|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۵۴۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
آهنی در پاسخ به وی گفت: دراینجا به عنوان سفیر، امور را برای شرکت های فرانسوی تسهیل خواهم کرد. ولی مسلما، غیبت آنها در ایران، برایشان گران تمام شده است زیرا رقبای شان در محل حضور داشته اند و بیش از شرکت های فرانسوی فعالیت کرده اند و حتی خود آمریکایی ها هم فعالند.
سفیر کشورمان در پاریس با حضور در برنامه تلویزیونی یک شبکه فرانسوی به توضیح مسائلی از توافق هسته ای ایران با 1+5 گرفته تا روابط کشورمان با همسایگان و غرب و همین طور تاکید ایران برای مبارزه با گروههای تروریستی پاسخ گفت.

علی آهنی با حضور در برنامه 64 دقیقه شبکه تلویزیونی " TV5 "به سوالات مجری این برنامه پیرامون توافق هسته ای بین ایران و 1+5 و مسائل منطقه ای و بین المللی پاسخ گفت.

مجری برنامه از سفیر کشورمان پرسید، وقتی شنیدید که توافق هسته ای بین شش قدرت بزرگ و کشور شما، ایران امضاء شد چه واکنشی داشتید؟

وی نیز با بیان اینکه این یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک بود که می تواند به این منطقه متلاطم آرامش را بازگرداند، گفت: این توافق یک توافق ثبات بخش بود که می تواند شفافیت برنامه هسته ای ایران که در سال های اخیر دائما موضوع مهم روز خبری بوده است را تضمین کند. وضعیتی که اجازه نداده بود واقعیت امور آنطور که هست نشان داده شود. این توافق می تواند به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دهد تاسیسات وبرنامه هسته ای مارا که برای همیشه غیر نظامی باقی خواهد ماند و این برای حفظ آرامش در منطقه مهم است را مورد بازرسی قرار دهد. این یک واقعیت است. این توافق همچنین می تواند به شرکت های اروپایی و به طور خاص به شرکت های فرانسوی اجازه دهد که ارتباطات خود را با شرکای ایرانی شان حفظ کنند. توافق می تواند اجازه دهد تحریم ها برداشته شوند. می تواند به شکوفایی اقتصادی ایران که امر مهمی است منجر شود و درد و رنج مردمی که از چند سال پیش زیر بار تحریم های غیر قانونی و ناعادلانه تحمیلی آن قرار داشتند را مرتفع کند.

خبرنگار اعزامی ما تصاویر مربوط به شادی ایرانیان پس از اعلام توافق را در خیابان های تهران تهیه کرده است که شبیه زمان پیروزی در جام جهانی فوتبال در برخی کشورها است. نگاه شما به این خوشحالی ها چگونه است و به اعتقاد شما برای چه مردم این قدر خوشحال هستند؟

آهنی خاطر نشان کرد: می دانید بخاطر تحریم ها مردم خیلی رنج کشیدند جوانانی که می بینید کسانی هستند که منتظر برداشته شدن تحریم ها و شکوفایی اقتصاد ایران و اجرای طرح های مختلف صنعتی و اقتصادی و بازرگانی در کشور هستند که می تواند به آنها تضمین شغل و آینده شان را بدهد که مهم است. مردم ایران با داشتن فرهنگ و تمدنی بسیار غنی و کهن، این شایستگی را دارند که در منطقه و در صحنه بین المللی نقش مهمی ایفا کنند. مسلما بعد از این توافق و برداشته شدن تحریم ها، ایران بهتر خواهد توانست نقش خود را بازی کند، به عنوان یک بازیگر قوی و یک شریک قوی هم برای منطقه و هم برای برخی کشورهای دیگر.

همچنین مجری این نامه خطاب به سفیر گفت، در بین کشورهایی که این توافق نامه را امضاء کردند آمریکا و بخصوص فرانسه حضور دارد. کشوری که شما هم فعالیت تان را به عنوان سفیر ایران انجام می‌دهید و به تازگی دعوتی را از لوران فابیوس انجام داده اید و از وی پرسید: علاقمند هستید که من بعد چه خطی را با فرانسه دنبال کنید؟

سفیر کشورمان در فرانسه با تاکید براینکه باید به آینده نگاه کرد، افزود: فرانسه کشوری مهم است و ما روابطی بسیار قدیمی و متنوع و بسیار مهم داشته ایم. باید به طرف جلو رفت و باید برای توسعه روابط اقتصادی و صنعتی دو کشور یک نقشه راه تهیه کرد. همچین در زمینه روابط فرهنگی و علمی و دانشگاهی هم همینطور باید باشد که برای دو طرف هم مهم هستند. ما به دنبال روابطی مبتنی برعلاقه و احترام متقابل هستیم زیرا ما منافع مشترکی داریم که نه تنها دو جانبه است بلکه با توجه به موضوعات مختلف منطقه و مسایل وبحران ها در منطقه، ایران و فرانسه می توانند مشارکت کنند و این بحران ها را حل کنند.

مجری برنامه با اشاره به استقبال شرکت های فرانسوی برای حضور و سرمایه گذاری در ایران پرسید، آیا شما در قبال این شرکت های فرانسوی رفتار سختی خواهید داشت یا نه این امر را تسهیل خواهید کرد؟

آهنی در پاسخ به وی گفت: دراینجا به عنوان سفیر، امور را برای شرکت های فرانسوی تسهیل خواهم کرد. ولی مسلما، غیبت آنها در ایران، برایشان گران تمام شده است زیرا رقبای شان در محل حضور داشته اند و بیش از شرکت های فرانسوی فعالیت کرده اند و حتی خود آمریکایی ها هم فعالند. شرکت های فرانسوی که البته خود من هم با آنها در ارتباط هستم بسیار علاقمند هستند با ایران کار کنند و سرمایه گذاری کنند ولی همواره در برابر سیستم بسته بانکی قرار داشته اند. البته من می دانم آقای لوران فابیوس وزیر امورخارجه هم درجریان این مشکل هست و به اتفاق همکاران اروپایی شان در حال بررسی هستند که چگونه می توان از فرصت این توافق بهره برد و امور را برای شرکت های فرانسوی که هم علاقمند هستند و هم مایل اند یک همکاری قوی با ایران داشته باشند را تسهیل و تسریع کرد.

مجری: آقای سفیر این توافق در جهان بسیار مورد تمجید قرار گرفت ولی در عین حال صداهای مخالفی هم شنیده می شوند. بخصوص از طرف یکی از کشورهای خاورمیانه و صراحتا اسرائیل، می گوید ترس آن را دارد که این پولی، البته خوب شما همین الان از اقتصاد صحبت کردید، که در اثر برداشته شدن تحریم ها به سوی شما سرازیر می شود، به جنگ افروزان در منطقه مانند حزب الله لبنان یا حماس در فلسطین داده شود. شما امروز به این سخنان و دولت بنیامین نتانیاهو چگونه جواب می دهید؟

آهنی اینطور پاسخ داد: شما می‌دانید اسرائیلی ها همواره مخالف ایران بوده و از سالها قبل تلاش می کردند شایعاتی را علیه ایران تبلیغ کنند تا برنامه هسته ای ایران را به عنوان یک تهدید برای منطقه و برای جهان معرفی کنند که البته واقعیت نداشته است. این توافق بخوبی نشان داد که گفته های آنان بی اساس بوده است و آنها منزوی شده اند و کسی به حرفشان گوش نکرد و حتی در بین خود آمریکایی ها و لابی هایی که در آنجا دارند، و حتی در داخل خود اسراییل آنها مورد انتقاد قرار گرفتند که برچه مبنا و اساسی و چگونه این موضوعات را مطرح می کنند؟ بنابراین آنچه به ما مربوط می شود ما سیاست روشن خودمان را داریم. حتی در زمان تحریم های دشواری که علیه ما وجود داشت ما به این سیاست های روشن خودمان که مخفی هم نبود، ادامه دادیم. ما روابط قوی با حزب الله که یک بازیگر قوی و ثبات بخش است داریم. حزب اللهی که امنیت و ثبات در لبنان را تضمین کرد. مسلما اسرائیلی ها عصبانی هستند زیرا مقاومت حزب الله اجازه نداد کاری که آنها دلشان می خواست انجام شود را انجام دهند.

سوال دیگری که از میهمان این برنامه پرسیده شد مربوط به برخی نگاههای منفی به توافق هسته ای با ایران و علت آن می شد که آهنی در جواب خاطرنشان کرد: بله، مسلما واکنش های بسیار قوی علیه این توافق بخصوص از طرف سعودی ها صورت گرفت که اگر چه به صورت زبانی، از وجود این توافق ابراز خوشحالی می کنند. ولی در عین حال، مفسرین و تحلیلگران نزدیک به مرکز قدرت در عربستان سعودی، روی این موضوع حرف دلشان را زدند که آمریکایی ها در این توافقی که امضاء کردند باید در آن بندهایی را می آوردند که در آن تهران متعهد می شد که از پرونده هایی مانند دخالت در یمن، حمایت از حزب الله لبنان و حمایت از بشار اسد و دخالت در عراق دست بردارد. اگر بخواهیم خلاصه کنیم در امارات و قطر به ایران با عبارت هایی بسیار دیپلماتیک تبریک گفتند بدون اینکه برخوردهای احساسی در آن باشد ولی در عربستان سعودی، این کشور این مجال را داد که مفسرین سیاسی اش این بیان را داشته باشند که ترس ها و تردیدهایشان را بروز دهند و بگویند که این پولی که ایران دریافت می کند را برای بی ثبات کردن چهار کشور عربی منطقه که تهران در آنجا از اهرم های تاثیر گذاری بسیار مهمی برخوردار است مورد استفاده قرار می دهد. یعنی در بغداد، در دمشق، در بیروت، و در صنعا..

سفیر کشورمان در این برنامه تلویزیونی در خصوص عربستان سعودی و اینکه بگفته مجری برنامه بسیاری از ناظرین رقابت های فراوانی را در بحث شیعی و سنی مطرح می کنند نیز این طور توضیح داد: به اعتقاد من این یک اشتباه بزرگ است که بخواهیم در مسیر تمایز ایجاد کردن بین شیعه و سنی حرکت کنیم. به اعتقاد ما سنی ها و شیعیان همه مسلمان هستند که به خدای واحد، یک پیامبر و یک قران اعتقاد دارند و ما باید با هم کار کنیم. این تنها راه برای حفظ و تضمین ثبات و امنیت در این منطقه است. ایران و عربستان سعودی دو بازیگر مهم در جهان اسلام هستند و من خوشبین هستم که بتوانیم در مسیر یک همکاری مشترک و جمعی حرکت کنیم.

مجری در بخش دیگری از برنامه به بحث توافق ایران و 1+5 اشاره کرد و آن را نشان دهنده یک پیروزی بزرگ برای دیپلماسی دانست که در سالهای اخیر به دست آمده است. او ادامه داد: بخصوص که بگوییم آمریکایی ها تلاش می کردند در عراق و افغانستان، از طریق نظامی گری منازعات را حل کنند، ولی با شکستی سخت مواجه شدند. آیا شما از این موضوع بهره می برید تا نقش خودتان را در منطقه بازی کنید؟ زیرا از حزب الله صحبت کردید که در سال 2006 جنوب لبنان را آزاد کرد و این هم موضوعی پذیرفته شده است. می دانیم که امروز نیز این جنبش یک جنبش در حال جنگ محسوب می شود و در سوریه نیز آنها به بشار اسد که یک متحد کشور شما است کمک می کنند. در این شرایطی که منطقه دچار آتش و خون است و شما به طور خاص چه نقشی را می خواهید در منطقه و بخصوص در یمن و سوریه و لبنان و در عراق، بازی کنید؟

سفیر ایران در فرانسه با بیان اینکه، ما سیاست بسیار روشن خود را داریم و مسلما این پرونده هسته ای انرژی و وقت زیادی را گرفت، افزود: هم از وزیرمان و هم از دستگاه دیپلماسی مان. ضمن اینکه ما بقیه را هم فراموش نکرده ایم. با این حال، این توافق می تواند به ایران اجازه دهد نقشی ملموس تر و فعال تر برای حل بحران هایی که در این منطقه متلاطم وجود دارند، بازی کند. مطمئنا در باره آنچه در سوریه، در عراق، در یمن در حال اتفاق است، بدون آنکه بخواهیم مداخله ای کنیم، می توانیم برای آرام کردن اوضاع مشارکت کنیم و مسلما این مشارکت می تواند با مشارکت کشورهایی همچون فرانسه که می توانند در این مسیر باری دهند تکمیل شود. ولی باید یک اراده سیاسی و یک نگاه و یک نظر کاملا واقع بینانه برای این منظور وجود داشته باشد.

آخرین سوالی که در این برنامه مطرح شد مربوط به این موضوع می شد که اگر بحث به قدرت رسیدن سازمان دولت اسلامی، نبود شما نمی توانستید به صحنه بین المللی بازگردید؟ زیرا آمریکایی ها روی این موضوع حساب می کنند که شما توانسته اید دوباره به جمع کنسرت ملل بازگردید.

آهنی خطاب به مجری تصریح کرد: ببینید، مقداری واقع بین باشیم، آیا واقعا ایران از کنسرت ملل منزوی شده بوده است؟ مگر اینکه فقط بخواهیم بگوییم جامعه بین المللی به کشورهای 1+5 خلاصه می شود. درحالی که اینطور نیست. جامعه بین المللی بخوبی از داشتن رابطه ای خوب با ایران استقبال کرده است و بدیهی است این استقبال از سالها قبل از همان زمان انقلاب اسلامی ایران وجود داشته است ولی موضوع هسته ای روابط ما را، بخصوص با کشورهای غربی تحت تاثیر قرار داد و این توافق می توند به ما اجازه دهد صفحه دیگری را باز کنیم که می تواند اجازه دهد همکاری های متنوعی را با کشورهای مختلف و یقینا براساس احترام متقابل آغاز کرد. در باره گروه ترویستی داعش که مدعی داشتن دولت اسلامی هستند هم باید گفت که آنها هیچ ارتباطی با اسلام ندارند زیرا اسلام هرگونه اقدام تروریستی و تهدید کردن افراد بی گناه را محکوم می کند. بنابراین ما در مبارزه با تروریسم و مبارزه با افراطی هایی که پدیده هایی تهدید آمیز نه تنها برای کشورهای منطقه و خارج از منطقه بوده اند، جدی هستیم.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین