کد خبر: ۵۱۵۳۰
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۴
وی تاکید کرده که مردم نگران فرآورده های گوشتی موجود در بازار نباشند، چراکه نظارت خوبی از سوی سازمان استاندارد روی این محصولات وجود دارد و حتی اگر خمیرمرغ تولید هم شود ما به جد به دنبال این هستیم که در فرآورده‌های گوشتی استفاده نشود و این موضوع را پیگیری می کنیم.
خمیرمرغ که سال‌هاست در ایران به عنوان مواد اولیه برای تولید فرآوده‌های گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، چندی است به یکی از اختلافات وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی تبدیل شده است، چراکه یکی آن را غذای سگ و گربه می‌داند و دیگری اعلام می کند که هیچ مشکلی برای استفاده از آن در سوسیس و کالباس وجود ندارد.

 خمیر مرغ که به معنی گوشت جدا شده از استخوان مرغ به روش مکانیکی است، یکی از پرمصرف‌ترین مواد اولیه‌ای است که روزگاری در فرمولاسیون تولید فرآورده‌های گوشتی حرارت‌دیده مانند سوسیس و کالباس استفاده می‌شد اما امروز به گفته مسئولان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد نباید در غذای انسان مورد استفاده قرار گیرد.

این درحالی است که رییس سازمان دامپزشکی می‌گوید خمیر مرغ، ماده اولیه مورد استفاده در همه کارخانه‌های صنعتی تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی در اروپا و آمریکاست که اولین بار در سال 1940 در ژاپن این روش برای جداسازی گوشت آبزیان از استخوان مورد استفاده قرار گرفت.

اما نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد طی چندین بار رسما اعلام کرده که به هیج وجه اجازه مصرف خمیرمرغ در فرآورده‌های گوشتی داده نمی‌شود و در آخرین اظهارات خود نیز اعلام کرده که خمیرمرغ می تواند برای خوراک دام، غذای سگ و گربه یا در موارد دیگری که هنوز خیلی آن‌ها را شناسایی نکرده ایم و وظیفه ما هم نیست استفاده شود، اما اجازه استفاده از آن را در فرآورده های گوشتی نخواهیم داد.

وی تاکید کرده که مردم نگران فرآورده های گوشتی موجود در بازار نباشند، چراکه نظارت خوبی از سوی سازمان استاندارد روی این محصولات وجود دارد و حتی اگر خمیرمرغ تولید هم شود ما به جد به دنبال این هستیم که در فرآورده‌های گوشتی استفاده نشود و این موضوع را پیگیری می کنیم.

اما از سوی دیگر مهدی خلج، رییس سازمان دامپزشکی در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت تولید خمیرمرغی که در کارگاه‌های تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی و در اماکنی با عنوان تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی حرارت‌ دیده صورت می گیرد، هیچ منعی ندارد.

به گفته وی، سازمان دامپزشکی مسئول نظارت بر تولید این محصول است و مسئولیت مصرف آن با مردم و دستگاه‌هایی مانند وزارت بهداشت است که با توجه به دغدغه‌های این وزارتخانه در زمینه خمیر مرغ، مقرر شده نمایندگان سه دستگاه نظارتی دامپزشکی، استاندارد و غذا و دارو پس از بررسی و جمع‌بندی مسائل مرتبط با این موضوع در فضایی کاملا علمی نتیجه جلسه مشترک را به اطلاع مردم برسانند.

اما در میان این کشمکش ها مشخص نیست که واقعیت درباره خمیرمرغ چیست و چرا مسئولان دستگاه های نظارتی که همه از بدنه دولت هستند، تا این حد با یکدیگر ناهماهنگ هستند که یکی محصول را سالم و بدون مشکل برای استفاده در مواد غذایی مانند سوسیس و کالباس عنوان کند و دیگری آن را غذای سگ و گربه بداند!

به نظر می رسد با توجه به ضرورت حفظ و ارتقای سلامت جامعه بهتر است سازمان های نظارتی مذکور به همراه دیگر کارشناسان مرتبط با این حوزه نظر واحدی درباره سلامت یا مخاطرات احتمالی خمیر مرغ اعلام کنند تا مردم و تولیدکنندگان دچار سردرگمی نشوند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین