|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۳
کد خبر: ۵۷۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
وزیر اقتصاد در خصوص درآمدهای مالیاتی مشاغل از سال 81 تا 94 نیز اظهار کرد: در طی 13 سال درآمد مالیاتی مشاغل به طور متوسط سالانه 17.2 درصد افزایش داشته است؛ البته رشد مالیات مشاغل از سایر بخش‌ها کمتر بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ابراز امیدواری کرد که با حل و فصل مسائل تحریمی واردات به حالت عادی یعنی از طریق گشایش LC که سالم‌ترین شیوه بوده و کمترین فشار را به تولید کشور وارد می‌کند برگردد.

علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی که برای پاسخ به سوال بذرپاش نماینده تهران در جلسه علنی امروز مجلس حضور داشت ابتدا در خصوص اجرای مصوبه گشایش LC با پیش پرداخت 30 درصد دولت توسط بانک‌ها اظهار کرد: در شهریور سال 92 یعنی روزهای آغازین فعالیت دولت هیات وزیران مصوبه‌ای را در خصوص حل مشکل اعتبارات اسنادی برای تولید کنندگان صادر کرد؛ البته قبل از تحریم‌ها واردات از طریق گشایش اعتبارات اسنادی انجام می‌شد.

وی افزود: پس از تحریم‌ها به دلیل محدودیت‌ها و آثار ناشی از تحریم استفاده از این روش محدود شد و با توجه به افزایش نرخ ارزی هم که به وجود آمد فشار زیادی را وارد کرد. البته در روزهای ابتدایی فعالیت دولت وزارت امور اقتصادی و دارایی مصوبه‌ای را به هیات وزیران در خصوص این اعتبارات تقدیم کرد اما مشکلی که وجود دارد این است که به دلیل شرایط فرهنگی بانکها و کارگزاران خارجی عموما اعتبار اسنادی بانکهای ایرانی را نمی‌پذیرند و بنابراین عمده واردات از طریق حواله‌های ارزی صورت می‌گیرد.

طیب‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت درآمدهای مالیاتی سال 93، اظهار کرد: همانطور که می‌دانیم اقتصاد ما از یک بیماری مزمن رنج می‌برد و آن وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی است که موجبات آسیب‌پذیری را فراهم کرده و در نتیجه موجب تحمیل وابستگی به درآمدهای نفتی شده است.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: وابستگی به درآمدهای نفتی خود را در دو بخش نشان می‌دهد. نخست وابستگی بودجه وجود دولت به درآمدهای نفتی بوده و دیگری سهم ناشی از صادرات فرآورده‌های نفتی برای هزینه‌های جاری کشور و این شایسته نیست که نفت را بفروشیم و صرف هزینه‌های جاری کنیم در حالی که درآمدهای ناشی از فروش ثروت‌های طبیعی باید صرف سرمایه‌گذاری شود.

وی باب یان این‌که وزارت اقتصاد طرح جامع مالیاتی را به عنوان یکی از پروژه‌ها اجرایی کرد به برخی نتایج اجرای این طرح در سال 93 اشاره کرد و گفت: مجموعاً درآمدهای مالیاتی در سال 93، 71 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل 43.6 درصد افزایش داشته است. همچنین درآمدهای گمرکی 13 هزار و 342 میلیارد تومان بوده که 66 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و 122 درصد تحقق پیدا کرده است. البته درآمدهای مالیاتی نیز نسبت به سال 92 رشد 40 درصدی داشته است.

طیب‌نیا ادامه داد: در سال 93، 36 درصد منابع دولت از نفت تأمین شده و 41 درصد منابع دولت از طریق درآمدهای مالیاتی بوده است که این نشانه تحقق سیاست‌ها و کاهش وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی است.

وزیر اقتصاد در خصوص درآمدهای مالیاتی مشاغل از سال 81 تا 94 نیز اظهار کرد: در طی 13 سال درآمد مالیاتی مشاغل به طور متوسط سالانه 17.2 درصد افزایش داشته است؛ البته رشد مالیات مشاغل از سایر بخش‌ها کمتر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سنوات اخیر سازمان امور مالیاتی کشور با استفاده از ظرفیت قانونی نسبت به مالیات مشاغل اقدام کرده است و علیرغم نرخ بالا در سال 92، 9 درصد و در سال 93 نیز 12 درصد رشد داشته است.

طیب‌نیا همچنین اظهار کرد: 8 درصد مودیان مالیاتی در سال 92 مشمول نرخ مالیاتی 4 درصد رشد شده‌اند که بررسی مالیات وصولی در سال 93 نشان می‌دهد 2 میلیون و 600 هزار مودی چیزی حدود 33 درصد از این مودیان معاف از پرداخت مالیات بوده و 41 درصد نیز کمتر از یک میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر کاهش اتکای بودجه دولت به نفت، گفت: امیدواریم که بتوانیم همین روند را ادامه دهیم تا با یک برنامه‌ریزی درست به اهدافمان دست یابیم. ش
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین