|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۶
کد خبر: ۵۷۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پنجره واحد یکی از پیش نیازهای رویه های جدید گمرکی است، گفت: این سامانه اکنون در 95 درصد گمرکات کشور اجرا می شود.
از پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت، مسعود کرباسیان افزود: بعد از سال 1384 سیاست های مدیریت گمرک به کلی تغییر کرد و دوباره به سیستم سنتی و نرم افزارهای پراکنده ای برگشتیم که به صورت سامانه جامع نبود اما با روی کار آمدن دولت جدید سامانه پنجره واحد طراحی و اکنون در 95 درصد گمرکات کشور اجرا می شود.
وی با تاکید بر اینکه نمی توان تجارت را با 9 هزار نفر پرسنل و انواع رویه های واردات، صادرات، ترانزیت و... از طریق سیستم های قدیمی و سنتی انجام داد، اظهار داشت: تقریبا کار استقرار پنجره واحد در گمرک به اتمام رسیده و آن فضایی که فرد بتواند اظهار از راه دور کند، اسناد را به صورت الکترونیکی ارائه کند، ایستگاه های مختلف گمرک حذف شود، ارتباط با سایر سازمان ها براساس تبادل الکترونیکی اسناد باشد و... فراهم شده یعنی در گمرک تقریبا به یک فضای بدون کاغذ رسیده ایم.
کرباسیان با بیان اینکه سامانه پنجره واحد تجاری از سوی قشر دانشگاهی کشور طراحی شده است، گفت: پیش از این 80 کشور دنیا از سامانه ای به اسم آسیکودا استفاده می کردند و آنکتاد آخرین نسخه این برنامه به اسم آسیکودای جهانی را نیز در اختیار ایران قرار داده بود اما به دلیل اینکه در دولت نهم و دهم ارتباط ایران با آنکتاد قطع شد، استفاده از سیستم آسیکودا غیرممکن شد.
رئیس کل گمرک با انتقاد از نحوه عملکرد دو دولت گذشته، تشریح کرد: قطع ارتباط ما با آنکتاد از یکسو به دلیل عدم انجام تعهداتمان بود و از سوی دیگر به دلیل از دست دادن نیروهایی که آنکتاد در اختیارمان قرار داده بود؛ به همین دلیل احیای آسیکودا غیرممکن شد البته علاوه بر این در دهه گذشته آنقدر به قوانین و مقررات و سیستم و نرم افزارهای موجود حاشیه زده شده بود که مقررات باید از اول بازنویسی می شد، یعنی هم زمینه ارتباط با آنکتاد قطع شده و هم سیستم گمرک تنزل یافته بود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم بسیاری از قوانین و مقررات زائد حذف شده است، خاطرنشان کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت و زیرمجموعه های وی در حذف مقررات و قوانین زائد ایستادگی و شهامت داشته اند زیرا متاسفانه در کشور ما کسانی که با حذف یا وضع قانون، متضرر می شوند، برای عدم اجرای آن مقاومت های جدی می کنند و ایستادگی در برابر آنها و پیش بردن اهداف ملی جسارت و شهامت می خواهد.
وی با انتقاد از تعدد و تکثر مجوزهای تجاری در کشور تصریح کرد: یکی از دلایل مشکلات ایران در بهبود فضای کسب وکار به تعداد مجوزها برمی گردد؛ حدود 47 قانون برای یک کالا باید رعایت شود. کدام کشور 47 مجوز دارد؟ ما در تجارت، 14 رویه را اجرا می کنیم، در هیچ کجای دنیا 14 رویه وجود ندارد اینها همان عوامل کندی تجارت در ایران است که باید به درستی شناسایی وحذف شود.
کرباسیان ادامه داد: الان که مشکلات تحریم در حال حل شدن است باید در قوانین و مقررات کشور بازنگری و بسیاری از آنها حذف شود. وجود دو نوع گمرک در کشور؛ گمرک رسمی و گمرک منطقه آزاد، دخالت 12 سازمان در واردات و ترخیص کالا و علاوه بر آن لزوم رعایت 65 نوع ردیف معافیت از دیگر عوامل کندی تجارت است.
رئیس کل گمرک در پایان افزود: وجود این همه قانون و فرایند در تجارت کشور، باعث آشفتگی و سردرگمی خواهد شد؛ سهم کشور ما در تجارت دنیا فقط سه دهم درصد است، قطعا نوع و تعداد مقررات از عوامل اصلی نقش کمرنگ ایران است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین