|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۴۹۲۳۳
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۷
چیت چیان تامین آب شرب و صنعتی را اولویت دولت دانست و گفت: به هر میزان برای مصارف صنعتی آب و برق درخواست شود ما تامین می کنیم.
وزیر نیرو با اعلام اینکه دولت یازدهم به دنبال ایجاد مدیریت یکپارچه حوزه های آبریز است، گفت: مدیریت منابع آب مساله ای فرا استانی و ملی است و تاسیسات مشترک مدیریت آنها در اختیار مدیریت واحد قرار می گیرد.

حمید چیت چیان روز دوشنبه در جلسه شورای اداری استان کردستان با حضور معاون اول رئیس جمهوری در سنندج به پایه گذاری شورای هماهنگی حوزه های آبریز در دولت اشاره کرد و افزود: این شورا که اعضای آن متشکل از افراد مسوول و ذینفعان حوزه کشاورزی است به طرف عدالت حرکت می کند و تخصیص و سهم بندی آب با دقت بالایی انجام می شود.

وی به مشکلات کم آبی در استان کردستان مانند سایر استان ها اشاره کرد و گفت: چهار طرح آبرسانی اکنون در شهرهای سنندج، دیواندره، سقز و بانه در دست اجرا است که با اجرای این طرح ها مشکلات کم آبی این شهرها نیز بر طرف می شود.

وی با بیان اینکه سنندج به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی سال های اخیر اکنون با مشکل کم آبی روبرو است گفت: از طریق اجرای سه طرح انتقال آب از سد آزاد به سد قشلاق، احداث ایستگاه پمپاژ شناور در دریاچه سد قشلاق و احداث ایستگاه پمپاژ پل شیخ در هفت کیلومتری سد قشلاق آب مورد نیاز مردم سنندج را تامین می کنیم.

او با اشاره به اینکه این سه طرح تا پایان خرداد امسال به بهره برداری می رسد گفت: آب مورد نیاز مردم سنندج با اجرای این طرح ها تامین می شود.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به بالا بودن سطح پوشش فاضلاب در استان کردستان که 91.4 درصد است اشاره کرد و گفت: میانگین کل کشور 35 درصد است که کردستان از این لحاظ جزو استان های برتر محسوب می شود.

چیت چیان با اشاره به انتقاد نمایندگان استان به انتقال آب سدهای استان به دیگر استان ها گفت: از سد تلوار برای تامین آب کشاورزی زنجان و آب شرب همدان استفاده می شود که دیگر آب این سد برای مصارف کشاورزی به استان زنجان منتقل نمی شود اما باتوجه به اینکه استان همدان با مشکل کمبود آب مواجه است ناچاریم از این سد کمبود این استان را تامین نماییم.

او همچنین تاکید کرد آب هفت سد در دست احداث استان کردستان تنها در استان مصرف می شود و به دیگر استان ها انتقال نخواهد یافت.

وی به احداث سد داریان در مرز بین دو استان کردستان و کرمانشاه نیز اشاره کرد و افزود: بخشی از آب مورد نیاز مردم کردستان از محل سد داریان نیز تامین خواهد شد و بخش دیگری از آن در اختیار استان کرمانشاه قرار خواهد گرفت.

چیت چیان گفت: بدون محدودیت، نیازهای آبی مردم کردستان را در بخش شرب و کشاورزی تامین می کنیم.

وی به حمایت از طرح توسعه باغات در محدوده سدهای آزاد و ژاوه نیز اشاره کرد و گفت: مازاد آب این دو سد را نیز به دشت های قروه و دهگلان انتقال می دهیم.

وزیر نیرو کردستان را در حال حاضر کارگاه بزرگ سد سازی توصیف کرد و گفت: به زودی ثمرات احداث این سدها در استان مشاهده خواهد شد.

چیت چیان تامین آب شرب و صنعتی را اولویت دولت دانست و گفت: به هر میزان برای مصارف صنعتی آب و برق درخواست شود ما تامین می کنیم.

وی گفت: مجوز بهره برداری از آب در پایاب سدهای استان را تا سطح 66 هزار هکتار می دهیم که این موضوع می تواند چهره اقتصادی و کشاورزی استان را متحول کند.

او به تولید 970 مگاوات برق در نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج اشاره کرد و گفت: حداکثر مصرف برق در زمان پیک مصرف در کردستان 450 مگاوات است که مازاد این تولید به دیگر استان ها صادرمی شود.

وی اظهار کرد: اکنون دو نیروگاه 10 مگاواتی در سد آزاد و نیروگاه تلمبه ذخیره با 510 مگاوات در دست احداث است.

او همچنین افزود: اعتبارات سد سیازاخ دیواندره از 2/8 میلیارد تومان به 55 میلیارد تومان و سد چراغ ویس نیز از 10 میلیارد نیز به 55 میلیارد تومان افزایش یافته است.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در سفری یک روزه به منظور افتتاح و بازدید از چند طرح عمرانی صبح امروز دوشنبه از طریق فرودگاه سنندج وارد استان کردستان شد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین