|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۰
کد خبر: ۵۶۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰
رییس اتحادیه تولیدکنندگان چرم آذربایجان شرقی گفت: قیمت چرم ترکیه در این آن کشور گرانتر از ایران می باشد و به نظر می رسد طی راهبردی ویژه صنعت چرم ایران در حال نابودی است.
مسعود بنابیان روز پنجشنبه در پنجمین همایش ملی صنعت چرم و کفش ایران در تبریز افزود: تداوم این روند تا سه سال آتی تولید و صنعت چرم را در ایران با نابودی مواجه خواهد کرد.

وی گفت: چرم تولیدی ترکیه هم اینک با 50 هزار ریال هزینه کرد به ازا هر کیلوگرم در تهران تحویل خریدار می شود لذا این نوع چرم را می توان به وفور در بازار یافت.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان چرم آذربایجان شرقی افزود: با اینکه قیمت تمام شده چرم در ترکیه با قیمت این محصول در ایران همسان است، دولت آنکارا با اعطای جوایز صادراتی مزیت نسبی برای صادرات این محصول به بازار ایران ایجاد و همین امر چرم ترکیه را برای تولیدکنندگان ایرانی جذابتر می کند.

وی ادامه داد: راهبرد چهار ساله تولیدکنندگان چرم در ترکیه با یک برنامه ریزی می خواهد آینده تولید مصنوعات چرمی ایران را به خود متوجه کند.

بنابیان گفت: از سوی دیگر اقدام سازمان دامپزشکی در خودداری از صدور مجوز واردات پوست خام گاوی موجب شده نرخ این ماده اولیه در بازار ایران گران باشد.

وی با اشاره به اینکه مقابله با قاچاق نیز میسر نیست افزود: باید اقداماتی اساسی انجام داد تا قاچاق توجیه اقتصادی نداشته باشد.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان چرم آذربایجان شرقی با توصیف دولتمردان تدبیر و امید به متخصصان اقتصادی گفت: بدون شک آینده اقتصادی کشور وضعیت بسیار خوبی خواهد داشت اما ارائه راهکارهای لازم برای نجات صنعت چرم اجتناب ناپذیر است.

پنجمین همایش یک روزه ملی صنعت چرم و کفش ایران با حضور مسوولان اتحادیه ها و انجمنهای صنفی صنعت چرم و کفش کشور در تبریز برگزار شد.

سالانه 60 میلیون فوت مربع چرم رویه و 45 میلیون فوت مربع چرم اشبالت در آذربایجان شرقی تولید می شود و 320 کارخانه فعال در این استان 85 درصد تولیدات چرم ایران را در بر می گیرند.

کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه از خریداران چرم آذربایجان شرقی محسوب می شوند و ارزآوری ناشی از صادرت چرم زمینه ای مناسب برای توسعه و حمایت از این صنعت است.

آذربایجان شرقی با ٦٠ درصد، تهران با ٢٢ درصد و مشهد با ١٥ درصد بیشترین سهم تولید چرم را در ایران به خود اختصاص داده اند. ایران ٦/٢ درصد دام و ٣/٢ درصد پوست جهان را در اختیار دارد بنابراین توجه به صنعت چرم کشور بسیار مهم است.

سالانه ٢٠ میلیون جلد پوست گوسفند در کشور تولید می شود که از این مقدار ٨٨ درصد صادر و ١٢ درصد به چرم تبدیل و در داخل مصرف می شود. همچنین سالانه هشت میلیون جلد پوست بز و ٢٠ هزار و ٣٠٠ جلد پوست گاو در ایران تولید می شود که بیشتر به مصرف داخلی می رسد.

حدود هزار واحد صنعتی در زمینه چرم، کفش و پوشاک با اشتغالزایی حدود 140 هزار نفر در ایران فعالیت دارند و چنانچه از تمام ظرفیتهای صنعت چرم استفاده شود برای ٩٠ هزار نفر اشتغالزایی خواهد شد که معادل 45 هزار میلیارد ریال کمک به دولت است.

چنانچه کل پوست تولیدی در ایران به چرم و سپس محصولاتی مثل کیف و کفش تبدیل و مازاد تولید آن صادر شود محصولات چرمی یک میلیارد و ٣٢٥ دلار ارزآوری خواهد داشت و صادرات کفش ایران نیز با رفع موانع می تواند به دو برابر افزایش یابد.

بر این اساس کاهش صادرات سالامبور، به روز کردن کشتارگاهها، کاهش واردات و توجه بیشتر دولتمردان به غول خفته صنعت چرم ایران برای رونق این بخش ضروری است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین