|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
کد خبر: ۵۲۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
تازه ترین اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس نشان می‌دهد که آمریکا نه تنها از آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان جاسوسی تلفنی می‌کرده بلکه برخی از وزرای آلمان نیز هدف شنود و جاسوسی آمریکا قرار گرفته‌اند.
به نقل از روزنامه آلمانی زوددویچه زیتانگ، اسناد فاش شده از سوی وبسایت ویکی لیکس حاکی است که آژانس امنیت ملی آمریکا نه تنها آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را هدف شنود و برنامه جاسوسی قرار داده بلکه از برخی وزرای کابینه دولت آلمان نیز جاسوسی کرده است.

پس از افشای اسناد ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2013 میلادی، مبنی بر جاسوسی گسترده آمریکا از کشورهای خارجی، روابط آمریکا و آلمان دچار تنش شد. البته تحقیقات در خصوص جاسوسی از تلفن همراه مرکل ماه گذشته به خاطر فقدان شواهد و اسناد کافی، متوقف شد.

ولی بر اساس تازه ترین اسناد فاش شده، آژانس امنیت ملی آمریکا برنامه های جاسوسی خود را محدود به مرکل نکرده و از سایر وزرای دولت آلمان از جمله وزیر اقتصاد، کشاورزی و دارایی نیز جاسوسی کرده است.

اسناد ویکی لیکس حاوی 69 شماره تلفن است که هدف برنامه جاسوسی آمریکا قرار گرفته و این شماره تلفن ها مربوط به وزرا و مقام های ارشد آلمانی بوده است. این فهرست مربوط به جاسوسی های آمریکا از آلمان طی سال های 2010 تا 2012 میلادی بوده است.

زیگمار گابریل وزیر اقتصاد فعلی آلمان و معاون صدر اعظم نیز از جمله افرادی است که هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفته است.

این فهرست نشان می دهد که اسکار لافونتاین وزیر دارایی سابق آلمان نیز هدف برنامه جاسوسی قرار گرفته است. گرچه این جاسوسی مربوط به سال 1999 میلادی بوده ولی این شماره تلفن همچنان فعال بوده و در دوره وزارت ولفگانگ شویبله وزیر دارایی فعلی آلمان نیز زنگ می خورد.

منتقدان، رئیس دفتر مرکل را متهم کرده اند که برای همکاری آژانس اطلاعات خارجی آلمان با آژانس امنیت ملی آمریکا در جاسوسی از شرکت ها و مقام های اروپایی، چراغ سبز نشان داده است.

در صورت اثبات این اتهامات، محبوبیت مرکل به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. مرکل تحت فشار زیادی قرار گرفته است تا فهرست اهداف مورد نظر آمریکا برای جاسوسی از سوی سرویس اطلاعات خارجی آلمان را فاش کند.

زمینه این‌گونه همکاری‌ها توافقی بود که در سال 2002 بین این دو سازمان اطلاعاتی بسته شد که بر اساس آن سازمان اطلاعات امنیت آلمان به‌سفارش آژانس امنیت ملی آمریکا از ارتباطات ماهواره‌ای در مناطق بحرانی مانند سومالی و افغانستان جاسوسی می‌کرد.

افشاگری های جدید ویکی لیکس حاکی است که آژانس امنیت ملی آمریکا حداقل از سال 2006 تا ماه می 2012 میلادی از 3 رئیس جمهور فرانسه نیز جاسوسی می کرده است.

اسناد ویکی لیکس شامل خلاصه مذاکرات بین مقام های دولت فرانسه در خصوص بحران مالی جهان، آینده اتحادیه اروپا ، روابط دولت اولاند و دولت مرکل و اختلاف بین دولت های فرانسه و آمریکا بر سر جاسوسی آمریکا از فرانسه است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین