|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴
کد خبر: ۵۷۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۷
وزیر خارجه ایتالیا با مثبت خواندن توافق هسته ای اظهار داشت: ایتالیا یقینا در دوران تحریم ها از نظر روابط اقتصادی با ایران، رنج دیده است. اما توافقی که در وین حاصل شد به ما فرصت جبران تدریجی روابط اقتصادی را می دهد.
پائولو جنتیلونی وزیر امور خارجه ایتالیا در آستانه سفر به تهران، توافق هسته ای را فرصتی برای جبران روابط اقتصادی کشورش با جمهوری اسلامی ایران خواند.

جنتیلونی که از امروز (سه شنبه) به همراه فدریکا گوئیدی وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا و در راس هیاتی تجاری- اقتصادی به مدت دو روز به تهران سفر می کند،  در محل وزارت خارجه ای این کشور، توافق هسته ای را فرصت بزرگی برای جبران روابط اقتصادی کشورش با ایران خواند و افزود: ایتالیا همواره از روابط دیرینه و فرهنگی با ایران برخوردار بوده است.

وی افزود: مهم ایجاد یک مشارکت و نه فقط افزایش مبادلات تجاری فی مابین است و ایتالیایی ها در این زمینه شریک قابل اعتمادی هستند.

وزیر خارجه ایتالیا با مثبت خواندن توافق هسته ای اظهار داشت: ایتالیا یقینا در دوران تحریم ها از نظر روابط اقتصادی با ایران، رنج دیده است. اما توافقی که در وین حاصل شد به ما فرصت جبران تدریجی روابط اقتصادی را می دهد.

وی اضافه کرد: بدون تردید ما با لغو تدریجی تحریم ها، روابط اقتصادی خود را با ایران نیز به طور تدریجی جبران می کنیم.

جنتیلونی در پاسخ به این سئوال که، آیا ایتالیا که پیش از تحریم ها نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا محسوب می شد، اکنون می تواند به موقعیت قبلی دست پیدا کند؟، گفت: هدف ما بازگشتن به موقعیت اقتصادی پیش از تحریم ها است و یقین دارم که امتیازهایی هم داریم که به ما در این راستا کمک می کنند، مانند روابط دیرینه اقتصادی و فرهنگی و دوستی که میان ملت هایمان وجود دارد.

جنتیلونی افزود: توافق وین برای ما امید بزرگی است، چه از نظر اقتصادی که نباید آن را کم اهمیت شمارد، چرا که باعث ایجاد کار می شود و چه از نظر جنبه های سیاسی این توافق که امیدواریم به ما اجازه دهد تا بتوانیم همواره روابط خود را با ایران جهت ثبات در منطقه از خاورمیانه تا خلیج فارس و مدیترانه و شمال آفریقا افرایش دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت توافق هسته ای گفت: توافق وین بسیار مهم است. از سویی منافع مشترک مانند داعش و امکان شکست دادن تروریسمی که امروز بسیار خطرناک شده و از سوی دیگر برخی از پرونده ها نظیر سوریه و لبنان وجود دارند که امیدوارم اروپا و ایران بتوانند همکاری مثبتی با هم در این زمینه داشته باشند.

وی افزود: امروز اروپا علاقه مند به یک سیرتکاملی مثبت در مناطق مختلف بحرانی است. ما علاقه ای به تنش و جنگ در لیبی، یمن و یا در سوریه نداریم، بلکه می خواهیم جبهه مشترکی علیه تروریسم باشیم. ما علاقه مند به مشارکت ایران در ثبات منطقه هستیم و در این راه ایتالیا می تواند نقشی پیشتاز داشته باشد.

گفتنی است، ایتالیا در پی توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در وین، تلاش برای کسب مجدد جایگاه خود در اقتصاد ایران در دوران پیش از تحریم ها، را در دستور کار خود قرار داده است.

دولت این کشور در همین راستا وزرای خارجه و توسعه اقتصادی را روز سه شنبه 13مرداد به تهران اعزام می کند تا نخستین گام های واقعی خود را در بازار 80 میلیون نفری ایران که درهایش پس از توافق هسته ای باز شده است، بردارد.

بازار مصرفی ایران برای شرکت های بحران دیده ایتالیایی یک فرصت طلایی و حیاتی برای ادامه فعالیت شان محسوب می شود. فضای اقتصادی بوجود آمده پس از توافق وین، رقابت میان شرکت های ایتالیایی و اروپایی را که در صدد جبران موقعیت از دست رفته خود در ایران هستند، افزایش داده است.

ایتالیا با وجود تحریم های ظالمانه علیه ایران، در این سالها هرگز ارتباطات خود را از دست نداده است. شرکت بیمه اعتباری ساچه به تازگی اعلام کرده که رقبای چینی، هندی و روسی در سال های اخیر محدودیت های کمتری در روابط تجاری با ایران داشته و موفق شدند در این دوران جایگاه مهمی را در این کشور به دست آورند.

بدین ترتیب مسابقه شرکت های ایتالیایی برای ورود به بازار جذاب ایران پس از لغو تحریم های غرب از هم اکنون آغاز شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین