|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۰
کد خبر: ۵۷۷۱۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۶
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: برنامه ریزیها در این نهاد در جهتی انجام گرفته تا همه اسناد کاغذی در گمرک حذف شده و همه فرآیندها و ثبت مدارک و سایر امور به حالت الکترونیکی درآید.
مسعود کرباسیان روز شنبه در مراسم گشایش سامانه جامع گمرک مشهد افزود: بخشنامه الزامی شدن صدور پروانه الکترونیک به منظور پایان یافتن عملیات گمرکی به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شده که خراسان رضوی پیش از ابلاغ بخشنامه در اجرای این طرح پیشتاز بوده است.
وی گفت: پس از صدور پروانه سبز الکترونیکی 'کد رهگیری' به صاحبان کالا داده می شود که با این اقدام رسیدگی به پرونده های گمرکی در کوتاه ترین زمان ممکن توسط کارشناسان امور گمرکی انجام و از جعل پروانه های کاغذی نیز جلوگیری می شود.
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فعالیت 150 گمرکی در سطح کشور افزود: سامانه جامع امور گمرکی که همه فرآیندهای گمرک را شامل می شود و زمینه کاهش اعتبار اسناد کاغذی را فراهم می کند در کل کشور اجرایی می شود.
وی ادامه داد: اکنون گمرکات ایران به 70 کشور دنیا متصل است و سازمان حمل و نقل بین المللی مستقر در سوییس، ایران را به عنوان کشور نمونه در اجرای حذف صدور پروانه کاغذی در مسیر ترانزیت بین المللی انتخاب کرده است.
کرباسیان گفت: این طرح تا دو هفته دیگر در مسیر راههای اتصال گمرکات ایران به سایر کشورها اجرا می شود.
وی افزود: زمانی سامانه آسیکودا که 300 هزار دلار هزینه داشت را در گمرک ایران اجرا کردیم اما پس از توقف استفاده از این سامانه و خروج دست اندرکاران آن از کشور، بلافاصله طرحهایی برای مکانیزاسیون فرآیندهای گمرکی طراحی و اجرا شد.
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: گمرکات استانها نباید معطل ابلاغ طرحها برای تسهیل در روند اجرای فرآیندهای گمرکی از سوی مرکز باشند بلکه باید خود دست بکار شده و فعالیتها را سرعت بخشند همانطور که خراسان رضوی در اجرای بسیاری از طرحها پیشتاز بوده است.
وی همچنین با اشاره به دستاوردهای مذاکرات هسته ای گفت: همانطور که تیم مذاکره کننده ایران در این بخش در مقابل شش کشور قدرتمند حق خود را گرفت، در بخش اقتصادی نیز باید حقانیت ایران را به اثبات رساند و بیشترین ارتباطات تجاری و آسانترین رویه تجارت را با دیگر کشورها رقم زد.
کرباسیان با بیان اینکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نباید معطل گمرک در امور صادرات و واردات شوند افزود: متولیان در گمرک نباید در روند تامین مواد اولیه و کالاهای واسطه ای، سرمایه ای و همچنین برخورد با قاچاقچیان و متخلفین اخلال ایجاد کنند و اجازه دهند کالایی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود به آسانی وارد گردد.
وی ادامه داد: زمانی که بحث مبازره با قاچاق کالا در خارج از گمرک به شدت مورد پیگیری قرار می گیرد و دستگاههای اشعه ایکس و جی.پی.اس در گمرکات مرزی مستقر می شود این اطمینان را به مردم می دهیم که فرآیند صادرات و واردات کاملا قانومند انجام می گیرد.
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین پنجره واحد تجاری فرامرزی را اولویت نخست این نهاد اعلام و بیان کرد: سامانه جامع گمرکی در پنجره واحد تجارت فرامرزی تعریف شده و این پنجره با هدف رفع موانع تولید در گمرکات سراسر کشور در حال شکل گیری است که امیدواریم بزودی در خراسان رضوی نیز شکل گیرد.
وی همچنین گفت: در خراسان رضوی که مهد تولید سنگهای قیمتی و جواهرات است باید زمینه صدور آنها از طریق گمرک تسهیل شود که با توجه به وجود 20 کارشناس در خصوص سنگهای قیمتی در کشور می توان این روانسازی را به فعلیت رساند.
کرباسیان افزود: گمرکات در خراسان رضوی که 95 درصد تولید آن توسط بخش خصوصی مدیریت می شود و با کشورهای آسیایی و همجوار ارتباط تجاری دارد باید همسو با تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان در جهت تسهیل تردد کالا سازماندهی شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین