دولت تدبیر و امید از آغازین روزهای فعالیت تاکنون با نگاه ویژه به توسعه اقتصادی و زیربنایی سیستان و بلوچستان در کنار اجرای طرحها و برنامه های کارشناسی شده در حوزه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نور امید را در دلهای مردم این دیار دمید و راه را برای حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت هموار کرد.
سیستان و بلوچستان به سبب دوری از پایتخت و قرار گرفتن در همسایگی دو کشور و
به ویژه مناطق همجوار مرزی فقیر و محروم از گذشته های دور در محرومیت و
مظلومیت قرار داشته است.
نبود راههای ارتباطی به عنوان شریان اصلی توسعه و پیشرفت و ارتباط نداشتن و یا ارتباط اندک مردم شهرها و روستاهای متعدد این استان با سایر استانهای کشور و بی نصیب ماندن از امکانات و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی این استان را در وضعیتی رنج آور قرار داده بود.
وجود توانمندیها و ظرفیتهای متعدد نظیر سواحل و بنادر بسیار مهم چابهار و کنارک، مرز و فرصتهای مرزی، تجارت، معادن، کشاورزی، شیلات و دهها منبع دیگر برای توسعه و پیشرفت مورد بی توجهی قرار گرفته بود در حالی که به گفته کارشناسان، تنها یکی از این ظرفیت ها و توانمندیهای بزرگ برای توسعه و پیشرفت یک کشور کفایت می کند.
پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و شکل گیری جهاد سازندگی موجب شد تا بسیاری از جوانان جهادگر آستین ها را برای توسعه و پیشرفت مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان بالا زده و در قالب گروههای جهاد سازندگی عازم این استان شوند.
چه بسا گروههای کوچکی از جوانان علاقه مند و جهادگر که به تنهایی عازم دورافتاده ترین روستاهای بلوچستان شدند بطوریکه برای رسیدن به یک روستا ساعتها پیاده روی می کردند و یا با استفاده از چهارپایان از مسیرهای مالرو خودشان را به روستاها رسانده و به خدمت رسانی مشغول می شدند.
چند سال پیش یکی از جهادگرانی که برای کمک رسانی به مردم محروم و دور افتاده استان سفر کرده بود تعریف می کرد که با گذشت 15 سال از پیروزی انقلاب هنوز اطلاعی از وقوع انقلاب در ایران نداشتند.
وی افزود: این موضوع همه ما را منقلب کرد زیرا با گذشت 15 سال هنوز مردم این منطقه نمی دانستند که در این کشور انقلاب شده است، این مساله نشان داد که باید با تمام توان برای این مردم مظلوم و محروم کار کرد و نخستین اقدام نیز ایجاد راههای ارتباطی بود که توجه جهاد سازندگی به این موضوع معطوف شد.
تلاشها و خدمات ارائه شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی به هیچ عنوان قابل مقایسه با تاریخ این استان نیست اما این خدمات نیز در مقابل آن همه توانمندی و ظرفیت های خدادادی ناچیز است، طرحهای زیربنایی تا حدودی اجرا شد بسیاری از مسوولان همواره از وجود ظرفیت ها و توانمندیهای بالقوه سیستان و بلوچستان سخن می گفتند ولی فعالیتها با کندی رو به رو بود.
یکی از کارشناسان اقتصادی می گفت: راههای توسعه و پیشرفت این استان شناسایی شده و تنها در انتظار همت دلسوزانه و حرکتی شتاب گونه است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و قولها و وعده های داده شده از سوی رییس جمهور نور امید در دلها روشن شد و سفر رییس جمهور در فروردین 93 به سیستان و بلوچستان و تصویب طرحهای مهم زیربنایی تشعشع این نور را دو چندان کرد.
به گفته یکی از معتمدان و ریش سفیدان اقوام سیستان و بلوچستان؛ انتصاب استاندار سخت کوش و مردمی و بدنبال آن واگذاری مسوولیت ها به نیروهای توانمند بومی و ارتباط بسیار خوب استاندار با اعضای هیات دولت و مسوولان رده بالای کشور زمینه ساز آغاز سفرهای وزرا و مسوولان به این استان و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم و پیگیری مجدانه طرحهای تصویبی سفر رییس جمهور شد.
محمد گرگیچ افزود: در بیش از یک سال گذشته چندین وزیر و حتی برخی وزرا دو یا سه بار به این استان سفر کردند و این خود نشان دهنده توجه دولت تدبیر و امید به این منطقه و مردم زحمت کش و کم توقع آن است.
توجه و رسیدگی به مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اقشار مختلف مردم به ویژه قومیت ها، نخبگان، بانوان و ساکنان مناطق محروم استان، نشانگر تلاشهای گسترده و غیرقابل مقایسه با گذشته است.
استاندار سیستان و بلوچستان بر نقش دادن به مردم استان در توسعه و پیشرفت منطقه تاکید ویژه دارد و همواره به مدیران توصیه می کند با جدی گرفتن نقش مردم از هر طیف و گروه و همچنین مشارکت دادن بانوان و به ویژه نیروهای متخصص و توانمند بومی در امور منطقه، شکاف ها را پوشش داده و استان را به سر منزل مقصود برسانند.
انتصاب معاونان بومی از اقوام مختلف سیستانی و بلوچستانی و نیز برای نخستین بار انتصاب یک نفر از بانوان توانمند به عنوان معاون توسعه و منابع انسانی استانداری و دو فرماندار زن که بعد از انقلاب اسلامی بی سابقه بوده است یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم به حساب می آید.
توجه به توانمندی زنان بومی و سپردن نقش و مسوولیت به آنان نگاه رسانه ها و افکار عمومی را نسبت به این استان تا حد زیادی تغییر داده است به طوری که این تجربه موفق ظرفیت بالای بانوان استان را در عرصه های سیاسی و اجتماعی نشان داد و باعث جلب اعتماد عمومی به آنان شد.
پاسخگویی به مطالبات انباشته شده مردم از گذشته های دور از دیگر اقدامات دولت یازدهم در استان است به طوری که پیگیری صدور مجوز استخدام هزار نفر از نیروهای بومی در نیروی انتظامی از روزهای نخست حضور استاندار در استان آغاز شد و با انتصاب فرمانداران و مدیران توانمند بومی شیعه و سنی ادامه یافت که موجی از رضایتمندی مردمی را در منطقه ایجاد کرد.
محصول این رویکرد، اعتماد به مردم منطقه برای تامین امنیت مرزها و استفاده از ظرفیت علما و معتمدان و جلب مشارکت آنان در این زمینه ساز تامین امنیت در استان شد.
همکاریهای عمومی در مسائل امنیتی و توسعه و پیشرفت استان از دیگر دستاوردهایی است که زمینه ساز توسعه پایدار و همه جانبه در استان می شود.
در همین راستا فرماندار نیکشهر به عنوان یکی از شهرهای دور افتاده و محروم جنوب سیستان و بلوچستان می گوید: 68 درصد پست های مدیریتی و نیروی انسانی دستگاههای دولتی در این شهرستان را نیروهای بومی تشکیل می دهند.
استاندار و تیم مدیران دستگاههای دولتی بر این باورند که 'اگر مردم، محور قرار گیرند و نقش آنان را باور کنیم رسیدن به هدف قطعی است، چرا که عنصر اصلی امنیت پایدار مردم هستند'.
با این دیدگاه قریب به 50 نفر از اشرار نادم، سلاح ها و اعمال خلاف قانون خود را کنار گذاشته و با ابراز پشیمانی از گذشته خود با استفاده از فرصتی که با تشکیل 'کمیسیون تامین استان' در اختیار آنان گذاشته شده است، با دریافت امان نامه به آغوش نظام و میهن عزیزمان بازگشتند.
ثبت شهر سوخته سیستان به عنوان فخر تاریخی این استان در نخستین روز آبان سال 93 به عنوان میراثی جهانی خود بیانگر توجه به هنر، فرهنگ و مشارکت پذیری مردم و مسوولان بود که در این روز با حضور مسوولان سازمان یونسکو، معاون رییس جمهور و بزرگان این مرز و بوم از لوح یادبود این اثر رونمایی شد و این خود نیز شاهدی دیگر بر نگاه ویژه دولت به آثار باستانی و تاریخی کشور از جمله سیستان و بلوچستان است.
این باور که 'اقوام با همه اعتقادات، فرهنگ و قابلیت های خود برای کشور ارزشمند و از جمله مولفه های قوی برای امنیت ملی محسوب می شوند' نه تنها به بهبود وضع امنیت در مرزهای طولانی استان سیستان و بلوچستان با دو کشور افغانستان و پاکستان کمک کرد بلکه موجب شد تا گام های بلندی برای ایجاد صلح و سازش میان برخی طوایف استان که سال ها با یکدیگر درگیر بودند برداشته شود و با تشکیل شورای صلح و زیست مسالمت آمیز در سطح استان، مردم روزهای شیرین صلح و آشتی و کنار گذاشتن اختلافات طایفه ای را که در مواردی حتی بیش از 15 سال به طول انجامیده بود، شاهد باشند.
گسترش روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و مشارکت بخش خصوصی در یک سال گذشته در دستور کار دولت و نماینده عالی آن در این استان قرار داشته و دیدارهای متعددی میان سفرا و نمایندگان سیاسی و اقتصادی کشورهای همجوار با استاندار سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.
در این دیدارها بر افزایش روابط دولت ها برای کاهش میزان قاچاق، کنترل مرزها و تقویت امنیت، تبدیل بازارچه های مرزی به فرصت های بسیار ارزشمند برای مبادلات نیازهای اقتصادی و افزایش مبادلات تجاری تاکید و اقداماتی در این زمینه ها محقق شده است، همچنین توسعه مناطق آزاد و بازارچه های مرزی در سیستان و بلوچستان در دستور کار دولت قرار دارد.
ملاقات های متعدد استاندار با مقامات عالی دولت و سفر وزرای دولت تدبیر و امید از جمله وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش، معاون پارلمانی رییس جمهور، معاونت نظارت راهبردی رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست در نوع خود حرکتی کم سابقه و با ارزش برای توسعه استان است چرا که حضور این مدیران با پیگیری و جدیت استاندار و بازدید آنان از پروژه ها موجب رشد و پیشرفت قطعی منطقه می شود.
همچنین سفرهای خارجی استاندار سیستان و بلوچستان به کشورهای همسایه در معیت وزرای کشور و امورخارجه موجبات تحکیم و تقویب همبستگی و همکاریهای مشترک شد و اخیرا نیز سفر استاندار به کشور تانزانیا به منظور جذب سرمایه گذاری خارجی از بومیان استان مقیم تانزانیا صورت گرفت.
ملاقات های استاندار به همراه تمام معاونان به صورت چهره به چهره با مردم استان، ایجاد شورای رسانه سیستان و بلوچستان با هدف فراهم کردن امکان ارائه طرح و پیشنهاد توسط نخبگان در هر مقام حقیقی و حقوقی، برگزاری نشست های هم اندیشی با نخبگان و دانشگاهیان، کارمندان و اهالی رسانه، توجه خاص به اخبار رسانه های مکتوب و مجازی، اهتمام ویژه برای احیای سازمان های مردم نهاد، احزاب و گروه های غیر دولتی و تعیین نمایندگان ویژه از مدیران کارآمد و متخصص برای پیگیری جدی پروژه های زیربنایی استان از جمله فرودگاهها و راه آهن و پتروشیمی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید است.
راه اندازی خط ریلی زاهدان - کرمان، آغاز عملیات راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد، ادامه عملیات گاز رسانی به شهرستانهای مختلف استان، ساخت کارخانه های بزرگ پتروشیمی در چابهار و ایرانشهر، فعال سازی مجدد کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر، پیگیری منطقه آزاد سیستان، آغاز عملیات طرح بزرگ انتقال آب با لوله به 46هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان، پیگیری ساخت کارخانه بزرگ لوله برای تامین لوله های طرح آبیاری نوین در 146هزار هکتار از زمین های سراسر استان، توسعه اسکله های شهید بهشتی و شهید کلانتری، توسعه سواحل مکران و آغاز عملیات کشف معادن استان در سطح 48 هزار کیلومتر مربع از اقدامات دولت تدبیر و امید در بیش از یک سال گذشته است.
تامین اعتبار برای پروژه های در دست اجرا از جمله طرح راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد، اجرای طرحهای آبیاری نوین، پهلوگیری کشی های پهن پیکر 100 هزار تنی در اسکله شهید بهشتی و افزایش چهار برابری ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر جنوب استان و دهها طرح بزرگ و کوچک دیگر از برنامه های اجرا شده و یا در دست اجرا دولت یازدهم است.
آغاز حرکتی جدید در بهره گیری از انرژی های نو به ویژه انرژی باد و خورشید و تامین نیازهای داخل و کشورهای همسایه به انرژی برق از طرحهای بسیار موثر و آینده ساز برای تبدیل سیستان و بلوچستان به استانی برخوردار و توسعه یافته را نوید می دهد.
تبدیل استان به کارگاه سازندگی و جنب و جوش و حرکت در ساخت و سازهای زیر بنایی نور امید را در دل مردم این دیار تابانیده و امید به آینده روشن و پیشرفت و توسعه را در ذهن و قلب ساکنان سرزمین آفتاب و باد و دریا و دیار مردان مرد دو چندان کرده است.
نبود راههای ارتباطی به عنوان شریان اصلی توسعه و پیشرفت و ارتباط نداشتن و یا ارتباط اندک مردم شهرها و روستاهای متعدد این استان با سایر استانهای کشور و بی نصیب ماندن از امکانات و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی این استان را در وضعیتی رنج آور قرار داده بود.
وجود توانمندیها و ظرفیتهای متعدد نظیر سواحل و بنادر بسیار مهم چابهار و کنارک، مرز و فرصتهای مرزی، تجارت، معادن، کشاورزی، شیلات و دهها منبع دیگر برای توسعه و پیشرفت مورد بی توجهی قرار گرفته بود در حالی که به گفته کارشناسان، تنها یکی از این ظرفیت ها و توانمندیهای بزرگ برای توسعه و پیشرفت یک کشور کفایت می کند.
پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و شکل گیری جهاد سازندگی موجب شد تا بسیاری از جوانان جهادگر آستین ها را برای توسعه و پیشرفت مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان بالا زده و در قالب گروههای جهاد سازندگی عازم این استان شوند.
چه بسا گروههای کوچکی از جوانان علاقه مند و جهادگر که به تنهایی عازم دورافتاده ترین روستاهای بلوچستان شدند بطوریکه برای رسیدن به یک روستا ساعتها پیاده روی می کردند و یا با استفاده از چهارپایان از مسیرهای مالرو خودشان را به روستاها رسانده و به خدمت رسانی مشغول می شدند.
چند سال پیش یکی از جهادگرانی که برای کمک رسانی به مردم محروم و دور افتاده استان سفر کرده بود تعریف می کرد که با گذشت 15 سال از پیروزی انقلاب هنوز اطلاعی از وقوع انقلاب در ایران نداشتند.
وی افزود: این موضوع همه ما را منقلب کرد زیرا با گذشت 15 سال هنوز مردم این منطقه نمی دانستند که در این کشور انقلاب شده است، این مساله نشان داد که باید با تمام توان برای این مردم مظلوم و محروم کار کرد و نخستین اقدام نیز ایجاد راههای ارتباطی بود که توجه جهاد سازندگی به این موضوع معطوف شد.
تلاشها و خدمات ارائه شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی به هیچ عنوان قابل مقایسه با تاریخ این استان نیست اما این خدمات نیز در مقابل آن همه توانمندی و ظرفیت های خدادادی ناچیز است، طرحهای زیربنایی تا حدودی اجرا شد بسیاری از مسوولان همواره از وجود ظرفیت ها و توانمندیهای بالقوه سیستان و بلوچستان سخن می گفتند ولی فعالیتها با کندی رو به رو بود.
یکی از کارشناسان اقتصادی می گفت: راههای توسعه و پیشرفت این استان شناسایی شده و تنها در انتظار همت دلسوزانه و حرکتی شتاب گونه است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و قولها و وعده های داده شده از سوی رییس جمهور نور امید در دلها روشن شد و سفر رییس جمهور در فروردین 93 به سیستان و بلوچستان و تصویب طرحهای مهم زیربنایی تشعشع این نور را دو چندان کرد.
به گفته یکی از معتمدان و ریش سفیدان اقوام سیستان و بلوچستان؛ انتصاب استاندار سخت کوش و مردمی و بدنبال آن واگذاری مسوولیت ها به نیروهای توانمند بومی و ارتباط بسیار خوب استاندار با اعضای هیات دولت و مسوولان رده بالای کشور زمینه ساز آغاز سفرهای وزرا و مسوولان به این استان و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم و پیگیری مجدانه طرحهای تصویبی سفر رییس جمهور شد.
محمد گرگیچ افزود: در بیش از یک سال گذشته چندین وزیر و حتی برخی وزرا دو یا سه بار به این استان سفر کردند و این خود نشان دهنده توجه دولت تدبیر و امید به این منطقه و مردم زحمت کش و کم توقع آن است.
توجه و رسیدگی به مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اقشار مختلف مردم به ویژه قومیت ها، نخبگان، بانوان و ساکنان مناطق محروم استان، نشانگر تلاشهای گسترده و غیرقابل مقایسه با گذشته است.
استاندار سیستان و بلوچستان بر نقش دادن به مردم استان در توسعه و پیشرفت منطقه تاکید ویژه دارد و همواره به مدیران توصیه می کند با جدی گرفتن نقش مردم از هر طیف و گروه و همچنین مشارکت دادن بانوان و به ویژه نیروهای متخصص و توانمند بومی در امور منطقه، شکاف ها را پوشش داده و استان را به سر منزل مقصود برسانند.
انتصاب معاونان بومی از اقوام مختلف سیستانی و بلوچستانی و نیز برای نخستین بار انتصاب یک نفر از بانوان توانمند به عنوان معاون توسعه و منابع انسانی استانداری و دو فرماندار زن که بعد از انقلاب اسلامی بی سابقه بوده است یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم به حساب می آید.
توجه به توانمندی زنان بومی و سپردن نقش و مسوولیت به آنان نگاه رسانه ها و افکار عمومی را نسبت به این استان تا حد زیادی تغییر داده است به طوری که این تجربه موفق ظرفیت بالای بانوان استان را در عرصه های سیاسی و اجتماعی نشان داد و باعث جلب اعتماد عمومی به آنان شد.
پاسخگویی به مطالبات انباشته شده مردم از گذشته های دور از دیگر اقدامات دولت یازدهم در استان است به طوری که پیگیری صدور مجوز استخدام هزار نفر از نیروهای بومی در نیروی انتظامی از روزهای نخست حضور استاندار در استان آغاز شد و با انتصاب فرمانداران و مدیران توانمند بومی شیعه و سنی ادامه یافت که موجی از رضایتمندی مردمی را در منطقه ایجاد کرد.
محصول این رویکرد، اعتماد به مردم منطقه برای تامین امنیت مرزها و استفاده از ظرفیت علما و معتمدان و جلب مشارکت آنان در این زمینه ساز تامین امنیت در استان شد.
همکاریهای عمومی در مسائل امنیتی و توسعه و پیشرفت استان از دیگر دستاوردهایی است که زمینه ساز توسعه پایدار و همه جانبه در استان می شود.
در همین راستا فرماندار نیکشهر به عنوان یکی از شهرهای دور افتاده و محروم جنوب سیستان و بلوچستان می گوید: 68 درصد پست های مدیریتی و نیروی انسانی دستگاههای دولتی در این شهرستان را نیروهای بومی تشکیل می دهند.
استاندار و تیم مدیران دستگاههای دولتی بر این باورند که 'اگر مردم، محور قرار گیرند و نقش آنان را باور کنیم رسیدن به هدف قطعی است، چرا که عنصر اصلی امنیت پایدار مردم هستند'.
با این دیدگاه قریب به 50 نفر از اشرار نادم، سلاح ها و اعمال خلاف قانون خود را کنار گذاشته و با ابراز پشیمانی از گذشته خود با استفاده از فرصتی که با تشکیل 'کمیسیون تامین استان' در اختیار آنان گذاشته شده است، با دریافت امان نامه به آغوش نظام و میهن عزیزمان بازگشتند.
ثبت شهر سوخته سیستان به عنوان فخر تاریخی این استان در نخستین روز آبان سال 93 به عنوان میراثی جهانی خود بیانگر توجه به هنر، فرهنگ و مشارکت پذیری مردم و مسوولان بود که در این روز با حضور مسوولان سازمان یونسکو، معاون رییس جمهور و بزرگان این مرز و بوم از لوح یادبود این اثر رونمایی شد و این خود نیز شاهدی دیگر بر نگاه ویژه دولت به آثار باستانی و تاریخی کشور از جمله سیستان و بلوچستان است.
این باور که 'اقوام با همه اعتقادات، فرهنگ و قابلیت های خود برای کشور ارزشمند و از جمله مولفه های قوی برای امنیت ملی محسوب می شوند' نه تنها به بهبود وضع امنیت در مرزهای طولانی استان سیستان و بلوچستان با دو کشور افغانستان و پاکستان کمک کرد بلکه موجب شد تا گام های بلندی برای ایجاد صلح و سازش میان برخی طوایف استان که سال ها با یکدیگر درگیر بودند برداشته شود و با تشکیل شورای صلح و زیست مسالمت آمیز در سطح استان، مردم روزهای شیرین صلح و آشتی و کنار گذاشتن اختلافات طایفه ای را که در مواردی حتی بیش از 15 سال به طول انجامیده بود، شاهد باشند.
گسترش روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و مشارکت بخش خصوصی در یک سال گذشته در دستور کار دولت و نماینده عالی آن در این استان قرار داشته و دیدارهای متعددی میان سفرا و نمایندگان سیاسی و اقتصادی کشورهای همجوار با استاندار سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.
در این دیدارها بر افزایش روابط دولت ها برای کاهش میزان قاچاق، کنترل مرزها و تقویت امنیت، تبدیل بازارچه های مرزی به فرصت های بسیار ارزشمند برای مبادلات نیازهای اقتصادی و افزایش مبادلات تجاری تاکید و اقداماتی در این زمینه ها محقق شده است، همچنین توسعه مناطق آزاد و بازارچه های مرزی در سیستان و بلوچستان در دستور کار دولت قرار دارد.
ملاقات های متعدد استاندار با مقامات عالی دولت و سفر وزرای دولت تدبیر و امید از جمله وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش، معاون پارلمانی رییس جمهور، معاونت نظارت راهبردی رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست در نوع خود حرکتی کم سابقه و با ارزش برای توسعه استان است چرا که حضور این مدیران با پیگیری و جدیت استاندار و بازدید آنان از پروژه ها موجب رشد و پیشرفت قطعی منطقه می شود.
همچنین سفرهای خارجی استاندار سیستان و بلوچستان به کشورهای همسایه در معیت وزرای کشور و امورخارجه موجبات تحکیم و تقویب همبستگی و همکاریهای مشترک شد و اخیرا نیز سفر استاندار به کشور تانزانیا به منظور جذب سرمایه گذاری خارجی از بومیان استان مقیم تانزانیا صورت گرفت.
ملاقات های استاندار به همراه تمام معاونان به صورت چهره به چهره با مردم استان، ایجاد شورای رسانه سیستان و بلوچستان با هدف فراهم کردن امکان ارائه طرح و پیشنهاد توسط نخبگان در هر مقام حقیقی و حقوقی، برگزاری نشست های هم اندیشی با نخبگان و دانشگاهیان، کارمندان و اهالی رسانه، توجه خاص به اخبار رسانه های مکتوب و مجازی، اهتمام ویژه برای احیای سازمان های مردم نهاد، احزاب و گروه های غیر دولتی و تعیین نمایندگان ویژه از مدیران کارآمد و متخصص برای پیگیری جدی پروژه های زیربنایی استان از جمله فرودگاهها و راه آهن و پتروشیمی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید است.
راه اندازی خط ریلی زاهدان - کرمان، آغاز عملیات راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد، ادامه عملیات گاز رسانی به شهرستانهای مختلف استان، ساخت کارخانه های بزرگ پتروشیمی در چابهار و ایرانشهر، فعال سازی مجدد کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر، پیگیری منطقه آزاد سیستان، آغاز عملیات طرح بزرگ انتقال آب با لوله به 46هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان، پیگیری ساخت کارخانه بزرگ لوله برای تامین لوله های طرح آبیاری نوین در 146هزار هکتار از زمین های سراسر استان، توسعه اسکله های شهید بهشتی و شهید کلانتری، توسعه سواحل مکران و آغاز عملیات کشف معادن استان در سطح 48 هزار کیلومتر مربع از اقدامات دولت تدبیر و امید در بیش از یک سال گذشته است.
تامین اعتبار برای پروژه های در دست اجرا از جمله طرح راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد، اجرای طرحهای آبیاری نوین، پهلوگیری کشی های پهن پیکر 100 هزار تنی در اسکله شهید بهشتی و افزایش چهار برابری ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر جنوب استان و دهها طرح بزرگ و کوچک دیگر از برنامه های اجرا شده و یا در دست اجرا دولت یازدهم است.
آغاز حرکتی جدید در بهره گیری از انرژی های نو به ویژه انرژی باد و خورشید و تامین نیازهای داخل و کشورهای همسایه به انرژی برق از طرحهای بسیار موثر و آینده ساز برای تبدیل سیستان و بلوچستان به استانی برخوردار و توسعه یافته را نوید می دهد.
تبدیل استان به کارگاه سازندگی و جنب و جوش و حرکت در ساخت و سازهای زیر بنایی نور امید را در دل مردم این دیار تابانیده و امید به آینده روشن و پیشرفت و توسعه را در ذهن و قلب ساکنان سرزمین آفتاب و باد و دریا و دیار مردان مرد دو چندان کرده است.
ارسال نظر