|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
کد خبر: ۵۷۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
هند به عنوان یکی از کشورهای بزرگ وارد کننده نفت وگاز در نظر دارد با تنوع بخشیدن بیشتر به واردات نفت وگاز ،گام مهمی برای تضمین امنیت انرژی خود بردارد.
سفرهای مقامات هندی به کشورهای نفت خیز منطقه بویژه ایران ، ترکمنستان و دیگر کشورهای منطقه گامی از سوی این کشور برای تنوع بخشیدن هرچه بیشتر به واردات نفت وگاز و تضمین امنیت هند ارزیابی می شود .
سفر «درمندرا پرادان» وزیر نفت وگاز طبیعی هند ، در راس یک هیات بلندپایه برای شرکت در بیست و دومین نشست کمیته هدایت طرح خط لوله گاز ترکمنستان - افغانستان - پاکستان و هند (تاپی ) به عشق آباد تلاش دیگری در راستای تامین امنیت هند انرژی است .
مقامات ارشد وزارت نفت و گاز طبیعی، وزارت خارجه، بی .سی .تریپاتی رئیس و مدیرعامل شرکت گاز هند ،ان.کی .ورما مدیرعامل شاخه خارجی شرکت نفت گاز طبیعی (ONGC VIdesh) که هم اکنون در عشق آباد بسر می بردند ، پرادان را در این سفر همراهی می کنند.
بیست و دومین نشست کمیته هدایت طرح خط لوله گاز تاپی در عشق آباد بعد از دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند از ترکمنستان در ماه گذشته میلادی و دیدار بایمورات هوجامحمداوف معاون نخست وزیر ترکمنستان از هند تشکیل می شود.
گفته می شود اجرای خط لوله تاپی یکی از موضوعات مهم در دستورکار این دیدارها بوده است .
در یک بیانیه منتشر شده از سوی وزارت نفت و گاز طبیعی هند گفته شده است که این کشور همچنان نسبت به ایفای نقش مهمی در اجرای این خط لوله 1800 کیلومتری متعهد می باشد.
در این بیانیه همچنین آمده است که خط لوله گاز تاپی روزانه 38 میلیون مترمکعب گاز طبیعی را به مرز غربی هند منتقل و گام مهمی در تامین امنیت انرژی هند محسوب می شود.
انتظار می رود که طرح خط لوله گاز تقریبا 7.6 میلیارد دلاری تاپی در سال 2018 عملیاتی شود با اجرای این خط لوله روزانه 90 میلیون مترمکعب گاز طبیعی را به افغانستان، پاکستان و هند منتقل خواهد شد که 14 میلیون مترمکعب از آن به افغانستان و 38 میلیون مترمکعب از آن به هر یک از هند و پاکستان خواهد رسید.
اجرای طرح خط لوله گاز تاپی تاکنون بخاطر ناتوانی شرکای این طرح در تعیین شرکتی برای هدایت کنسرسیوم لازم برای اجرای این طرح به تاخیر افتاده بود ولی وزارت نفت و گاز طبیعی هند، طی بیانیه ای، اعلام کرده است که شرکت دولتی ترکمنستان 'ترکمنگاز' هدایت این کنسرسیوم را به عهده خواهد گرفت.
در این بیانیه همچنین گفته شده است که ترکمنستان پیشنهاد کرده است که شرکت دولتی این کشور 'ترکمنگاز' کنسرسیوم مورد نیاز را برای اجرای طرح خط لوله گاز تاپی با بیشترین حجم سرمایه گذاری به عهده خواهد گرفت و همه طرفهای ذیرنفع این پیشنهاد را تایید کرده اند.
در بیست و دومین نشست کمیته هدایت طرح خط لوله گاز تاپی روز پنجشنبه در عشق آباد توافق شد که ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند مسوولیت اجرای این طرح را به عهده گرفته و همه اقدامات لازم را برای پیشبرد آن انجام دهند.
تعدادی از کارشناسان آینده خط لوله تاپی باتوجه به اختلافات شدید هند و پاکستان و عبور این خط لوله از دو کشور افغانستان و پاکستان را روشن ارزیابی نمی کنند.
به رغم تلاش های نارندرا مودی و محمد نواز شریف نخست وزیران هند و پاکستان برای کاهش تنش بین دوکشور همچنان فعالیت گروه های افراطی در کشمیر ، روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار داده و چشم انداز روشنی برای رفع این مشکلات دیده نمی شود.
چندی پیش مقامات هندی با اعلام ناامیدی از احداث خط لوله ایران - پاکستان و هند (صلح ) اعلام کردند که در نظر دارند خط لوله جدید را از بستر دریا برای انتقال گاز ایران به هند در دستور کار قرار دهند.
گفته می شود که وزیر نفت و گاز طبیعی هند، در مدت حضور خود در ترکمنستان، با همتای ایرانی خود دیدار و با وی در مورد موضوعات گوناگون از جمله بدهی های نفتی هند به ایران و امکان مشارکت شرکت های نفتی هند در توسعه حوزه گاز فرزاد-بی تبادل خواهد کرد.
روزنامه انگلیسی زبان هندوستان تایمز، در گزارشی دراین زمینه نوشت مقامات هندی و ایرانی احتمالا در هفته جاری در ترکمنستان به منظور تسریع روند پرداخت بدهی های نفتی هند به ایران و همچنین امکان مشارکت شاخه خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند (ONGC-Videsh) در توسعه حوزه گاز فرزاد-بی که این شرکت آنرا در سال 2008 کشف کرده است دیدار و گفت و گو خواهند کرد.
یک مقام ارشد وزارت نفت وگاز طبیعی هند که خواست نامش محفوظ بماند،گفت که به احتمال زیاد وزیر نفت ایران هفته جاری با وزیر نفت وگاز طبیعی هند که برای شرکت در نشست کمیته هدایت خط لوله تاپی در عشق آباد بسر می برد ،گفت وگو می کند.
یک مقام ارشد دیگر هند گفته است که دولت هند مطمئن است که ایران مجوز توسعه حوزه گاز فرزاد-بی را به شاخه خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند بدون برگزاری مناقصه خواهد داد.
دیدار وزیر نفت و گاز طبیعی هند از ایران در آینده نزدیک نیز به عنوان بخشی از تلاش هند برای تضمین امنیت انرژی خود تلقی شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین