وی افزود: واردات کالاهای تجاری از سطحی که قبل از شروع بحران در یمن بود، به 15 درصد کاهش یافته و لازم است تا کشتیهای تجاری به بنادر یمن بازگردند، زیرا یمن برای تامین مایحتاج به میزان 90 درصد بر این واردات تکیه دارد.
اوبراین با ترسیم اوضاع انسانی در یمن گفت: 160 مطب پزشکی در یمن تعطیل شده است و نظام بهداشتی در آستانه فروپاشی قرار دارد.
وی همچنین درباره احتمال شیوع تب دنگی و بیماری فلج اطفال در این کشور هشدار داد.
براساس آمارهای سازمان ملل متحد، درگیریها در یمن از مارس 2015، 2هزار و 800 کشته و 13 هزار مجروح برجای گذاشته است که هزار و 400 نفر از کشتهها غیرنظامی بوده اند.
کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد با اجماع بر لزوم اجازه ورود کالاهای تجاری به یمن به دلیل مسایل انسانی تاکید کردند؛ چرا که مردم یمن به غذاها و سوخت های وارداتی تکیه دارند.
شورای امنیت سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از وخامت اوضاع انسانی در یمن، طرف های کمک کننده را به سخاوت بیشتر در کمک به یمن دعوت کرد.
این شورا همچنین از گروه های یمنی خواست که آتش بس برای ارایه کمک های انسانی را برقرار کنند و مذاکرات را بدون پیش شرط و با حسن نیت از سربگیرند.
شورای امنیت سازمان ملل خواهان جمع آوری کمکهای انسان دوستانه به ارزش یک میلیارد و 600 میلیون دلار شده است، اما تاکنون فقط 10 درصد این مبلغ جمع آوری شده است.