|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵
کد خبر: ۵۲۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۲
در و پنجره‌های باز خانه که از چند ماه گذشته میزبان باد و باران و طوفان‌اند و هیچ کس انگار خیال بستن آن‌ها را ندارد، منتظرند تا اگردستی نتوانست به تخریب‌ بزرگترین خانه‌ی تهران بلند شود شود، بالاخره نزولات آسمانی و شرایط جوی خود پیشقدم باشند.
بلاتکلیفی «بزرگترین خانه‌ی تهران» در حالی هنوز ادامه دارد که شنیده‌هایی جدید از شب گذشته (جمعه 12 تیر) خبر از هجوم دوباره‌ی لودرها به کاخ «ورسای ایران» می‌دهند.

آذرماه سال گذشته بود که نخستین خبرها از تهدید به تخریب «بزرگ‌ترین خانه‌ی تهران» معروف به «کاخ ورسای ایران» یا همان عمارت «ثابت پاسال» منعکس شد. بنایی که هرچند اتفاقات تاریخی زیادی را قبل و بعد از انقلاب اسلامی در خود داشت، اما به‌ دلیل شرایط ویژه‌اش بیشتر کارشناسان یا مسئولان میراث فرهنگی تا آن زمان نامش را هم نشنیده بودند.

اما بالاخره مشخص شد طرح تفصیلی تهران به عنوان یک طرح جامع،‌ تیزی تیغ را بر گردن بزرگ‌ترین خانه‌ تهران گذاشته است و هر روز بیشتر از قبل آن را تهدید می‌کند، حتی وسوسه‌ها برای با خاک یکسان کردن و قد علم کردن مجتمعی با پهنه کلان (M) و پهنه (M111) یعنی مختلط تجاری، اداری و خدمات مسکونی براساس آن‌چه در طرح تفصیلی جدید شهر تهران اعلام شده بود تا برجی 9 طبقه بالای زمین و با تراکم ساختمانی 440 درصد و حداقل ضریب سکونت 50 درصد برای خانه‌ای که حالا چیزی معادل 800 میلیارد تومان قیمت دارد، زیاد بود.

بزرگترین خانه تهران

از سوی دیگر، مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی که از ابتدا ادعا می‌کردند چیزی درباره‌ی این خانه نمی‌دانند نظر دادن برای ثبت شدن این بنا را منوط به اجازه‌ی مالک خانه و بررسی کارشناس و اعلام نظر قطعی او می‌دانستند، تا این‌که آن‌ها یک کارشناس میراث فرهنگی با پلیس امنیت به داخل خانه راه یافت و خانه را بررسی کرد، اما تنها اظهار نظر از سوی مسئولان میراث فرهنگی استان تهران پس از این بررسی، اظهار نظر مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران بود که اعلام کرد خانه ارزش ثبت ندارد، اظهار نظری که یک روز بعد توسط محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تا زمان تشکیل جلسه‌ی شورای فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری لغو شد.

این در حالی است که هنوز جلسه‌ی شورای فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم برای این خانه تشکیل نشده است.

حالا براساس مشاهدات خبرنگار ایسنا (شنبه 13 تیر) به جز لودری که ماه‌هاست پایش به این خانه‌ی بزرگ باز شده و زیرسایه‌ی درخت‌ها جاخوش کرده‌ و یک دستگاه جرثقیل بزرگ درست کنار ورودی کوچه‌ منتهی به این خانه و مقابل دیوارهای بلند هیچ دستگاه دیگری نیست، اما وجود این جرثقیل از دو روز گذشته در این مکان باز هم دل‌نگرانی‌هایی را برای دوستداران میراث فرهنگی و حتی همسایگان این خانه به وجود آورده است!

بزرگترین خانه تهران

در و پنجره‌های باز خانه که از چند ماه گذشته میزبان باد و باران و طوفان‌اند و هیچ کس انگار خیال بستن آن‌ها را ندارد، منتظرند تا اگردستی نتوانست به تخریب‌ بزرگترین خانه‌ی تهران بلند شود شود، بالاخره نزولات آسمانی و شرایط جوی خود پیشقدم باشند.

اما همسایه‌های این خانه‌ی بزرگ که برخی از آن‌ها حتی دلخوشی‌شان برای ساکن شدن در این منطقه وجود این خانه و دار و درخت آن بوده هم نگران آینده‌ای هستند که سرمایه گذاران برای این خانه برنامه‌ریزی کرده‌اند.

به گفته‌ی یک مرد 50 ساله که ده سال است در این منطقه زندگی می‌کند، شب قبل از نوروز سال 93 و وقتی همه جا تعطیل بود از نیمه‌های شب 10 تریلری درختان کاخ ورسای «ایران» و خاک این خانه را تا صبح زیرو رو و چیزی حدود 50 درخت سرزنده را زنده به گور کردند، و بقیه درختان را هم با آب ندادن خشکاندند.

حالا «بزرگترین خانه‌ی تهران» مانده با نگرانی‌ها و اظهار نظرهایی که باز هم گریبان‌اش را گرفته‌اند تا با تخریب خانه برجی دیگر به برج‌های بلند و نیمه بلند خیابان «نلسون ماندلا» اضافه کنند ...









ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین