کد خبر: ۵۰۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: برای رویارویی با مشکلات کم آبی نیازمند تدوین سند جامع حفاظت از آب کشور هستیم.
از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، حمیدرضا تشیعی در اولین کنفرانس علوم و مهندسی آب با اشاره به گسترده شدن ابعاد بحران جهانی آب در چند سال گذشته، اظهار داشت: طبق اعلام فائو تا سال 2025 حدود 1.9 میلیارد نفر در کشورها یا مناطق با کمبود آب مطلق زندگی می کنند و دوسوم از جمعیت جهان تحت شرایط تنش خواهند بود.

وی ادامه داد: ناسا نیز در تحقیقات خود هشدار داده که نواری از خاورمیانه به ویژه منطقه ایران وارد خشکسالی شدیدی شده و منابع آب شیرین در معرض تهدید جدی قرار گرفته است، نکته قابل توجه اینکه بخش هایی از ایران در معرض تهدید خشکسالی است که پیشتر دارای میزان بارندگی بالایی بوده است.

تشیعی افزود: در رده بندی ریسک وقوع خطرهای جهانی نیز، بالاترین ریسک تاثیر وقوع خطرات در دنیا بحران آب است.

وی با تاکید بر لزوم تدوین راه حل های مبتنی بر فضای واقعی بخش آب کشور، ادامه داد: این راه حل ها باید پایدار، هماهنگ با الزام های طبیعی و هماهنگ با الزام های اقتصادی، فرهنگی و مدیریتی کشور باشند.

تشیعی با بیان اینکه در شرایط حاضر، مدیریت تقاضای آب راه حل مطمئنی برای مدیریت بحران آب است، ادامه داد: مدیریت تقاضا عنصر اساسی در یکپارچگی مدیریت آب است و همانطور که زمانی با ایجاد شبکه های بزرگ آبرسانی و تاسیسات ذخیره آب بر مدیریت عرضه تاکید داشتیم، در زمان کنونی باید مدیریت تقاضا را محور برنامه های خود قرار دهیم.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: مدیریت تقاضای آب در حقیقت انطباق و پیاده سازی یک استراتژی شامل سیاست ها و طرح های مشخص توسط یک نهادآب برای تاثیرگذاری بر میزان تقاضا و مصرف و دستیابی به اهدافی همچون بهره وری اقتصادی، توسعه اجتماعی، امنیت ملی، عدالت اجتماعی، حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار منابع آب و خدمات آبرسانی است.

تشیعی تاکید کرد: بهره برداران آب در خط مقدم مشکلات آب کشور قرار دارند، چرا که مسائل و مشکلات کمبود آب در نهایت متوجه این بخش است، در صورتی که در شرایط بحران و کم آبی نیازمند یک حرکت همه جانبه در سطح کلان هستیم تا بتوانیم نیازها را پاسخگو باشیم.

وی با اشاره به نیاز کشور به یک اتحاد همه جانبه در بخش آب گفت: برای رویارویی با مشکلات کم آبی نیازمند یک حرکت همه جانبه در تمام سطوح جامعه هستیم، ما نیازمند یک درک مشترک و اتحاد رهایی بخش در حوزه آب هستیم که اگر این تفاهم در قسمت های مختلف جامعه اتفاق نیفتد مدیریت تقاضای آب به نتیجه مطلوبی منجر نخواهد شد.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به لزوم تدوین سند جامع حفاظت از آب در کشور، گفت: سند جامع حفاظت از منابع آب فقط برای اجرا در وزارت نیرو نیست، بلکه این سند باید در سطح حاکمیت و جامعه نیز اجرایی شود و در این صورت با همکاری مردم و دستگاه های اجرایی خواهیم توانست آب را کنترل و مدیریت کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین