|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۳
کد خبر: ۵۰۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
مدیرکل سازمان بین المللی کار از پیشنهاد ایران در خصوص برگزاری کنفرانس منطقه ای آینده کار و سفرش به جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه پیشنهاد برگزاری کنفرانس بین‌المللی آینده کار منطقه آسیا - پاسیفیک در تهران برای سال ۲۰۱۶، گفت: ایران در راستای تعاملات خود با همه کشورهای جهان، آماده میزبانی این اجلاس است.

به گزارش مهر، علی ربیعی در نشست وزرای کار کشورهای آسیا و اقیانوسیه در یکصد و چهارمین مجمع عمومی کنفرانس بین‌‌المللی کار گفت: برگزاری یکصد و چهارمین اجلاس کنفرانس بین‌‌المللی کار را تبریک می‌گویم و محوریت آینده کار در این کنفرانس را فرصتی برای بیان دیدگاه‌هایی درباره چگونگی مواجه شدن منطقه آسیا - پاسیفیک با این موضوع بسیار مهم قرار می‌دهم. وی با تاکید بر اینکه تقویت جایگاه کشورهای منطقه، آینده کار را تغییر می‌دهد، اظهار داشت: آسیا در آستانه تحول بزرگی قرار دارد. آسیا به کارخانه بزرگ جهان بدل شده و بالاخص دو کشور چین و هند نقش بزرگی در تولید جهان دارند و آینده کار به شدت تحت تأثیر تحولاتی است که در آسیا و این دو کشور رخ می‌دهد. این تحول تحت تأثیر عواملی است که بر جهان کار مؤثرند. برخی از این عوامل مانند جهانی شدن، توسعه فناوری و بالاخص فناوری‌های دیجیتال، اینترنت و شبکه‌‌ای شدن جهان، گذارهای جمعیتی، پویایی و سیال بودن نیروی کار، تحرک سرمایه در بازارهای ملی و بین‌‌المللی هستند. ربیعی افزود: مهاجرت به هر دلیل ازجمله برای دسترسی به رفاه بیشتر، تغییر اقلیم (گرم شدن زمین و بروز خشکسالی و بحران در مدیریت منابع آبی)، جنگ و ناامنی، اختلاف رفاه اجتماعی بین کشورهای شمال و جنوب و کشورهای ثروتمند، وجود رشد جمعیت بالا نسبت به سایر مناطق دنیا، وجود ذخایر عظیم انرژی و معدنی در آسیا، ظهور قدرت‌های نوین اقتصادی و سیاسی، قرابت فرهنگی و اجتماعی بین کشورها، تغییرات قشربندی اجتماعی در کشورهای منطقه به نحوی که در برخی طبقه متوسط تقویت شده و  در برخی دیگر شکاف فقیر و غنی افزایش یافته و نیز اعمال فشار از سوی کشورهای توسعه‌یافته جهت جلوگیری از دستیابی کشورهای منطقه به تکنولوژی‌های نوین مجموعه‌ای از دیگر عوامل هستند.
 وی خاطر نشان کرد: اعمال فشارهای سیاسی و اجتماعی از سوی کشورهای توسعه‌ یافته به منظور جلوگیری از پیشرفت کشورهای منطقه آسیا بر این اساس به مخزنی از فرصت‌ها و چالش‌ها بدل شده و به نظر می‌رسد در آینده مهم‌ترین بحث‌ها درباره نحوه انطباق‌‌پذیری سیستم‌های فعلی با اینگونه تحولات، به منظور حداکثر بهره‌برداری از شرایط و به حداقل رساندن تهدیدها خواهد بود. ربیعی تصریح کرد: کشورهای آسیا - پاسیفیک می‌توانند از طریق همکاری‌های گسترده‌تر، با مشارکت دانشگاهیان، گروه‌های کارفرمایی و کارگری بخش خصوصی، مسئولان دولتی و تعامل با سازمان‌های بین‌المللی در سایر نقاط جهان، چالش‌ها و فرصت‌های موجود را بررسی کرده و دستور کارهایی برای تعاملات بعدی در آسیا تدوین کنند. زمینه‌های گسترده‌ای برای تعامل کشورهای آسیا - پاسیفیک در زمینه کار و شکل دادن به آینده کار آن‌ هم در آستانه ۱۰۰ سالگی سازمان بین‌المللی کار وجود دارد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ایران پیشنهاد می‌کند این کشورها در زمینه‌های بررسی تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر بازار کار و سطوح معیشت مردم و شیوه‌های مقابله با تأثیرات تغییر اقلیم، بررسی چگونگی آموزش دادن میلیون‌ها نیروی کار ناماهر موجود در بازار کار کشورهای آسیایی و توسعه کسب و کارهای کاربر (Labor-intensive) بررسی توسعه اشتغال‌های عمومی و هدایت بازار کار در شرایط رکود و بحران اقتصادی، بررسی چگونگی استفاده از بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) برای افزایش ظرفیت اشتغال و تولید در کشورهای آسیایی، بررسی راهکارهای گسترش حمایت اجتماعی پایدار از نیروی کار بررسی راهکارهای توسعه گفت‌وگوی اجتماعی درباره ابعاد مختلف آینده کار، بررسی راهکارهای کاهش تبعیض در زمینه اشتغال و کاستن از شکاف‌های جنسیتی در عرصه اشتغال، بررسی راهکارهای توسعه اشتغال برای جوانان، بررسی راهکارهای رسمی کردن اقتصادهای غیررسمی، بررسی شیوه‌های صیانت از نیروی کار در شرایط گذر از اقتصادهای دولتی به سمت اقتصادهای بازار آزاد با یکدیگر همکاری و تبادل تجربه کنند. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است میزبان فعالیت‌های علمی و کنفرانس‌های منطقه‌ای برای بررسی محورهای ده‌گانه فوق باشد و نتایج آنها را برای ارائه به اجلاس ۱۰۸ سازمان بین‌المللی کار در سال ۲۰۱۹ آماده سازد. ربیعی گفت: گسترش این نوع همکاری‌ها بین کشورهای منطقه آسیا - پاسیفیک می‌تواند جایگاه کشورهای منطقه در شکل دادن به آینده کار را تقویت نماید و باعث شود این دسته از کشورها به اندازه جایگاهی که در تأمین نیروی کار جهان دارند، در تدوین دستور کارهای آینده برای نیروی کار نیز سهم داشته باشند. وزیر کار تاکید کرد: لذا به این وسیله رسما آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی آینده کار در منطقه آسیا - پاسیفیک در تهران را اعلام می‌کنم. وزارتخانه تحت سرپرستی من آماده است تا میزبان این کنفرانس در سال ۲۰۱۶ در تهران باشد.

استقبال از پیشنهاد وزیر کار ایران

مدیرکل سازمان بین المللی کار از پیشنهاد ایران در خصوص برگزاری کنفرانس منطقه ای آینده کار و سفرش به جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد.

به گزارش کار وکارگر به نقل ازمرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی  در حاشیه  یکصد و چهارمین کنفرانس بین المللی کار دکتر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با گای رایدر مدیرکل سازمان بین المللی کار دیدار و گفت و گو کرد. دکتر علی ربیعی در این دیدار ضمن بررسی  و تحلیل اوضاع منطقه خاورمیانه ، از معضل بیکاری جوانان کشورهای منطقه و سرخوردگی آنان در کشورهای اروپایی به عنوان گروه های هدف تکفیری و تروریست به  ویژه داعشی ها و تقویت پایگاههای تروریستی ابراز نگرانی کرد .  وی در ادامه همچنین خواستار تقویت کمک فنی سازمان بین المللی کار در جهت توسعه اشتغال شد .  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به تجارب بین المللی ایران در زمینه ارائه آموزش های فنی و حرفه ای ، بهزیستی ، کارآفرینی اشاره و اظهار کرد: امروز ایران به الگوی منطقه تبدیل شده است و سازمان بین المللی کار می تواند از این فرصت در جهت کمک به کشورهای منطقه استفاده نماید. دکتر ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود به ترویج و گسترش روحیه سه جانبه گرایی در تعیین دستمزد، پیشی گرفتن دستمزدها بر تورم در دو سال گذشته با توجه به شکاف درآمدی در کشور، توانمندسازی تشکل های کارگری و کارفرمایی و آزادی تشکل ها اشاره کرد و یادآور شد: دولت تلاش میکند سطح معیشت کارگران را بهبود بخشد . مدیرکل سازمان بین المللی کار در ادامه این دیدار ضمن استقبال از طرح ایران در برگزاری کنفرانس آینده کار در ایران ، موافقت خود را با تحلیل های ارائه شده از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص بحران منطقه، بیکاری جوانان و همیاری جوانان سرخورده کشورهای اروپایی با گروه های تروریستی و نا امنی در کشورهای منطقه اعلام و آمادگی این سازمان را در جهت رفع این مشکلات اعلام کرد.  وی همچنین از رشد همکاری های فنی ایران در کشورهای منطقه ابراز خرسندی کرد و خواستار ارائه و شدت بخشیدن به این مسیر شد.  مدیرکل سازمان بین المللی کار با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی ایران در خصوص تشکل های کارگری خواستار مساعدت و همیاری بیشتر ایران در این زمینه شد.
 

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
0
3
(در زمینه ی کار و ...)

ایران الگو نیست

مایه ی عبرت است!
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین