کد خبر: ۵۳۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰
قرار بود امروز(سه شنبه) آخرین مهلت یک هفته تمدید مذاکرات برای برداشتن آخرین موانع از پیش پای توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 باشد، اما بامداد امروز از تمدید دو روز دیگر خبر داده شد که بیانگر دقت ها و حساسیت ها در مراحل پایانی کار است.
به نقل از پایگاه خبری شبکه المنار، در وین اعلام شد که 91 درصد بندهای توافق بین ایران و گروه 1+5 با موفقیت همراه بوده و اکنون در مقابل آمریکا و غرب فقط پیچیدگی خلاص شدن از فشارهای لابی صهیونیستی در واشنگتن که سخت در پی امنیت رژیم اشغالگر فلسطین و از سوی دیگر قانع کردن رژیم وهابی سعودی است که از پیروزی های ایران در سطوح منطقه ای و بین المللی نگران و وحشت زده است.

ادامه گزارش المنار به شرح زیر است:

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا که نیمه آخر دومین دوره ریاست جمهوری را سپری می کند، از لابی صهیونیستی در جریان انتخابات راضی نبود و می خواهد دوره ریاست جمهوری خود را با موفقیتی تمام کند که آن پایان پرونده هسته ای ایران است.

او قصد دارد به ملت آمریکا این توجه را بدهد که رویکردهای حزب دمکرات در سیاست خارجی همواره مسالمت آمیز است، برعکس حزب جمهوری خواه که برای آنها مشکلات و سختی هایی را ناشی از مداخله مستقیم نظامی در افغانستان و عراق به ارث گذاشت.

تاریخ آمریکا به وقایع شرم آور و ننگین از گرفتار شدن در باتلاق ویتنام تا شام معروف است و اوباما می خواهد از این باتلاق خارج شود.

اوباما در صدد راضی کردن نتانیاهو که همواره به او یورش می برد و یا شاهزاده های وهابی که می خواهند مانع توافق هسته ای بشوند، نیست، بلکه تصمیم او منتظر یک نرمش ایرانی است که حاضر نیست به اندازه یک بند انگشت از حقوق و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران کوتاه بیایند، به ویژه اینکه ایران دارای چهار نقطه قوت است که اگر همه ملت های جهان جمع شوند، نمی توانند آنها را از این کشور سلب کنند.

1- ایران بر اساس منطق دینی قصد ایجاد زرادخانه هسته ای ندارد، زیرا یک سلاح کشتار جمعی محسوب می شود و فتوای بالاترین مرجع دینی و روحانی در جمهوری اسلامی ایران عدم اجازه استفاده از سلاحی است که به بی گناهان آسیب و ضرر وارد می کند.

بر این اساس همه هشدارهای بین المللی از زمان تحمیل تحریم ها بر ایران در یک دهه گذشته، با مقاومت ملت ایران و دفاع از حقوقش برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای فنا شده است.

اکنون ایران در این زمینه و با اعتراف بین المللی، به حقوق کاملش به پیروزی دست یافته و حتی قبل از توافق هسته ای، تحریم های آمریکایی - غربی را شکسته است.

ولادیمیر پوتین در حاشیه همایش اخیر سن پترزبورگ در پیشنهادی مفتوح بر آمادگی روسیه برای تحویل انواع سلاح و تجهیزات نظامی به ایران تاکید کرد و حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه آینده برای اتخاذ گام هایی به منظور تکمیل روابط بین دو کشور به مسکو سفر خواهد کرد.

2- سلاح هسته ای در سطح جهان یک سلاح بازدارنده مربوط به دوران جنگ سرد است و یک سلاح راهبردی هجومی و یا دفاعی نیست.

هر طرفی که این سلاح را در اختیار دارد، به طور اساسی جرات استفاده از آن را ندارد، زیرا حتی طرفی را که از آن استفاده می کند، نابود خواهد کرد.

این حماقت آخرین بار در سال 1945 میلادی در جریان تجاوز آمریکا علیه هیروشیمای ژاپن رخ داد و تاکنون آمریکا بهای آن را می پردازد.

3- هنگام دیدار هفته گذشته یوکی آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژِی اتمی از ایران برای فعال کردن مذاکرات هسته ای در وین، ایران لفظ بازرسی را از قاموس فشارهای برخود پاک کرد و آن را با عبارت نظارت مشروط با موافقت ایران جایگزین کرد.

شرط دیگر ایران برای اثبات نظر ناظران بین المللی در خصوص ضرورت بازرسی این است که موضوع به سازمان ملل برای بررسی دلایل بازرسی احاله شود و در صورت احساس نیاز نباید مستقیم به تحریم ضد ایران متوسل شوند.

بازگشت دیروز هیات آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران بیانگر فضای تفاهمی است که به یک پایان مثبت ختم خواهد شد.

4- در حاشیه پیروزی هسته ای ایران، تهران از سال 2011 تاکنون معادله وجود خود به عنوان یک قدرت نظامی برتر در سطح منطقه ای را اثبات کرده است. مبنای تحرکات و اقدامات ارتش ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر خلاف ارتش های مزدور در منطقه از جمله در منطقه خلیج فارس که تحت فرمان خاندان های پادشاهی و حاکم هستند، میهن دوستی، عدالت، ایمان و پذیرش ولایت مطلق و ارشادهای ولی فقیه و حمایت از ملت ایران است.

قدرت نظامی شگفت انگیز ایران که در سایه تحریم ها ایجاد و بنا شده، جایگاه راهبردی این کشور در تنگه صدور نفت (هرمز) و نفوذ سیاسی آن ناشی از شفافیت در سیاست خارجی و حتی گشاده رویی در مقابل دشمنان، نیاز به ایران در سطح امنیت منطقه ای را به ویژه در رویارویی با تروریسم ضروری ساخته است.

هیچ یک از اهداف تجاوز خبیثانه وهابی های سعودی و ائتلاف تحت سرکردگی آنها برای نابود کردن کشور فقیر یمن که از نفوذ در آن و دیکته مطالبات خود عاصی مانده اند، تحقق نیافته، بلکه شعله های آتش اکنون به سوی جنوب عربستان کشیده شده و این منطقه که در تیررس موشک های یمنی قرار دارد، رفته رفته از ساکنانش تخلیه می شود.

با بازگشت هیات یمنی اعزامی از ریاض به ژنو و ادامه ابتکار عمل عمان، هرگونه امکان نقش آفرینی سعودی ها در مذاکرات یمنی - یمنی از بین رفت و ارکان اساسی یمن در صنعا و در حضور فرستاده سازمان ملل فقدان مشروعیت عبدر ربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری و دولت خالد البحاح را اعلام کردند.

اکنون مسیر در یمن به سوی تشکیل شورای ریاست جمهوری موقت برای اداره گفت وگوها و احیای روند امور سیاسی به ابتکار مشترک روسیه، ایران و عمان حرکت می کند.

آمریکا به این امر اذعان و سعودی ها هم به شکست در مقابل ایران در عراق و یمن به طور ضمنی اعتراف کرده اند و این در حالی است که به زودی پیروزی قاطع ایران از دروازه بین المللی اعلام خواهد شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین