|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۶
کد خبر: ۵۱۸۸۹
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳
رئیس جمهور ادامه داد: یک فرد هر که می‌خواهد و دارای هر مرام و هر سمت سیاسی و گرایش هم که می‌خواهد باشد وقتی به خانه قضا مراجعه می‌کند آنجا خانه عدل و انصاف و برابری و اجرای حق و عدل است و مردم باید این موضوع را در مقام عمل ببینند و لمس کنند و افراد عمومی جامعه و جهان آن را پذیرا باشند.

رئیس جمهور تصریح کرد که حاکم در جامعه اسلامی قدرت سیاسی ، نظامی و مالی نیست.

  حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم گرامی‌داشت هفته قوه قضاییه که امروز با حضور سران قوا برگزار شد، گفت: دستگاه قضا برای همه کشورها و نظام‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، اما برای نظام جمهوری اسلامی ایران ویژگی خاصی دارد.

وی افزود: شاید در دنیا وقتی به نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه می‌کنند خیلی توقع نداشته باشند که نظام صنعتی ما با نظام صنعتی دنیا متفاوت باشد. و یا این که مدرنیزه کردن کشاورزی ما با تحولات کشاورزی دنیا فرق داشته باشد. حتی در مورد نظام بهداشت و درمان ما و نظام فناوری وعلم و دانش ما نیز همینطور است.

وی تاکید کرد‌: آن چیزی که مورد توقع و انتظار ویژه از جمهوری اسلامی ایران است یک دستگاه قضای قوی کارآمد در دسترس همگان است.

روحانی با بیان اینکه ما همواره بر اصل عدالت و به ویژه عدالت علوی تاکید کرده‌ایم اظهار کرد: امروز همه دنیا و نسل جوان ما داخل و خارج به دستگاه قضای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک دستگاه قضای نمونه اسلامی و علوی چشم دوخته اند و از آن انتظارات بسیاربالایی دارند. قضایی که همه ملت ، مردم ، متظلمین و شاکیان را برابر ببیند و همچنین بین شیعه و سنی مسلمان و مسیحی این قوم و آن قوم ،این جناح و آن جناح و این حزب و آن حزب کوچکترین تفاوتی قائل نباشد.

رئیس جمهور ادامه داد: یک فرد هر که می‌خواهد و دارای هر مرام و هر سمت سیاسی و گرایش هم که می‌خواهد باشد وقتی به خانه قضا مراجعه می‌کند آنجا خانه عدل و انصاف و برابری و اجرای حق و عدل است و مردم باید این موضوع را در مقام عمل ببینند و لمس کنند و افراد عمومی جامعه و جهان آن را پذیرا باشند.

روحانی با بیان این که امروز بار بسیار سنگینی بردوش دستگاه قضایی‌ ما است اظهار کرد:‌ما امروز در کشور به حرکت ، توسعه و پیشرفت نیاز داریم و در شرایطی هستیم که باید زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی آماده و سرمایه و فناوری‌ را بیشتر جذب و جلب کنیم و مگر این ها بدون حمایت دستگاه قضا امکان پذیر است.

رئیس جمهور شرط اول توسعه را وجود دستگاه قضای کارآمد در کشور دانست و اظهار کرد: یک روزی بود که جوامع، جوامع کوچکی بودند و مردم از نزدیک یکدیگر را می‌شناختند و معاملات به صورت ساده انجام می گرفت و اگر هم دعوایی رخ می‌داد ریش سفید محل آن را حل و فصل می‌کرد اما امروز شکل معاملات تغییر و جامعه گسترش پیدا کرده است و شرایطی به وجود آمده که شخص پول می‌دهد و کاغذی دریافت می‌کند تا یک سال بعد کالای مورد نظر خود را دریافت کند. در حالی که فرد و یا کالاهای مورد نظر خود را ندیده است و در واقع اعتمادش به قرار داد و یا همان کاغذ است.

روحانی با طرح این پرسش که در نهایت پشتوانه همه قرارداد‌ها کیست؟گفت: اگر اختلاف و دعوایی پیش آمد و ادعایی مطرح شد پشتوانه دستگاه قضا است و به خاطر عدالت قاضی و انصاف دستگاه قضاست که شخص پول می‌دهد به آینده زندگی خود امید ببندد.

رئیس جمهورخاطر نشان کرد:‌با دستگاه قضا است که مردم حیات و زندگی و حقوق مالکیت و آبرو و حیثیت و حتی حق آزادی بیان و آزادی اندیشه را برای خود می‌بینند و با پشتوانه این دستگاه است که این اطمینان در جامعه به وجود می‌آید . دیروز هر کس قدرت داشت حاکم بود و آن کسی که می‌توانست با قدرت زور و پول دهان طرف مقابل را ببندد و حق حاکمیت او را زیر سوال ببرد و این در حالی است که در حکومت اسلامی به جای قوت و قدرت عدل وانصاف دستگاه قضا می‌نشیند.

وی ادامه داد:‌در جامعه اسلامی حاکم قدرت سیاسی و نظامی و مالی و هیچ یک از این ها نیست، بلکه حاکم در مسیر، حکم خدا و احکم الحاکمین واقعی عدل و داد و قانون است و این قاضی است که در اتاق قضاوت قانون و وجدان و خدای را می‌بیند و بر مبنای آن حکم صادر می‌کند.

رئیس جمهور ادامه داد: ‌اگر ما امروز بخواهیم شرایط را درزمینه‌های اقتصادی وسایر زمینه‌ها به وجود بیاوریم بدون فعالیت دستگاه قضا امکان پذیر نخواهد بود.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با مورد توجه قرار دادن ضرورت مبارزه با فساد اظهار کرد: آیا مبارزه با فساد به غیر از هماهنگی قوا در کنار یکدیگر و به ویژه دستگاه قضایی امکان پذیر است؟ و آیا ‌می‌توان بدون دستگاه قضا با فساد مبارزه کرد؟ البته اولین قدم در زمینه‌ی فساد پیشگیری است.

وی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم، بر قانون‌گرایی، از بین بردن امضاهای طلایی، ایجاد شفافیت در اطلاعات ، همچنین از بین بردن استثنائات در قانون و یا به حداقل درآوردن آن ، مدرن کردن سیستم اداری و دولت الکترونیک تصریح کردو گفت:ه قانون بهتر، شفافیت بیشتر و دستگاه اداری چابک‌تر می‌تواند مانع از فساد باشد اما در عین حال اگر فسادی رخ داد لازم است تا با همکاری سه قوه با آن مبارزه کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه در این راستا باید مسیر معتدلی را انتخاب کرد گفت:‌ سازمان بازرسی کشور می‌تواند یاری‌گر خوبی برای سلامت جامعه و دستگاه اجرایی ما باشد. ضمن این که اگر مقداری سخت‌گیری‌ها بیش از حد و باعث توقف مدیریت شد این درست نیست و باید به گونه‌ای عمل کنیم که جرات را از مدیران جامعه نگیریم. امروز گاهی می‌بینیم در دستگاه اجرایی چه در بانکها و چه در بخش‌های دیگر قدرت تصمیم‌گیری از مدیران سلب می‌شود. باید حواسمان جمع باشد که اینجا هم متعادل ، عادلانه و حساب شده و علمی برخورد کنیم.

روحانی در ادامه گفت: دستگاه قضایی ما در همه زمینه‌ها پیشرفت کرد اما در عین حال باید از تجربه دیگر کشورها استفاده کرد. و قوانین را با تهیه لوایح قضایی روز آمد کنیم.

وی با بیان این که خوشبختانه عالمی فاضل و فرزانه همچون آیت‌الله آملی لاریجانی در صدر دستگاه قضا حضور دارند که با جهان و دنیا و شرایط و نوین کاملا آشنا هستند گفت: لازم است تا لوایح و قوانین را برطرف کنیم و دستگاه قضایی ما باید برای همه شفاف باشد و حتی اگر قانون هم شفاف باشد لازم است تا رویه‌های قضایی ما نیز به صورت شفاف در اختیار مردم قرار بگیرد.

روحانی گفت: کاملا این موضوع را می‌بینیم که ممکن است از یک قانون واحد تفسیرهای متعددی شود و قاضی در مقام صدور رای از قانون استنباط خاصی دارد. در این راستا اولا گاهی مقدمه حکم از خود حکم مهمتر است ، در برخی از کشورها اساسا قضا بر مبنای رویه‌های قضایی است و بنابراین رویه‌های قضایی باید تدوین و منتشر شود تا همه مردم و بخش‌های مختلف اقتصادی واجتماعی و سیاسی به خوبی حس کنند که قانون از دید قاضی چیست؟ باید این موضوع را در اختیار جامعه بگذاریم تا اعتماد مردم به دستگاه قضایی و آینده‌شان بیشتر شود.


ادامه دارد...

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین