|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
کد خبر: ۴۹۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
رییس مجلس به بحران کم آبی در روستا اشاره کرد و گفت: در بسیاری از روستاها کم آبی وجود دارد و ما امسال 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی را با اذن رهبری به این امر اختصاص داده ایم که امیدوارم هرچه زودتر تخصیص پیدا کند چرا که فصل کم آبی در راه است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در مسیر دقیقی به جلو می رود و امیدواریم با تلاش هایی تیم مذاکره کننده ایران سرانجام خوبی رقم بخورد.

 علی لاریجانی روز یکشنبه در همایش فرمانداران سراسر کشور افزود: شورای خاصی به نام شورای عالی امنیت ملی و در راس آنها رهبر معظم انقلاب قرار دارد که راهنمایی های لازم را در این مذاکرات دارند و در مسیر دقیقی کار به جلو می رود.

وی یادآور شد: مساله بین المللی ما تا حد زیادی به مساله هسته ای مربوط می شود که مسیر روشنی در کشور برای این امر طراحی شده است.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تلاش هایی که انجام می شود امیدوارم سرانجام خوبی رقم بخورد و من فکر می کنم در این موضوع باید توجه داشت که بعضی از اظهاراتی که گفته می شود و نگرانی هایی که در جامعه نشان داده می شود باید به کلیت این مساله نگاه شود.

لاریجانی تاکید کرد: مساله هسته ای و پرونده آن چیزی نیست که مسیر مذاکرات را آنها به ما تحمیل کرده باشند.

وی همچنین گفت: با بررسی واقع بینانه صحنه و همه شرایط، نظام این راه را انتخاب کرد و این مربوط به این دولت هم نیست و از قبل انتخاب شده و در این دولت پیگیری ها جدی تر شده است.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همه ابعاد موضوع مورد توجه و در جلسات مختلف مورد بحث قرار گرفته و کار سنجیده ای دنبال می شود که امیدوارم ان شاءالله به نتایج خوبی برسد.



**امنیت در انتخابات

رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات سال جاری هم اشاره کرد و گفت: هم انتخابات مجلس و هم انتخابات خبرگان اهمیت زیادی دارند؛ به خصوص این که در شرایط حساس و پرتاثیری از نظر منطقه ای، بین المللی و اقتصادی قرار داریم.

لاریجانی افزود: مهم تر این که انتخابات مجرایی است که مردم به طور واقعی بر سرنوشت خود حاکم می شوند؛ در نظام مردم سالاری که ما داریم، انتخابات مهمترین سازوکاری است که این امر را مهیا می کند. در منطقه ای که الان قرار داریم شرایط انتخاباتی ما باید پررنگ تر باشد تا تأثیرگذاری داشته باشد.

وی ادامه داد: شرایط منطقه ای هیچ وقت این قدر پرتحرک و پیچیده نبوده است، شاید مواردی پیش می آمد که در منطقه جنگ داشتیم اما این قدر تحرک نداشتیم، الان تکثیر بحران در منطقه خیلی زیاد است، مخصوصاً عناصری که با لعاب دینی برخی بحران ها را به وجود می آورند، البته رفتار کشورهای بزرگ هم دچار ابهام است.

رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همه این ها، وضعیت منطقه را تا حد زیادی غیرقابل پیش بینی کرده است گرچه ممکن است در درازمدت شرایط قابل پیش بینی تر باشد.

لاریجانی با بیان این که ایران در منطقه تاثیرگذار است، اظهار داشت: ما به منطقه نیرونمی فرستیم اما فکر انقلاب اسلامی فکر پویایی است. جدای از این امنیت ملی هم طوری است که باید وضعیت منطقه را رصد کنیم.

وی تاکید کرد: من این مولفه را در موضوع انتخابات از چند وجه مهم می دانم، انتخابات باشکوه، قدر و منزلت جمهوری اسلامی ایران را بالا می برد و تاثیرگذاری جمهوری اسلامی را در معادلات منطقه ای افزایش می دهد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نکته دیگر این که مسایل امنیتی یک کشور جدا از امنیت منطقه نیست و باید آن ها را به خوبی رصد کنیم، خوشبختانه در همین آشفتگی منطقه ایران از یک ثبات امنیتی خوبی برخوردار است، گاهی برخی مسایل پیش می آید اما در کل، امنیت ایران پایدار و قوی است که این مساله هم به دلیل هوشیاری ملت و هم نیروهای کارآمد امنیتی است.

لاریجانی خاطر نشان کرد: امنیت در انتخابات امر مهمی است، چون این مساله حالت شناوری دارد و باید در طول مسیر با دقت بیشتری به آن توجه کرد.



** در فضای یأس آلود و سیاه نمایی رغبت برای حضور در انتخابات کم می شود

رییس مجلس همچنین درمورد انتخابات گفت: اولین مسأله این است که باید فضای امیدوارکننده ای ایجاد شود چرا که انتخابات حضور مردم در سرنوشت خود است. در یک فضای یأس آلود و سیاه نمایی رغبت برای حضور در انتخابات کم می شود باید به این موضوع توجه کرد.

لاریجانی یادآور شد: شما فرمانداران باید تلاش کنید کارهای مهم عمرانی را مطرح کنید و فعال بودن کشور را نشان دهید و البته دولت هم باید تزریق بودجه عمرانی را در فصل کاری انجام دهد و در این فضا پرتحرک باشید و توجه داشته باشید فضای یاس آلوده هیچ وقت نه برای سرمایه گذاری مفید است و نه برای امور سرنوشت ساز که انتخابات یک امر سرنوشت ساز در کشور است لذا ایجاد فضای امیدوار کننده یک رکن است.

وی ادامه داد: باید به این موضوع توجه کرد که عمل انقلابی این نیست که شرایط سیاهی را ترسیم کنیم. هم غیرواقعی است و هم از منظر مسوولیت شناسی کار درستی نیست. ما انتخاباتی را در پیش رو داریم اگر هم می خواهیم نقد کنیم نقد باید منصفانه باشد و شرایط را برای پیشرفت فراهم کنیم.

رییس مجلس افزود: ما باید در انتخابات شرایط را برای حضور حداکثری فراهم کنیم که پشتوانه بزرگی برای ملت، انقلاب، امنیت ملی و حفظ منافع ملی کشور است. اگر این را اصل بدانیم باید اقداماتی را سامان دهیم نباید این موضوع مهم را دست کم بگیریم.

لاریجانی گفت: رقابت سالم و واقعی در کشور به وجود بیاوریم، رقابت باید واقعی باشد و نه فقط در سخنرانی ها و مردم باید احساس کنند که رقابت و آرای مختلف در کشور وجود دارد و هرکسی که می تواند برای آینده کشور مفید باشد به آن بپیوندد بنابراین حضور حداکثری امری ضروری است که هم وزارت کشور و هم هیات های نظارت در این زمینه مسوولیت دارند که شرایط را برای حضور حداکثری فراهم کنند و هم احزاب و گروه های سیاسی باید تلاش کنند رقابت حداکثری و آرای متنوعی وجود داشته باشد.

وی در ادامه به امنیت در انتخابات و کشور اشاره کرد و گفت: هرچه فضای امنیتی چه امنیت اجتماعی و چه امنیت روانی وجود داشته باشد انگیزه برای حضور حداکثری بیشتر خواهد بود البته در این جهت ما وضعیت مناسبی داریم و باید تلاش کنیم که این امنیت مخدوش نشود.

رییس مجلس بر ضرورت ایجاد فضای روانی سالم در انتخابات و رقابت تاکید کرد و اظهارداشت: هر چه در مجلس و مجلس خبرگان رهبری، نخبگان ملی بیشتر حضور داشته باشند آینده کشور بهتر رقم می خورد و رجال ملی در شرایطی می آیند که یک آراستگی از نظر سیاسی و امنیت روانی وجود داشته باشد.

لاریجانی تصریح کرد: توهین، تخریب و تفرقه اندازی و مسایلی از این دست که به شان این افراد لطمه می زند، حضور آنها را کمرنگ می کند. به عینه دیده ام که برخی افراد می گویند ما در فضای توهین و تخریب به صحنه نمی آییم، در این شرایط کشور ضرر می کند بنابراین باید جلوی اینها را گرفت.

وی گفت: انتخابات امر مبارکی است یعنی، یک جشن است؛ یعنی مردم در انتخابات در جشن شرکت می کنند، در جشن که توهین و تخریب نمی کنند. جشن سرنوشت ملی ملزوماتی دارد و همه باید مراقبت کنند از جمله دستگاه هایی که مجری هستند مراقبت کنند که آداب جشن سرنوشت ملی رعایت شود.

رییس مجلس تاکید کرد: اینجا میدانی نیست که افراد به هم توهین و تخریب کنند. این مسأله شخصی نیست که یک نفر تخریب شود؛ بلکه شرایطی به وجود می آورد که رجال معمم حاضر نمی شوند در انتخابات شرکت کنند و ملت ضررمی کند.

لاریجانی بر لزوم حفظ امنیت ملی در انتخابات نیز تأکید کرد و گفت: انتخابات جایی نیست که حدود و مرزهای امنیت ملی را از بین ببریم. اینجا باید موید امنیت ملی شود. انتخابات پشتوانه امنیت ملی است نه این که آن را مخدوش کنیم و تفرقه بین افراد و اقوام به وجود آید.

وی ادامه داد: گاهی برخی طوری حرف می زنند که امنیت ملی ما در منطقه مخدوش شود و دستمایه کشورهای بیگانه برای تخریب ایران قرار گیرد.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: یک مطلبی را فردی مطرح که هم در رسانه ها مطرح شد مبنی بر این که ایران نفوذی در پایتخت های کشورهای دیگر دارد که چه دستمایه ای شد برای تخریب ایران که می خواهد امپراطوری راه بیندازد وبعد حجم زیادی مقالات و اظهارنظرها در این زمینه نوشته شد. این نه درست است و نه چنین حرف هایی مقتضی است که حرف خلافی بزنند و این قدر هزینه برای کشور داشته باشد.

لاریجانی یادآور شد: در بحث انتخابات هم نامزدها و هم احزاب باید توجه کنند که نتیجه انتخابات باید به امنیت ملی کمک کند.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه به برگزاری انتخابات سالم اشاره کرد و گفت: ما باید یک استراتژی داشته باشیم که انتخابات را سالم برگزار کنیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند که رای مردم حق الناس است و این کلام خیلی مهم است بنابراین باید به قوانین پایبند باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید استراتژی این باشد که اگر کسی تخلف کرد آن فرد را از مسیر انتخابات کنار بگذاریم نه مردم را از انتخابات محروم کنیم. اینطور نباشد که انتخابات برگزار شود و عده ای فضای انتخابات را تخریب کنند و بروند و انتخابات باطل شود که این کار باعث می شود که مردم ضرر کنند. استراتژی ما باید این باشد کسانی که مخل انتخابات هستند محدود کنیم و یا از سر راه انتخابات برداریم تا رأی مردم محفوظ بماند. در اینجا هیأت های اجرایی ، سرعت رسیدگی آنها، قوه قضاییه اهمیت پیدا می کنند.

لاریجانی در ادامه توصیه کرد صندوق های انتخابات شفاف باشند، در فضای غبارآلود حضور مردم کمرنگ تر می شود. مثلاً هرچه صندوق انتخابات شفاف تر باشد اعتماد مردم بیشتر می شود و از ساعات اولی که صندوق ها را می آورند داخلش را می بینند. این مسأله کوچکی است ولی مهم است.

رییس مجلس بر لزوم بی طرفی مسوولان برگزاری انتخابات نیز تأکید کرد و گفت: استانداران، فرمانداران و همه مسوولین انتخاباتی سمت گیری انتخاباتی نداشته باشند. این مسأله فضا را مشوش می کند و به نفع کاندیداها هم نیست. هرچه مسوولین مستقل تر باشند، اعتماد مردم را برمی انگیزند به خصوص مردم نباید احساس کنند که جایی سازمان یافته در انتخابات دخالت می کنند.

وی به حقوق نامزدهای انتخابات هم اشاره کرد و گفت: بهترین انتخاب را مردم می کنند. درست است که کاندیداها وظایفی دارند اما حقوقی هم دارند. آنها نباید به وسیله دستگاه های مختلف تهدید شوند که مثلاً اگر چنین حرفی بزنید ما شما را رد می کنیم. این افراد کاندیداهای مجلس اند یعنی باید از حقوق ملت دفاع کنند؛ ممکن است اندیدای یک شهر کوچک باشند اما طبق قانون اساسی نماینده مجلس نماینده ملت است، اگر تهدید شود شخصیتش له می شود و دیگر نمی تواند از حقوق ملت دفاع کند.

لاریجانی همچنین گفت: مسایلی وجود دارد که کاندیداها باید رعایت کنند. اما آنها هم دارای حقوقی هستند. آزادی فکر مسأله ای اساسی برای انتخابات است. آنها باید آزاد باشند تا حرفشان را در چارچوب قانون اساسی بزنند.



**اگر می خواهیم اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید رونق تولید داشته باشیم

وی در ادامه سخنان خود به موضوع اقتصاد داخلی کشور اشاره کرد و اظهارداشت: تاکید رهبر معظم انقلاب که اصطلاح «میدان جهاد میدان اقتصاد» را به کار بردند، مسوولیت بیشتری را بر دوش همه ما قرار دادند. اگر ما بخواهیم در زمینه های مختلف تاثیرگذار باشیم بدون اقتصاد پویا، پرتحرک و پیش رونده امکان پذیر نیست. این نقطه ای است که تا حدی در آن آسیب پذیر هستیم.

رییس مجلس، بیکاری و تورم را نشانگر رشد اقتصادی نارس دانست و ادامه داد: این بیکاری و تورم محصول مدیریت ناصحیح در اقتصاد کشور است که ما به این جا رسیده ایم. لاریجانی افزود: از منابع به درستی استفاده نشده و اقتصاد ما هم از نظر اتکا به نفت و هم رونق تولید دچار نقص است که این نقص را باید جبران کرد.

وی اضافه کرد: ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید رونق تولید داشته باشیم. تولید در بخش هایی دچار رکود شده هرچند سرمایه گذاری هایی صورت گرفته اما استفاده بهینه از آن ها نمی شود.

رییس مجلس یادآور شد: تولیدکنندگان معوقاتی دارند که باید مشکل آن ها را حل کرد که نقش استانداران و فرمانداران در این زمینه خیلی مهم است.

عضو شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: من یک بار در جلسه سران قوا این مساله را مطرح کردم و رییس جمهوری نیز از آن استقبال کرد و اظهارداشت این موضوع را پیگیری می کند.



**دولت گذشته بانک ها را صندوق می دید

لاریجانی تصریح کرد: در حال حاضر بخش های تولیدی ما معوقاتی دارند و در عین حال به سرمایه در گردش نیز نیاز دارند که این مربوط به شرایط کشور بوده که این معوقات به وجود آمده است چرا که ارز هزار تومان، سه هزارتومان شد و به اضافه مشکلاتی که با بانک دارند، کار سرمایه گذاری را مختل کرده است.

وی اضافه کرد: ما در قانون این اختیار را به دولت داده ایم که این گونه واحدهای تولیدی که دچار مشکل می شوند هم از بخشودگی جرایم برخوردار شوند و هم معوقاتشان تقسیط شود. این اختیار دست دولت است که از این اختیار خوب باید استفاده شود.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: در بسیاری از مسایل بعد از تقنین کار مصداقی می خواهد که در این زمینه باید توجه شود و با ایجاد کمیته هایی به بخش هایی مشکل دار رسیدگی شود.

لاریجانی اضافه کرد: در دولت گذشته بانک ها از جنس صندوق محسوب می شدند که مشکل پیدا می کردند حال که این دوران گذشته است. بانک ها باید کمک دولت باشند و تولید بدون کمک بانک ها راه نمی افتد و قانون آن وجود دارد از این قانون استفاده شود.

وی به انباشت طرح های عمرانی اشاره کرد و گفت: ما قانون تصویب کردیم و به دولت اجازه هم دادیم و این طرح های مهم طبق قانون اصل 44 باید به مردم واگذار شود. ما از نظر منابع عمرانی مشکل نقدینگی داریم. در این فضا باید تلاش کنیم این طرح های نیمه تمام را تمام و بعد هم واگذار کنیم.

رییس قوه مقننه افزود: وقتی شما 400 هزار میلیاردتومان پروژه کلنگ زده دارید با این 21 هزار میلیارد پروژه عمرانی 40 سالی طول می کشد که تمام شود و در این مدت این پروژه ها خود در آینده کلنگی می شود.

لاریجانی تاکید کرد: این پروژه ها باید واگذار شود و دولت باید دستورعملی بدهد که این واگذاری ها سریع تر انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: 10 هزارمیلیارد تومان از پروژه های عمرانی باید به بانک ها واگذار شود و بانک ها سرمایه گذاری کنند و این پروژه های نیمه تمام را تمام کنند و ظرف سه سال آنها را بفروشند و جزو سرمایه های خودشان قرار دهند .

وی اضافه کرد: ما حجم کار عمرانی را باید از نقدینگی موجود در کشور استفاده کنیم و این نکته ای است که من تاکید دارم، روی آن فکر شود و وزارت کشور میدان داری کند و این را مصوب کنند و فرمانداران به سمت آن بروند و بخش خصوصی را فعال کنند.

رییس مجلس به بحران کم آبی در روستا اشاره کرد و گفت: در بسیاری از روستاها کم آبی وجود دارد و ما امسال 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی را با اذن رهبری به این امر اختصاص داده ایم که امیدوارم هرچه زودتر تخصیص پیدا کند چرا که فصل کم آبی در راه است.

لاریجانی افزود: مشکل آب در کشور احتیاج به طراحی دارد و کار هم شده ، مخصوصا لازم است که الگوی کشت مناسبی در استان های مختلف تعریف شود و شاید لازم باشد با نظارت جهاد کشاورزی در این زمینه اقداماتی انجام دهد.



**تاکید بر آمایش سرزمینی در برنامه ششم توسعه

رییس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت توجه به آمایش سرزمینی تاکید کرد و گفت: در قانون برنامه بر آمایش سرزمینی تاکید شده اما تاکنون این طرح به درستی اجرا نشده است، نتیجه این بوده که برخی استان ها با گره کور مواجه شده و منابع درست ومتوازن توزیع نشده است.

لاریجانی ادامه داد: در آستانه برنامه ششم هستیم. باز هم بر آن تاکید کنیم که آمایش سرزمینی در آن لحاظ شود که چه خاصیتی دارد، بهترین راه این است که مولفه های مهم آمایش سرزمین را درون برنامه ششم توسعه بیاوریم و این کاری است که شما می توانید در وزارت کشور پیشنهاد دهید.

وی خاطر نشان کرد: مولفه های اصلی را در درون برنامه بیاورید و فکر می کنم در سه برنامه راجع به آمایش سرزمین تاکید کردیم اما اقدامی در این زمینه انجام نشده است.



** دولت به اقتصاد کشور آرامش داد

لاریجانی در ادامه به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: دو موضوع برای عملیاتی شدن برنامه ششم شاید کافی باشد، اول این که مولفه های اصلی اقتصادی را در یک بازه زمانی درست تعریف کنیم و دیگر این که پروژه های مهم را در این برنامه مشخص کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در این صورت است که ساختار این برنامه می تواند عملیاتی شود، لزومی هم نیست که قوانین مختلف قانون را در برنامه تغییر دهیم.

رییس مجلس در ادامه از عملکرد اقتصادی دولت دفاع کرد و گفت: مسیری که دولت در این دو سال در اقتصاد طی کرد مسیر درستی بود و آرامشی به اقتصاد کشور داد و برخی از نوسانات تورمی را تاحدی آرام کرد.

لاریجانی گفت: البته هنوز تورم در کشور ما بالا است اما این مسیر نوسانات تورمی را که در سال 91 داشتیم آرام کرد. مسیر توسعه کشور هم در کل همین است. اگر تلاش کنیم اقتصاد مقاومتی و واگذاری کار به مردم و تمرکز را در تولید محقق کنیم شتاب لازم برای توسعه را فراهم کرده ایم.

وی یادآور شد: نباید خیلی منتظر بود که منابع دولتی به کمک ما بیاید چرا که منابع دولتی محدود است و با این شرایط امسال امیدوارم که معجزه ای رخ دهد.

وی افزود: باید بپذیریم که اقتصاد باید با کمک مردم شکوفا شود و شما باید بخش های مردمی را با اقتصاد درگیر کنید. اگر می خواهیم اقتصاد و توسعه کشور شتاب گیرد همه امور دیوانی ما باید در این زمینه فعال باشند.

رییس مجلس با بیان این که درمورد اقتصاد کشور صحبت های زیادی شده است، یادآور شد: گاهی هم حرف های تلخی گفته می شود. اگر منصفانه نگاه کنیم مسیر کشور در اقتصاد در این دولت مسیر درستی است اگر فکر می کنند مسیری بهتری است آن را بیان کنند.

لاریجانی ادامه داد: شرایطی در گذشته به وجود آمد و بخش زیادی از بودجه صرف بودجه جاری شد. مثلاً در سال گذشته از 180 هزار میلیارد اعتبارات 150 هزار میلیارد صرف بودجه جاری شد. امسال هم کمی بیش از این صرف این بودجه جاری شده بنابراین یک اشکالی در کشور وجود داشت که در بودجه این تورم ایجاد شد.

وی اضافه کرد: در مقطعی منابع کشور صرف این مسأله شد و حال دولت می خواهد آن را کنترل کند همه باید کمک کنیم. اگر بودجه جاری را دایم افزایش دهیم این را استخدام کنیم یعنی بودجه جاری را افزایش دادیم و این به نفع کشور نیست .

رییس مجلس تاکید کرد: باید کارها را به مردم واگذار کنیم و در این جهت هم باید قوانین تسهیل کننده باشد، دستورالعمل های روشن و فضای امیدوار کننده برای اقتصاد ایجاد کنیم.

لاریجانی ادامه داد: سرمایه گذار در شرایط تلخ سرمایه گذاری نمی کند شرایط را برای مردم باید روشن کرد و واقع هم شرایط امیدوار کننده است یعنی در همه بحران های منطقه ای و شرایط بین المللی که داریم مسیر، مسیر نسبتا امیدوار کننده است، ملتهب است ولی وضع ایران مثبت است که از این فضا باید استفاده کرد.

سیام ** 1058 ** د . الف**1429ش
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین