کد خبر: ۵۶۶۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
این در حالی است که علی لاریجانی هنوز محوری ترین شخص در پارلمان است و از حمایت و محبوبیت بسیاری در میان نمایندگان برخوردار است و در جريان همين اهانت ها اكثريت آن ها خواستار برخورد با هتاكان شدند.
علی لاریجانی یک بار دیگر در مجلس مورد حمله لفظی برخی نمایندگان تندرو منتسب به جبهه پایداری قرار گرفت.

خبرآنلاین نوشت:این اولین بار نیست که رئیس اصولگرای مجلس مورد حمله طیف تندرو پارلمان قرار می گیرد و پیش از این نیز سابقه داشته است که برخی نمایندگان وی را مورد انتقاد لفظی قرار داده و به او اهانت کنند.

 علی لاریجانی که امسال وارد هشتمین سال حضور خود در مجلس به عنوان رئیس پارلمان شده است، در دولت گذشته نیز مورد حملات تند منتقدانش قرار گرفته است؛ چه در حرم کريمه اهل بيت (س) در قم که از سوی عده ای خودسر که امروز «دلواپس» شده اند به وی هتاکی شد،  و البته مورد انتقاد رهبري قرار گرفت.  چه در صحن علني بهارستان از سوی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در جریان استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر وقت کار و امور اجتماعی که به نام «یکشنبه سیاه» لقب گرفت و تبدیل به یکی از تلخ ترین روزها در ذهن رئیس مجلس و نمایندگان دوره نهم خانه ملت شده است.

در این میان، جدایی اصولگرایان در مجلس به دو فراکسیون رهروان ولایت (یاران لاریجانی) و اصولگرایان  نیز شاید بر اختلافات افزوده باشد. اما بیشتر انتقادات و تندروی ها نه از سوی فراکسیون رقیب رهروان بلکه از سوی اقلیتی به نام «جبهه پایداری» در مجلس نشات می گیرد که حمله به تیم مذاکره کننده و جواد ظریف در جلسه غیر علنی نمونه دیگری از شیوه این گروه است.

اتفاقا این بار - یعنی در جلسه علنی روز سه شنبه 6 مرداد-  و در جریان بررسی طرحی اقتصادی، نماینده ای که سابقه بداخلاقی و اهانت هایش به خبرنگاران و وزیر امور خارجه بازتاب بسیاری در سطح افکار عمومی پیدا کرد، با توهین به جایگاه هیئت رئیسه، به رئیس فراکسیون رهروان ولایت نیز اهانت کرد که با واکنش کاظم جلالی روبرو شد.جلالی که  در جمع خبرنگاران نیز حاضر شد و بار دیگر به دفاع از  لاریجانی  پرداخت او را به عنوان یک رجل ملی در کشور معرفی کرد.

پس از آن بود که علی لاریجانی در پايان همان جلسه مجلس و پس از جلوس بر صندلی ریاست که از صبح در اختیار محمدحسن ابوترابی فر بود، در پاسخ به تذکر يکي از نمايندگان از اهانت و هتاکی برخی نمایندگان و سیاسیون افراطی عليه وي پرده برداشت  و گفت: برخي گفته بودند که لاریجانی نمی‌گذارد مسائل هسته‌ای در مجلس مطرح شود، چون روحاني و هاشمي لاريجاني را رييس مجلس کرده اند، آخر اين چه حرفي است؟ رئيس مجلس با راي نمايندگان، رئيس مي شود. آيا اين مدل حرف زدن، توهين به مجلس نيست؟

اما حمله به رئیس مجلس از چند هفته قبل و در جریان تصویب طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته ای، از سوی تندروها کلید خورده بود تا جایی که لاریجانی مجبور شد برای تشریح حساسیت موضوع مذاکرات هسته ای و توافق حاصل از آن در پاسخ به مخالفان صريح تر سخن بگوید.

اما دلیل حملات اخیر به رئیس معتدل مجلس چیست؟ ابوذر ندیمی، عضو فراکسیون رهروان ولايت دلایل سه گانه ای را علت اين امر مي داند که موجب حمله دلواپسان و افراطیون مجلس و خارج از مجلس به لاریجانی شده است.‌ از نگاه وي سه گانه ای که در مخالفت با آقای لاریجانی شكل گرفته از دیدگاه وقوف، مصلحت انديشي و سابقه وي درحفظ منافع نظام است.

همچنین رمضان شجاعی کیاسری، دیگر عضو موثر این فراکسیون و از چهره های نزدیک به رئیس مجلس، لاریجانی را حلقه وصل و محور اتحاد اصولگرایان می داند و تصریح می کند که تندروها این را نمی خواهند و به همین دلیل به وی حمله می کنند.

علی مطهری، نماینده مردم تهران در خانه ملت نیز در واکنش به هتاکی های صورت گرفته نسبت به رئیس مجلس، با بیان یک ضرب المثل فارسی که در یک بیت شعر خلاصه شده است، نظر خود را درباره این اتفاق بیان کرد.

حسین سبحانی نیا که تا یک ماه قبل در کنار لاریجانی در جایگاه هیئت رئیسه می نشست نيز هر گونه هتاکی و اهانت به رئیس مجلس و نمایندگان از تریبون مجلس را بد اخلاقی عنوان کرده و می گوید: متوسل شدن به شعارهای عوام فریبانه، زیر سوال بردن افراد و بیان تعابیری که در شان مجلس نیست ، نادرست است.

کمال الدین پیرموذن، نماينده مردم اردبيل نيز توهین های صورت گرفته به رییس مجلس را بسیار نادرست و نسنجیده خواند.

این در حالی است که علی لاریجانی هنوز محوری ترین  شخص در پارلمان است و از حمایت و محبوبیت بسیاری در میان نمایندگان برخوردار است و در جريان همين اهانت ها اكثريت آن ها خواستار برخورد با هتاكان شدند.

 نمایندگان همواره رئيس مجلس را بهترین فرد برای رياست خانه ملت و همچنين مرجع مشورت براي طرح ها و لوایح می دانند و اعتمادشان به او را طی این سال ها در انتخابات هیئت رئیسه با رای بالای خود به ابقای وی در جایگاه رئیس پارلمان نشان داده و امسال نیز آن را تکرار کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین