|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
کد خبر: ۵۳۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸
مرد جوان ادامه می دهد: «آنها به من گفتند، مادر و پدرم را می شناسند و در نزدیکی من زندگی می کنند. گفتند می توانند مادر و برادرم را بگیرند یا بمبی به خانه ام پرتاب کنند.»
آژانس های اطلاعاتی غربی معتقدند تونسی ها در راس فهرست نیروهای خارجی هستند که به سمت داعش سرازیر می شوند و مقامات تونسی شهر کاسرین را به عنوان مسیر اصلی سربازگیری این گروه تروریستی شناسایی کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از سی ان ان، شهر کاسرین که زمانی به دلیل نقش مرکزی که در انقلاب تونس داشت، شهرت یافته بود حال به دلیل آنکه به منبع رادیکالیزه کردن مردان جوانی که به سوریه و لیبی هجوم می برند، تبدیل شده به بدنامی از آن یاد می شود.

کاسرین در 30 کیلومتری مرز تونس با الجزیره قرار دارد و همین جغرافیا کاسرین به منطقه‌ای ایدئال تبدیل کرده است چرا که محل برخورد نیروهای جنگجو از هر دو کشور است. و پستی بلندی های رشته کوه های چامبی، علیرغم تلاش های دولت برای ریشه کن کردن تروریست ها، پوشش خوبی برای اردوگاه های آموزشی تروریستی است.

در محله فقرنشین الظهور در کاسرین خیابانی وجود دارد که به نام «جهاد» شهرت یافته و دلیل آن تعداد بالای خانواده هایی است که پسران شان یا گم شده، یا مرده یا به زندان افتاده اند.

خبرنگار سی ان ان در ادامه می نویسد: نخستین مسئله ای که تعجب آور است، تعداد مردان جوانی است که در میانه روز بدون آنکه کاری برای انجام دادن داشته باشند، در حال گشت زدن هستند. زمانیکه دوربین های خود را روشن می کنیم، بعضی از آنها شروع می کنند به نشان دادن جای زخم هایشان. آنها می گویند این زخم ها یادگار شرکت در جنگ با نیروهای امنیتی دیکتاتور سابق، زین العابدین بن علی است که پیش از سرنگونی در سال 2011، برای 23 سال بر تونس حکومت کرد.

آنها برای یک زندگی بهتر جنگیده بودند اما در ناارامی های پس از انقلاب، فقر و بیکاری شهر کاسرین به محل سربازگیری داعش تبدیل شده است.

«آنها به من یاد دادند چطور نماز بخوانم»
در یکی از خانه ها، یک مرد جوان به شرط محرمانه ماندن هویتش می پذیرد که با ما صحبت کند. او حرف هایش را اینطور آغاز می کند: «من می نوشیدم و سیگار می کشیدم، تصمیم گرفتم به مسجد محله بروم و راه خود به سوی خدا را پیدا کنم. آن موقع بود که با آنها آشنا شدم. آنها به من یاد دادند که چطور نماز بخوانم.»

بعد مشخص شد که منظور این پسر جوان از «آنها»، شبه نظامیان داعش بوده اما او مدعی است که در آن زمان آنها را نمی شناخته است. او می گوید تمام آنچه می دانسته این بوده که به دنبال پاسخ بوده و آنها جواب ها را در بسته هایی آماده داشتند.

او در ادامه می گوید: «شاهد بودم که آنها جلسات خصوصی و کوچک خود را دارند و من هم به مباحث شان پیوستم. آنها از چگونگی رسیدن به بهشت و اینکه وظایف ما به عنوان یک مسلمان چیست، می گفتند.»

آنچه این مرد جوان گفت، پژواک همان چیزی بود که در بخش های دیگر شهر کاسرین شنیدم. در حالیکه سربازگیری در غرب بیشتر به صورت آنلاین صورت می گیرد، اینجا عملیات به صورت کاملا آشکار انجام می شود.  

«بکش یا کشته شو»
برای این مرد جوان همه چیز در ساعات اولیه یک روز صبح اتفاق افتاد، زمانیکه پلیس به محل تجمع آنها حمله کرد و از آن به بعد او به مسجد نرفت و از آنجایی که پلیس او را متهم به همکاری با تروریست ها کرده بود سه روز را در زندان و سه روز را در تونس (پایتخت تونس) گذراند. پس از آزادی در خانه ماند اما به گفته او، اوایل سال جاری تهدیدهای داعش از طریق فیس بوک شروع شد. آنها به او گفته بودند که می دانند کجا زندگی می کند. می خواهید بدانید گناهش چیست؟ نپیوستن به آنها.

مرد جوان ادامه می دهد: «آنها به من گفتند، مادر و پدرم را می شناسند و در نزدیکی من زندگی می کنند. گفتند می توانند مادر و برادرم را بگیرند یا بمبی به خانه ام پرتاب کنند.»

او که ترسیده بود پذیرفت که با تروریست های داعش دیدار کند. آنها جلسه ای تشکیل دادند و طی آن مردی خود را فرمانده داعش معرفی کرده بود به وی گفت: «ما شغلی برای تو داریم.»

مرد جوان می گوید: «آن زمان بود که فهمیدم یا باید کشته شوم یا بکشم.»
منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین