غیراینصورت روند برخورد با این گروه‌ها وارد فازهای حقوقی و قضایی خواهد شد. انتقاد همیشه قابل احترام است و از سوی گروه‌های مختلف پذیرفته می‌شود، اما توهین، خیر.
 
مسعود پزشکیان
گروه‌های تندرو باید خود را با شرایط فعلی کشور و مطالبات اکثریت مردم تطبیق داده و نسخه جدیدی برای ادامه حیات سیاسی خود به دور از غوغاگری و هوچی‌گری بپیچند. از گروه‌های تندرو سیاسی در شرایط فعلی تقاضا دارم تا منافع حزبی و جناحی را کنار گذاشته و با تمرکز بر منافع ملی و اشتراک‏ها، از فضای ایجادشده موجود برای حل مساله هسته‌ای استقبال و با دولت همکاری کنند. متاسفانه گروه‌های تندرو منافع جناحی را به منافع ملی ترجیح می‌دهند. زمانی که رهبری انقلاب با دکترین نرمش قهرمانانه، دولت را برای اجرای خواسته‌های ملت در جهت حل مساله هسته‌ای کمک می‌کند، گروه فشار نیز باید همسو با سیاست کلان نظام حرکت کنند.
 
اسماعیل جلیلی

رویکرد دولت به ویژه در حوزه استفاده از روش‌های کارآمد برای تحقق سیاست‌های خارجی در این دوره، رویکرد کاربردی برای تعامل سازنده با حفظ اصول و ارزش‌ها بوده و اغلب گروه‌های سیاسی داخل نظام این رویکرد را مورد تمجید قرار داده‌اند. اما برخی انتقادها به رویکرد دولت - با تاکید بر پذیرش آرای منتقد و مخالف - امری طبیعی است. هرچند این افراد در اقلیت باشند و بخواهند دستاوردهای دولت یازدهم در سفر اخیر به سازمان ملل را تحت شعاع قرار دهند. سخنم خطاب به این عزیزان این است که چنین رفتارهایی از سوی این گروه‌ها موجب سوءاستفاده گروه‌های تکفیری، صهیونیست‌ها و آنهایی خواهد شد که از مذاکرات اخیر ایران و آمریکا متضرر شده‌اند. باید به فکر تغییر روش‌های انتقادی و اعتراضی‌مان برآییم.
 
محمدحسن جوکار
در تمام نظام‌های سیاسی گرایش‏های مختلفی وجود دارد، این گرایش‌ها بازخوردی از نظام‌های فکری موجود در جامعه است و نمی‌توان نقدها را نادیده گرفت. نه‌تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورها، رفتارهای مشابهی مانند آنچه در فرودگاه مهرآباد اتفاق افتاده، گزارش می‌شود اما نباید فضای رسانه‌ای را به سمتی پیش ببریم که این مساله را بزرگ کنیم. اگر بخواهیم همه اینها را امنیتی جلوه بدهیم، از برخی مسایل باز خواهیم ماند، اعتراض باید در جامعه آزاد باشد، خود آقای روحانی هم باید از چنین فضایی استقبال کند. به هر حال گروهی نسبت به مذاکره ایشان با آمریکا نقد داشته‌اند و تا فرودگاه آمده‌اند تا حرفشان را منتقل کنند. این اتفاق خوبی است و می‌تواند آغازی برای گفت‌وگوی میان طیف‌های سیاسی منتقد باشد.
 
سیدحمیدرضا طباطبایی‌
تکرار این نوع حوادث، نشانگر این است که در حوادث پیشین برخورد متناسب و بازدارنده‌ای با عوامل و برهم‌زنندگان مراسم‌ مقامات مختلف کشور، نشده است و رفتار افراطیون در مراسم استقبال از روحانی، تداوم حادثه قم بود. دستگاه قضا با ریشه‌یابی این نوع حوادث و تحت پیگرد قراردادن مسببان آن باید در برابر تبدیل این بداخلاقی‌ها به یک سنت، ایستادگی کند. در حال حاضر کشور بیش از هر چیزی نیاز به آرامش و وحدت کلمه دارد از این رو رفتارهای افراطی به وحدت ملی صدمه می‌زند. قدرت کشور در گرو حفظ آرامش و وحدت ملی است و هرکسی به این مساله خدشه‌ای وارد کند به کشور خیانت کرده است.
 
محمدعلی اسفنانی
رییس‌جمهوری در سفرهای خود نماد و نماینده جمهوری اسلامی ایران است، ازاین‌رو اقدامات دولت در هفته اخیر در بحث سیاست خارجی، مباحث مربوط به پرونده هسته‌ای و موضوع مذاکره با کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا بعد از 35سال، ناگهانی نبود. رفتار خودسرانه برخی افراد و اظهارات و مطالب برخی سایت‌ها در زیرسوال‌بردن دستاوردهای سفر نیویورک و اقدامات دکتر روحانی به‌طور حتم، تضعیف نظام بود. در شرایط کنونی با توجه به دستاوردهای دولت یازدهم در سفر به نیویورک، برخورد با متخلفان و افراطیون ضروری است، تا در آینده شاهد اینگونه اقدامات نباشیم. افرادی که دستاوردهای سفر نیویورک دولت را به زیر سوال می‌برند دلسوز نظام نیستند بلکه از نام بسیجی و دانشجو، برای ضربه‌زدن به نظام سوءاستفاده می‌کنند.
منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین