کد خبر: ۵۷۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۵
از سوی دیگر آیپک نیز در تلاش برای متمایل کردن دموکرات ها به طرف مخالفت با توافقنامه است و چاک شومر سناتور برجسته دموکرات که روز پنجشنبه مخالفت خود را با موافقتنامه ایران اعلام کرد نمونه ای از آن است.
یک روزنامه آمریکایی با اشاره به اختلاف باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با کمیته روابط عمومی آمریکاـ اسرائیل موسوم به آیپک برسر موافقتنامه هسته ای ایران نوشت: این نگرانی وجود دارد که این اختلاف بین اوباما و آیپک منجر به یک شکاف دائمی بین دو طرف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، نیویورک تایمز نوشت: اوباما در نشست این هفته خود با دو نفر از رهبران آیپک در کاخ سفید پیامی قاطع برای این گروه قدرتمند طرفدار اسرائیل ارسال کرد که با جدیت اقداماتی را علیه موافقتنامه هسته ای ایران آغاز کرده است.

برخی افراد که در این نشست حضور داشتند گفتند رئیس جمهور آمریکا آیپک را به هزینه کردن میلیون ها دلار برای تبلیغات علیه موافقتنامه هسته ای ایران و گسترش ادعاهای دروغین درمورد این موافقتنامه متهم کرد. اوباما به این رهبران آیپک گفت قصد دارد با جدیت با آنها مقابله کند.

یک روز بعد از این نشست، اوباما در سخنانی در دانشگاه امریکن، مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران را محکوم کرد و گفت آنها در حال صرف میلیون ها دلار برای در بوق و کرنا کردن همان لفاظی هایی هستند که جنگ طلبان در آمریکا به راه انداختند و منجر به جنگ آمریکا با عراق شد.

اوباما در سخنرانی روز چهارشنبه خود در دانشگاه امریکن، مرحله سیاسی از تلاش خود را برای جلب حمایت از موافقتنامه هسته ای ایران آغاز کرد.

رئیس جمهور آمریکا با سرزنش مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران گفت اگر کنگره مانع از این موافقتنامه شود آمریکا در مسیر جنگ قرار خواهد گرفت.

اوباما افزود: «انتخابی که ما در نهایت با آن روبرو هستیم انتخاب بین دیپلماسی و شکلی از جنگ است. این مسئله ممکن است فردا یا سه ماه دیگر اتفاق نیفتد اما به زودی رخ خواهد داد.»

جمهوریخواهان در کنگره که درمورد این موافقتنامه دچار تردید هستند می گویند مقامات نظامی آمریکا هرگز نگفته اند اگر موافقتنامه به دست آمده برهم بخورد، گزینه بعدی اقدام نظامی خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در حضور حدود 16 هزار نفر از طرفداران اسرائیل، مخالفت برسر ایران را یک جنگ خانوادگی توصیف کرد. اوباما و نتانیاهو اختلاف برسر ایران را کم اهمیت توصیف کرده اند اما دیدگاه های آنها درمورد موافقتنامه هسته ای ایران کاملا متفاوت است.

این کشمکش لفظی بین اوباما و آیپک یک تنش شدید غیر عادی بین یک رئیس جمهور آمریکا با بانفوذ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در طی 50 سال گذشته به شمار می رود.

رونالد ریگان رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز با نادیده گرفتن مخالفت های اسرائیل با فروش هواپیماهای شناسایی آواکس به عربستان سعودی در سال 1981 ، به مخالفت با آیپک برخاست.
اما لحن کنونی در کشمکش بین اوباما و آیپک نگرانی هایی را میان برخی از متحدان اوباما بوجود آورده است که می گویند این یک کاهش جدید در سطح روابط بین آیپک و کاخ سفید است. آنها می گویند از آن نگرانند که رئیس جمهور در انتقاد از این گروه و دیگر مخالفان موافقتنامه هسته ای ایران بیش از حد جلو رفته است.

دیوید ماکوفسکی مشاور سابق دولت اوباما در امور خاورمیانه که اکنون از تحلیلگران موسسه مطالعات خاور نزدیک در واشنگتن است گفت تنش لفظی بین رئیس جمهور و آیپک بیش از حد شدت گرفته و این مسئله خطرناک است.

اما بنیامین رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی گفت این یک اختلاف سیاسی برسر برنامه هسته ای ایران است. ما معتقدیم این اختلاف به معنی قرار گرفتن ما در برابر آنها نیست.

وی همچنین پیش بینی کرد کاخ سفید و آیپک در آینده برسر مسائل دیگر ازجمله امنیت اسرائیل همکاری نزدیک خواهند داشت. این یک بحث خانوادگی است و یک شکاف دائم نخواهد بود.

اما در حال حاضر این کشمکش با آیپک برای اوباما مهم است زیرا وی موافقتنامه به دست آمده با ایران را که لغو برخی تحریم ها علیه این کشور را در ازای محدودیت هایی بر فعالیت های هسته ای ایران درپی خواهد داشت ، دستاوردی تاریخی برای خود می داند. اوباما در تلاش برای جلب حمایت کافی دموکرات ها از موافقتنامه به دست آمده با ایران در آستانه رای گیری ماه سپتامبر کنگره درباره این موافقتنامه است.

 از سوی دیگر آیپک نیز در تلاش برای متمایل کردن دموکرات ها به طرف مخالفت با توافقنامه است و چاک شومر سناتور برجسته دموکرات که روز پنجشنبه مخالفت خود را با موافقتنامه ایران اعلام کرد نمونه ای از آن است.

شومر سناتور دموکرات از ایالت نیویورک که پیش بینی می شود رهبر بعدی حزب دموکرات در سنا باشد گفت برغم تلاش های جدی باراک اوباما به منظور جلب حمایت از موافقتنامه هسته ای به دست آمده با ایران ، با این موافقتنامه مخالفت خواهد کرد.

شومر به عنوان متحد اسرائیل در کنگره و قانونگذاری از یک ایالت آمریکا که بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از ساکنان آن را یهودیان تشکیل می دهند تحت فشار قرار داشته است تا با موافقتنامه هسته ای ایران مخالفت کند.

وی می گوید این موافقتنامه به بازرسان اجازه نمی دهد هر زمان که بخواهند از هر جایی بازدید کنند و همچنین آمریکا نیز نمی تواند به طور یکجانبه درخواست بازرسی از تاسیسات ایران را مطرح کند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام شومر گفت به حق قانونگذاران برای تصمیم گیری درمورد موافقتنامه به دست آمده با ایران احترام می گذارد اما این مسئله را نیز باید مد نظر داشت که مخالفت با این موافقتنامه چیزی جز کوبیدن بر طبل جنگ نیست.

مالکولم هونلین معاون کنفرانس روسای سازمان های مهم یهودیان آمریکا گفت این مسئله را باید مد نظر داشت که حرف هایی که مطرح می شود پیامدهایی به دنبال دارد به ویژه آن که این حرف ها از سوی شخصیت هایی مطرح شود که دارای اختیار هستند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین